Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kihomatojen munat

Ihmeissään

Hei. Tänään suihkun jälkeen kuivatessani 2v lasta, läpinäkyviä palleroita pyyhkeessä sen jälkeen kun oltiin pyyhitty takapuoli.
Lapsella on kihomatokuuri menossa, eli ollaan otettu pyriviniä ohjeitten mukaan ja parin päivän päästä pitäisi ottaa uudelleen.
"Pallerot" olivat todella pieniä ja näkyivät vain valoa vasten tarkkaan katsottuna. Niitä siis tuli kokoajan kun pyyhittiin pyyhkeellä.
Olen lukenut, että kihomadon munia ei voisi nähdä paljaalla silmällä mutta en vain keksi mitä nämä voisivat olla tosiaan kun lapsella on kuitenkin kihomatoja. Tämä on siis ensimmäinen kerta kun olen hänellä tämmöistä huomannut. Onko teillä mitään ideoita mitä nämä mahtaisivat olla?

Kommentit (6)

Vierailija

Wikipediasta "Munat ovat suippomaisia ja litistyneitä toiselta kyljeltään. Niiden pituus on 50–60 mikrometriä ja leveys 20–30 mikrometriä. Munissa on viisi kalvoa. Sisimpänä on lipidikalvo. Uloimman kalvon tehtävänä on tehdä munista tahmaiset ja siten isännälleen kutisevat, mikä on tärkeätä kihomadon elinkierrolle. Toukat eroavat aikuisesta yksilöistä vain koon puolesta."

50 mikrometriä on 0,05mm. Jotain muuta siis.

Vierailija

Haa, luin lisää wikipediaa ja nähtävästi ihmissilmän erottelukyky on noin 10 mikrometriä, teoriassa siis olisi mahdollista noita munia nähdä jos vaan olisivat selvästi erivärisiä kuin tausta. Mutta ne eivät silti ole pyöreitä vaan littanoita. Ja mitä väliä?

Vierailija

No yritetään päästä niistä eroon ja luulin että tämä helvetti noitten matojen kanssa olisi ohi mutta ei varmaan ole.

Vierailija

Jos pyrvin ei auta (auttaa n. 50%) tapauksista, niin hae resepti wermoxiin. Tappaa lierinkäiset varmasti. Tsemppiä!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat