5kk vauva kipeä?

Vierailija

Lähes 5kk vanha tyttäreni on muutaman päivän ollut tavallista ärtyisämpi ja ajattelin kysäistä täällä ennen kuin lähden turhaan kuormittamaan sairaalan päivystystä.

Tänään lapsi on nukkunut paljon, ollut korkeintaan 2h pätkiä hereillä ja silloinkin kitissyt lähes tauotta, eli päivä on mennyt paljolti sylitellessä. Vauvan posket punoittavat, mutta kuumetta ei ole ollut. Viimeksi kun mittasin asteita oli 37.1 joka on käsittääkseni ihan normaali lämpötila. Tyttö työntää aggressiivisesti kaiken käteensä osuvan suuhunsa, joten voisiko tällainen liittyä hampaiden tekemiseen? Annoin kylmän purulelun muttei se jaksanut kiinnostaa 10 minuuttia pidempään vaikka tuntuikin sen hetken rauhoittavan...

Lapsi raukka vaikuttaa hiukan huonovointiselta joten odottelenko maanantaista neuvolaa vai kuulostaako niin akuutilta että pitäisi ottaa vielä tänään tai huomenna yhteyttä terkkariin?

Kommentit (7)

Vierailija

No ei joka vaivasta tarvitse lääkäriib viedä! Vauvat kitisee, hampaita tulee. Jos on hyvin kipeä, nousee yleensä lämpökin yli 38. Tuskin haluat, että antibiootteja työnnetään varmuuden vuoksi, kun äiti epäilee, että voi olla vähän kipeä.

Vierailija

Lapsi on syönyt ehkä hiukan vähemmän kuin yleensä, mutta pissaa tulee ihan normaalisti. Yritin kyllä antaa nestemäistä särkylääkettä ruiskulla suuhun mutta minulla ei taida oikein olla tekniikka hallussa kun näytti siltä että vauva sai suurimman osan valutettua pitkin naamaansa...

Ehkä käyn huomenna ostamassa suppoja jos selvittäisi niiden kanssa paremmalla menestyksellä ja kyselen sitten ensiviikolla neuvolassa, jos toisen olo ei ole helpottanut.

-Ap

Vierailija

Nyt on enterorokkoa liikkeellä. suu voi olla kipeä muutaman päivän ja lämpöä voi olla vähän tai paljon tai ei yhtään. Posket ovat usein tosi punaiset.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat