Hedelmät on jalostettu sokeripommeiksi. Apua!

Vierailija

Fruktoosisokeri on yhtä haitallista kuin valkoinen sokeri.
Lisäksi hedelmissä on torjunta-aineita.
Onko todella niin että hedelmätkin ovat vaarallisia?

Kommentit (4)

Vierailija

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

Älä jauha sontaa.

Vierailija

Hedelmät on tosiaan nykyään niin jalostettuja, että niissä ei paljonkaan ole vitamiineja jäljellä, mutta sokeria senkin edestä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

Älä jauha sontaa.

no tuo nyt vaan on enemmistön koulutetuista ravitsemustutkijoista mielipide, ihan oikeasti. Toki on sitten karppi/vhh-aktiiveita ja muita joiden mielestä hedelmätkin on "myrkkyä", mutta tutkijoiden valtavirtaa sellainen käsitys ei edistä. 

Helsingin yliopiston sisätautiopin professoria Marja-Riitta Taskisen haastattelusta:

"

Myös hedelmät sisältävät fruktoosia, mutta suurin osa hedelmien sokereista on yleensä muita sokereita, lähinnä sakkaroosia. Hedelmäsokerin nimi on siis hyvin harhaanjohtava.

Myös sokeritutkijat Yhdysvalloissa muistuttavat hedelmien terveellisyydestä. Niissä on vitamiineja, kivennäisiä ja flavonoideja. Hedelmien sokerit myös imeytyvät hitaasti kuitujen ansiosta. Siksi niiden syömistä ei kannata rajoittaa minkään sokerikohun takia."

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat