Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hedelmät on jalostettu sokeripommeiksi. Apua!

Vierailija
04.11.2015 |

Fruktoosisokeri on yhtä haitallista kuin valkoinen sokeri.
Lisäksi hedelmissä on torjunta-aineita.
Onko todella niin että hedelmätkin ovat vaarallisia?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
04.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

Vierailija
2/4 |
04.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

Älä jauha sontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
04.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hedelmät on tosiaan nykyään niin jalostettuja, että niissä ei paljonkaan ole vitamiineja jäljellä, mutta sokeria senkin edestä.

Vierailija
4/4 |
04.11.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Ei ole. Kaikki oikeat asiantuntijat sanovat, että hedelmiä kannattaa syödä. Ongelma on lähinnä lisättyä glukoosi-fruktoosisiirappia ja muita fruktooseja sisältävät jalostetut elintarvikkeet, joista fruktoosia voi saada luonnottomia määriä jos niitä käyttää paljon. Mutta jos tuollaisia ei säännöllisesti syö, ei hedelmistä saa haitallisia määriä fruktoosia.

 

 

Älä jauha sontaa.

 

no tuo nyt vaan on enemmistön koulutetuista ravitsemustutkijoista mielipide, ihan oikeasti. Toki on sitten karppi/vhh-aktiiveita ja muita joiden mielestä hedelmätkin on "myrkkyä", mutta tutkijoiden valtavirtaa sellainen käsitys ei edistä. 

 

Helsingin yliopiston sisätautiopin professoria Marja-Riitta Taskisen haastattelusta:

"

Myös hedelmät sisältävät fruktoosia, mutta suurin osa hedelmien sokereista on yleensä muita sokereita, lähinnä sakkaroosia. Hedelmäsokerin nimi on siis hyvin harhaanjohtava.

Myös sokeritutkijat Yhdysvalloissa muistuttavat hedelmien terveellisyydestä. Niissä on vitamiineja, kivennäisiä ja flavonoideja. Hedelmien sokerit myös imeytyvät hitaasti kuitujen ansiosta. Siksi niiden syömistä ei kannata rajoittaa minkään sokerikohun takia."

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kaksi