Kädetön ja jalaton sokea jätettiin yksin!

Vierailija

Hesari kertoo siitä, kuinka Saksa ja Venäjä vaihtoivat sotavankejaan ensimmäisessä maailmansodassa. Vaihto tapahtui Torniossa, josta vangit kuljetettiin takaisin kotimaihinsa.:

"Ruotsalaisessa sanomalehdessä kerrottiin saksalaisesta invalidivangista, joka oli menettänyt kaikki raajansa ja oli lisäksi sokeutunut. Häntä kannettiin pienessä puulaatikossa.

Kun mies saapui Venäjältä Tornion kautta Saksan Sassnitziin, hänet jätettiin makaamaan laatikossa laivan viereen. Kukaan ei tullut hakemaan häntä.

Eräs vanha nainen ajoi paikalle loistoautolla. Hän oli nähnyt, miten invalidi jätettiin yksin laiturille. Tästä järkyttyneenä rouva tarjoutui ottamaan miehen hoiviinsa.

Sotilas huusi ilosta, kun hänet pelastettiin."

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1438917273579

Mitä sinä olisit tehnyt tuolle vangille, ja mitä olisit sanonut? Jos olisit ottanut hänet kotiisi asumaan, miten olisit palauttanut hänelle hänen ihmisarvonsa ja antanut ymmärtää, että hän on tärkeä ja että hän on antanut isänmaansa puolesta enemmän kuin kukaan?

Suurin osa nykyihmisistä antaisi hänelle vain eutanasiaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Jos ihminen ei tunne että hänellä on ihmisarvoa jäljellä ollenkaan en usko että pystyisin sitä palauttamaan. Uskon silti että hoitaa pystyisin ihmisarvoisesti, mutta en välttämättä yksin ilman apua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat