Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt on niiiiin mitta täynnä tän 1v ruokailua. Kaikki meni hyvin kunnes tuli korvatulehdus ja hampaita urakalla ja nyt on tulehdus ohi ja hampaat suussa (toki voi olla tulossa lisää, ei kyllä näy eikä turvota) mutta ruoka ei maistu edelleenkään. LAkko kestänyt kohta 6 viikkoa. Ei tietty ole totaalilakko, eli syö pari teelusikallista yleensä ja sitten alkaa päristely ja pois tyrkkiminen. Tänäänkin tarjosin lounaalla kolmea eri ruokaa, ei kelpaa. Elää korvikkeella siis, sitä menee , yli tarpeen, tai siis ei yli kun ei syö kiinteitä, mutta varmaan 800ml päivässä tai yli.

Onko tässä mitään tehtävissä vai luovutanko vaan sen teelusikallisen jälkeen. Olen ihan romuna asiasta, ruokailut on päivän stressaavin hetki. Lapsi ei onneksi itke, mutta ei vaan halua syödä. Sormiruokaakin tarjoan, syö keitettyä makaronia ja tomaattia, ehkä näykkäisee kurkkua ja omenaa mutta makaronia lukuunottamatta ei menee mitään kunnollista, esim. lihaa tai kalaa. Oli ennen lakkoakin kranttu, lähinnä söi perunaa, bataattia ja näiden seassa kanaa tai lihaa. Inhoaa hapanmaitotuotteita, kalaa, kananmunaa, banaania, avocadoa, you name it....

Ei ole onneksi mikään hirveän laiha, mutta ruokavalio on kyllä todella yksipuolinen. Lisäksi lautanen lentää (ei kiukunpuuskassa, mutta muuten vaan, jos sormiruokaa tarjolla) ja keittiössä ainainen infernaalinen sotku. Itse olen tilanteesta tietty kaikkein eniten stressaantunut. Oma äiti sanoo että ei se nälkään kuole, ota ruoka samantien pois jos ei syö. Näinkö sitten, sen puolikkaan teelusikallisen jälkeen heti...?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

Älä ala stressata asiasta, niin ruokailutilanteet ovat kaikille mukavampia ja lapsi saattaa jopa syödä enemmän.

On hyvin tyypillistä, että vauva syö vaikka mitä ja yhtäkkiä taaperosta tuleekin sitten nirso ja vähäruokainen, kunnes tilanne sitten reilusti myöhemmin taas paranee.

Yritä olla kiinnittämättä huomiota siihen, mitä lapsi syö. Syökää yhtä aikaa ja laita lapselle monipuolista ruokaa niin, että lapsi voi halutessaan syödä tai sitten jättää syömättä. Älä syötä, älä tuputa, älä pakota, älä maanittele, älä lahjo, älä leiki lentokonetta, älä rankaise jne jne. Hyväksy se, että syö mitä syö, ja anna ruokaa vain ruoka-aikoina. Helpompaa teille kaikille. Jos lapsen paino ei ala tippua, niin homma toimii. Pikkuhiljaa ruokavalio voi taas alkaa monipuolistua.

T: Entisten nirsoilijoiden, nykyisten kaikkiruokaisten vanhempi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla