Paljonko vuokranantaja voi ottaa siivouspalvelun käyttämisestä?

Vierailija

Eli muutimme vuokra-asunnosta pois kuun lopussa, siivosimme mielestämme hyvin asunnon. Kuitenkin vuokranantaja nyt sanoo että oli käyttänyt siivouspalvelun, koska oli ollut pölyä kaapissa yms. Takuuvuokrasta otti 300 euroa pois. Voiko siivouspalvelu maksaa oikeasti noin paljon?

Kommentit (5)

Vierailija

Pyydä näyttämään kuitti tai lähettämään siitä kopio. Kuitissa pitäisi olla erittely tehdystä työstä. Puheisiin ei voi luottaa. Jatkossa, kuvaa aina vuokra-asunto loppusiivouksen jälkeen. Kuvaa ennen muuttoakin, jotta vuokranantaja ei voi väittää reiästä seinässä tms., jos sellaista ei ole sinun aikana ilmaantunut rakenteisiin.

Vierailija

Aika vähällä selvisit. Siivous on noin 35e/h vähintään. Luvattoman moni muuttaja unohtaa pestä uunin tai edes lieden takaa, pestä liesituulettimen suodattimen, puhdistaa lattiakaivot tai imuroida jääkaapin takaa. Jopa leikkuulaudan leivänmurujen poistaminen on monelle ylivoimaista, koska "eihän ne näy".

Tavallisin siivousfirman puhdistuskohde keittiössä on laatikoiden taakse jäävä tila, jonne putoilee kaikenlaista, mutta joka harvoin tajutaan siivota.

Vierailija

Solukämpässä kävi HOASin värväämänä siivooja joskus, niin lasku oli yhteensä 110e. Kämpässä oli (väitetysti) pyyhitty keittön lattia (jossa oli edelleen nurkissa pölyä ja muruja), pesty vessanpönttö (joka oli pesty jo edellisenä päivänä) ja pesty jääkaappi (=pyyhitty se yksi hylly joka jäi muuttavan kämppiksen jäljiltä tyhjäksi). Kalliitahan ne, eikä vuokranantajalla sinänsä ole mitään intressiä edes halvalla teettää, kun ei mene omasta pussista ja epäilen että esim nuo HOASin käyttämät firmat käyttävät surutta hyväkseen sitä, että valitusmahdollisuudet noista ovat olemattomat.

Joka tapauksessa pyytäisin ainakin vuokranantajalta eritellyn laskun siitä, mitä on siivottu ja paljon aikaa käytetty, ettei ainakaan pääse vetämään takuuvuokria omaan taskuun jos ei mitään siivousta ole tehtykään.

Vierailija

Meillä ei ole koskaan tullut vuokralaisen kanssa ongelmia siivouksesta ja sen hinnasta, koska vuokralaisen tulee luovuttaa avain minulle eikä jättää sinne asuntoon ja kadota noin vain. Yhdessä on katsottu kaikki ne kohteet, jotka todennäköisesti edellyttävät siistimistä ja vuokralainen on voinut valita, peseekö itse uunin vai otetaanko firma siivoamaan. Ja se uuni on pestävä samantien, vaikka kesken muuton, koska siivottavista kohteista tehdään lista, arvioidaan siivoukseen menevä aika ja palaan uudestaan, kun se on kulunut. Jos ei ole siistiä, koko vakuus menee siivouskuluihin. Vuokralaisen muutto menee joskus tämän takia pieleen aikataulullisesti, mutta päätös on hänen: joko siivoaa tai maksaa. Ja muutama on osannut siivota ihan ilman sanomista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat