Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tyttäreni olisi lähdössä parin päivän kaupunkimatkalle Eurooppaan (Praha, Berlin, Pariisi tms.) parin ystävänsä kanssa.

Pystyvätkö he matkustamaan ja bookkaamaan matkansa kun kukaan ei ole vielä 18v.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (6)

Vierailija

Totta kai. Eri lentoyhtiöillä ja matkanjärjestäjillä on omia ehtojaan, mutta yleensä ei vaadita mitään ihmeempää. Jotkut lähinnä suomalaiset firmat voi vaatia alaikäiseltä kirjallisen todistuksen luvasta tilata matka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hotellin kanssa voi olla ongelmia, mutta lentämisen yms. muun matkustamisen kanssa en ole törmännyt alaikäisenä ongelmiin.

Vierailija

Pakettimatka olisi helpoin, silloin riittää kirjallinen lupa huoltajalta. Muuten joudutte tarkistamaan erikseen lentoyhtiöiden ja hotellien säännöt.

On lentoyhtiöitä kuten Ryan Air, jotka ei ota kyytiin alle 16-vuotiasta ollenkaan yksin. Jos porukka on yli 16-vuotiaita, ei pitäisi olla ongelmaa, mutta kannattaa tarkistaa.

Lisäksi hotelleilla voi olla 18-vuoden ikäraja, eli kannattaa tarkistaa etukäteen hotellin kanssa miten toimia. Useinhan varausta varten tarvitaan luottokortti, eikä alaikäisillä sellaista ole.

Vierailija

Ihan Suomessa tuli vastaan tilanne, että hotelliin oli tulossa kaksi alaikäistä, eikä annettu kirjautua, ennenkuin soittivat molempien vanhemmille. Olin itse jonossa seuraavana ja yksi virkalija, joten kaikki tuli korviini, kun tytöt kailottivat niin kovaa. Ei he kyllä varmaan kovin kaukana olleet. Jotenkin he saivat äidin todistetun luvan ja pääsivät kirjautumaan. Matkustaminen ei itsessään varmaan ole ongelma, mutta majoitus voi olla isompi ongelma. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla