kaunismaa

Miksi kaikki palvelut ja työpaikat viedään pienemmiltä paikkakunnilta pois? Ihmiset JOUTUVAT muuttamaan töidensä perässä etelään, kun kotipuolesta ne loppuvat.

Suomi on ihan tajuttoman kaunis maa ja on sääli, että kaikki änkevät Kehä 3 sisäpuolelle. Juuri kävin lapsuuteni mökkimaisemissa ja oli todella surullista nähdä kuinka koko paikka oli kuollut. Aiemmin paikassa oli elämää, paljon lapsiperheitä ja tapahtumia. Nyt kaikki on lakkautettu.

Ymmärrän sen, että moni haluaa muuttaa isomman kaupungin sykkeeseen, palveluiden ja tapahtumien keskelle, mutta olisi mielenkiintoista tehdä gallup siitä, kuinka moni etelään töiden perässä lähtenyt muuttaisi heti takaisin, jos töitä olisi!

Sivut

Kommentit (41)

Vierailija

Muutos lähtee ihmisistä. Älkää alistuko passiivisena siihen että työpaikat lähtee kyliltä. Silloin ei tarvitse muuttaa tänne jo valmiiksi tukkoiseen stadiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Muutin pienestä keski-pohjanmaalaisesta kunnasta opintojen perässä Helsinkiin 2000-luvun alussa enkä palaisi takaisin enää mistään hinnasta - tai no ehkä siitä hinnasta, jos saisin työpaikan jossa tienaisin nettona tuhansia enemmän kuin nyt. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

olisi mielenkiintoista tehdä gallup siitä, kuinka moni etelään töiden perässä lähtenyt muuttaisi heti takaisin, jos töitä olisi!

No miksei nämä takaisin pohjoiseen haikailevat perusta itse sitä firmaa?

Kyllä yrittäjät tarkkaan harkitsevat, missä lafka kannattaa ja missä ei, ja toimivat ihan sen mukaan. 

Eikä Suomea ainakaan valtiovallan toimesta etelään viedä. Pienet pohjoisen kunnat saavat asukasta kohti valtionapua huomattavasti enemmän kuin ruuhka-Suomen kaupungit. Elinkeinoista maatalous on niitä tuetuimpia.

Kyllä ne on ihan ihmiset itse, jotka sieltä pohjoisesta pois muuttavat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Miksi kaikki palvelut ja työpaikat viedään pienemmiltä paikkakunnilta pois?

Isot herrat ja rouvat haluavat tehostaa ja säästää. Koulut, lääkäriasemat, kaupat jne. Niiden kaikkien pitää kuulemma olla isoja yksikköjä.

Mutta tuntuuhan se hurjalta, kun ajattelee miten vähän aikaa oikeastaan on siitä, kun Suomessa on kouluja säännöllisesti käyty (vasta vähän yli sata vuotta). Tuolloin pieniä kyläkouluja perustettiin joka niemeen ja notkelmaan. Nyt tunnutaan olevan tilanteessa, että koulut halutaan vain kuntien keskustoihin.

Vierailija

Koko Suomen pitäminen asuttuna maksaa veronmaksajille satoja miljoonia vuodessa. Ei meitä suomalaisia ole lähellekään tarpeeksi, että tuossa olisi järkeä. Se kaunis pohjoinen Suomi olisi parempi päästää autioitumaan ja palaamaan luonnontilaan. Loma-asuntoja ja matkailualaa sinne voi jättää.

Vierailija

Eihän ne etelään lähde, vaan Aasiaan. Kuten paperitehtaat ja muukin tuotanto. Tai sitten ainakin halvempiin Euroopan maihin. Omakin entinen asuinpaikkani, siellä oli muutama iso työllistäjä, kaikki ne ovat lähteneet muihin maihin. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Koko Suomen pitäminen asuttuna maksaa veronmaksajille satoja miljoonia vuodessa. Ei meitä suomalaisia ole lähellekään tarpeeksi, että tuossa olisi järkeä. Se kaunis pohjoinen Suomi olisi parempi päästää autioitumaan ja palaamaan luonnontilaan. Loma-asuntoja ja matkailualaa sinne voi jättää.

Ei se pelkällä matkailulla ylläpitäminen kannata. Kun ei niitä kauppoja  ja muita turistien vaatimia palveluja kannata pelkän matkailun ja mökkeilyn varassa pitää, se kun keskittyy sesonkehin ja mökkiasukkaat eivät kovin isoa virtaa tuo. Tekisitkö sinä töitä, jos se kannattaisi vain muutamana viikkona vuodessa? 

Vierailija

USA pidetään asuttuna laajalti, eikä edes ole koko maassa sama aikavyöhyke. Miksi pieni Suomi pitää ahtaa pienelle alueelle? Moni muukin maa on levittäynyt laajalti, miksi Suomessa vain pitäisi asua kaikkien yhdessä läänissä? 

lopettakaa_paskanjauhaminen

> Kyllä yrittäjät tarkkaan harkitsevat, missä lafka kannattaa ja missä ei, ja toimivat ihan sen mukaan.

Kiitos päivän parhaista nauruista!

lopettakaa_paskanjauhaminen

Vierailija kirjoitti:

Tamperetta pohjoisempi Suomi voitaisiin kyllä myydä Venäjälle, ei me sillä mitään tehdä.

Tulikohan putintrollille palkka, kun alkoi kommenttia tulla?

Vierailija

No mä en muuttais etelään mistään hinnasta, en edes miljoonista. Täällä Lapissa on vielä oikeat vuodenajat ja ihana luonto. Kansainvälisyyttä ihan riittävästi. Ja anteeksi vaan, etelän ihmiset, mutta kyllä täällä on myös enemmän niitä aitoja ihmisiä, toki mukaan mahtuu monenlaista, mutta harvassa täällä on kiireiset ja stressaantuneet ihmiset. Pari päivää kun vietän vaikka Helsingissä, niin tuntuu, että pää räjähtää. Mihin siellä on ihmisillä niin kamala kiire koko ajan?

Minä nautin hiljaisuudesta ja rauhasta, luonnossa liikkumisesta. Gourmet-ruoka on ihan tuossa käden ulottuvilla, metsästä vadelmat, lakat, mustikat, sienet, järvestä kalat ja paikallisilta sopuhintaan poronliha. Mukava jutella ihmisten kanssa, ei ole kiirettä monellakaan, vanhojen ihmisten kanssa on kaikkein antoisinta jutella. Turisteja riittää, jos haluaa sitä kansainvälisyyttä ja töitä myös on tarjolla enemmän kuin ehtii tehdä. Ei ehkä akateemista, mutta minäpä en siitä perusta. Omassa yrityksessä työskentelen omaan tahtiin ja tienaan riittävästi.

Mitä siellä kaupungissa on niin ihmeellistä? Mulle riittää kun käyn kaupungeissa muutaman kerran vuodessa, tapaan tutut, käyn ehkä leffassa ja syömässä, joskus jossain konsertissa ja taidenäyttelyssä. En ymmärrä miten ihmiset voi asua niin ahtaasti, talot toisissaan kiinni tai päällekkäin laatikoissa. Aamulla painetaan duuniin, illalla jättimarketin kautta kotiin ja iltakin painetaan tukka putkella kuka missäkin. Lomalla sitten ulkomaille. Mitä elämää se tuollainen on? Tuntuu, että koko ajan etelän ihmiset odottavat jotain, mikä tuo heille onnen. Isompi talo, uusi auto, lasten menestyminen koulussa ja harrastuksissa, loma, kesämökki, matka...Mun mielestä elämä ja onni on joka päivä käsissä, se pitää vaan elää niin, että se todella on niin. En vois elää ilman tätä luonnon pakahduttavaa kauneutta, ruskaa, revontulia, tähtitaivasta, täysikuuta, tuntureiden voimaa ja ylväyttä, järviä järvien perään. Kuolisin henkisesti, jos joutuisin jonnekin betoniviidakkoon tai omakotitaloalueelle kylki kyljessä nyyryämään.

Anteeksi sitten, ei ole tarkoitus ketään loukata millään muotoa. Nää on vaan mun tuntoja ja kaipa te olette onnellisia siellä ja siitä mitä teillä on.

lopettakaa_paskanjauhaminen

> Koko Suomen pitäminen asuttuna maksaa veronmaksajille satoja miljoonia vuodessa. Ei meitä suomalaisia ole lähellekään tarpeeksi, että tuossa olisi järkeä.

Kun budjetin kokoluokka on kymmeniä miljardeja ja rahanliikuttelu Suomen taloudessa kertaluokkaa isompi määrä, niin nuo ovat pikkurahoja. Ja sitä paitsi olet keksinyt luvut perseestäs. Ja sitä paitsi jonkun maksaminen veronmaksajille on hengenköyhän miehen selitys numero uno.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat