Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jahas, että tällainen valivali-talo

Vierailija

Olemme hilajttain muuttaneet ja minun piti porata seinään kaksi yövalaisinta ja yksi seinähylly.

Porasimme illasta ja aloitin joskus seitsemän jälkeen ja poraamisten välillä oli luonnollisesti tauot, koska pitihän jäljet putsata ja seuraavan työ mitata paikalleen, lapsia hoitaa ja laittaa iltapalaa ym.

Viimeisen reiän porasin jo 20.45 , jonka jälkeen oli hiljaista. Menemmehän itsekin aina nukkumaan jo viimeistään kymmeneltä. Luulisi naapureiden huomanneen tämän ettei meillä yleensä ole meteliä, vaikka lapsiakin on monta. 

Kuitenkin yhden oli sitten pakko tulla ovellemme tärisemään jo ennen yhdeksää, että se poraaminen on loputtava. Ystävällisesti vastasimme, että lopetimme jo.

Järjestyssäännöissämme vaaditaan hiljaisuus 22.00 eteenpäin, mikä tarkoittaa ettei enää tehdä äänekkäitä asioita, jotka voisi aiheuttaa häiriötä. Vuorotyössä olevat saavat mennä vielä pesulle tuon jälkeen eikä  hygienian ylläpitoa saa lain mukaan rajoittaa. Meillä kuitenkin on aina kaikki nukkumassa klo.22.00 

Minusta on aivan kohtuullista, että lopetimme jo yhdeksään mennessä.

Nämä naapurit eivät taida tietää minkälaisen möykän nuorisonsa pitää joka ikinen aamu kun ovat kotona keskenään lähtemässä kouluun. Eikä tulisi mieleenikään mennä valittamaan kun hiljaisuus päättyy 7.00.

Itse nyt satuin saamaan porakoneen lainaksi eiliselle ja tulimme kotiinkin vasta ennen kuutta. Piti ensin syödä päivällinen ja tehdä muut tärkeät asiat.

Eipä käynyt mielessä, että parin reiän poraus noin paljoa jotakuta nyppisi. Pahoitteluni! 

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Kovastipa nyt meni tunteisiin. Naapuri tuli pyytämään että poraaminen loppuisi, sinä vastasit että loppui jo, case closed. Tulosta viestisi ja anna se naapurille, niin menee oikeaan kohteeseen.

Vierailija

Millaiset säännöt talossanne on remontoinnin suhteen? Meidän talon säännöissä on, että klo 20 jälkeen ei saa remontoida ym.

Vierailija

Klo-lyhenteen jälkeen ei tule pistettä. Piste tulee sanaa lyhentäessä vain, jos lyhennys ei pääty sanan oikeaan viimeiseen kirjaimeen. Klo kuitenkin loppuu samoin kuin KELLO, jolloin loppuun ei tule pistettä. Kiitos.

Vierailija

Mun mielestä remonttiäänet on eri asia kuin nämä "hiljaisuus klo 22-07" normaalin asumisen äänet ja monissa taloyhtiöissä sallitut remppa-ajat eivät ole suotavia illalla tai aamuvarhaisella. Ei kait tuolla remontin ajallisella rajoittamisella mitään lainvoimaa ole jos remonttia ei aleta yöllä tekemään mutta pitäisi sitä kuitenkin ottaa huomioon naapurit.

Vierailija

Täh? Paria reikää poraat kaksi tuntia??? Kyllä muakin ärsyttäis jos arki-iltana puolen tunnin välein naapuri huudattais porakonetta. Ihmettelet sitä että naapuri tuli valittamaan ennen yhdeksää (eli vartti sen jälkeen kun lopetitte) vaikka lopetitte jo. Mistä ihmeestä naapuri voisi sen tietää jos kerran noin verkkaisesri niitä reikiä porailitte.

Olisitte ensin mitanneet ne molemmat lamput paikoillee, sitten poranneet reiät (n. 2 min) ja sitten siivonneet jäljet.

Vierailija

Remppa ja pyykinpesukoneen käyttö on eri asioita. Ymmärrät varmasti itsekin, että pikkulapset voivat mennä nukkumaan jo klo 20. Voi se nyppiä naapuria, kun on juuri saanut lapset nukahtamaan ja seinän takana alkaa porakoneen ulina. En menisi silti soittamaan ovikelloa vielä tuohon aikaan, mutta yhdentoista jälkeen menisin, jos vielä jatkuisi meteli.

Vierailija

Jokaisen pitäisi tajuta porailla jo paljon aikaisemmin oli säännöt tai ei. Tuollaiset iltaremontoijat ovat... 

Vierailija

Kohtuutonta remontoida 20.00 jälkeen. Ja tuollainen poraaminen pitäisi tehdä päivällä. Pakkoko se oli noin myöhään tehdä? 

Vierailija

"Eipä käynyt mielessä että parin reiän poraus voisi jotakuta noin paljon nyppiä."

Niin mistäs se naapuri olisi voinut tietää että sinä vain oaria reikää porailet, jos kerran melkein kaksi tuntia tuota hommaa teit? Kyllä tuollaiset toisia asukkaita selkeästi haittaavat hommat (poraamiset, muutot jne) on syytä hoitaa päiväsaikaan tai ainakin mahdollisimman ripeästi. Ei todellakaan noin että ensin porataan yksi reikä, sitten vähän katsellaan ja laitellaan iltapalaa, porataan toinen reikä sitten vähän katsellaan ja pestään lasten hampaita, porataan kolmas reikä ja sitten vähän taas katsellaan ja ihmetellään...

Vierailija

Ihan kuule saat olla pahoillasi omasta pöljyydestäs...

Voithan laittaa ilmoitustaululle anteeksipyynnön että tuli kahdeksan jälkeenkin vielä porailtua tuossa yksi ilta, kun ollaan muutettu jostain pöljälästä eikä tiedetä millai täällä kerrostalossa asutaan...

Vierailija

Remppa sisältyy tähän hiljaisuus-aikaan sääntöjen mukaan. Toisekseen tuo kellonaika oli arvio, mutta lopetuksen aika tarkka, koska katsoin kelloa milloin naapuri tuli ovelle.

Naapurin äänensävy ja tyyli oli kaikkea muuta kuin ystävällinen, mutta me vastasimme siihen ystävällisesti. 

En voinut mitata niitä paikalleen heti ja eipä se olisi aikaa säästänyt. Minun piti siirtää huonekalua, kuten sänkyä pois edestä, jotta pääsi edes mittaamaan ja tekemään.

Etenin näin, asia kerrallaan eli mittasin ensin seinähyllyn paikan ja asensin hyllyn sekä siivosin jäljet, jotta sain sängyn takaisin paikoilleen,  koska en ollut lainkaan varma olisinko kerinnyt vielä noita yövalaisimia laittamaankaan. En sitä varten lähtenyt siirtämään etukäteen ja tekemään lamppuja varten seinään merkintöjä.  kerrossänkyä, koska se on hankalasti siirrettävissä. Jos olisi näyttänyt siltä etten kerkiä ennen yhdeksää niin olisin jättänyt ne seuraavaan iltaan. Kuitenkin aikaa jäi ja päätin sitten tehdä vielä senkin. Tein yksin, joten minua ei ollut kukaan auttamassa eikä laittamassa pienille evästä pöytään, mikä on meillä todella tarkkaa diabeteksen sairastamisen takia.

Olen itse hyvin sairas ja liikkumiseni on hankalaa ja hidasta, silti yritän tehdä asiat itse niin pitkälle kun voin. Sille en voi mitään, että tuossa välissä kului aikaa. Poraus meni siten, että ensin porasin sen seinähyllyn eli 2 reikää ihan peräkkäin. Välissä kului siis tovi ennen kuin pääsin lamppuja laittamaan eli ei mennyt niin, että poraus ja 30min väli ja taas poraus, kuten joku keksi mainita. 

Mielestäni eikä ainakaan sääntöjen mukaan tehty mitään mistä olisi valitukselle ollut aihetta,joten osa vastaajista taitaa olla juurikin heitä, jotka itse valittaisivat jokaisesta pikkuasiasta, kuten nytkin kirjoitusvirheistäni. 

Eipä muuta, kunhan hiukan huvittuneena avauduin. :) 

ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Täh? Paria reikää poraat kaksi tuntia??? Kyllä muakin ärsyttäis jos arki-iltana puolen tunnin välein naapuri huudattais porakonetta. Ihmettelet sitä että naapuri tuli valittamaan ennen yhdeksää (eli vartti sen jälkeen kun lopetitte) vaikka lopetitte jo. Mistä ihmeestä naapuri voisi sen tietää jos kerran noin verkkaisesri niitä reikiä porailitte.

Olisitte ensin mitanneet ne molemmat lamput paikoillee, sitten poranneet reiät (n. 2 min) ja sitten siivonneet jäljet.

Pari tuntia? Mistä sen sait laskettua? Aloitin seitsemän jälkeen. Tarkemmin arvioituna joskus puolikahdeksan. Niin ja lopetimme 20.45 eli reilu tunti meni koko asiassa ja edellisessä perustelin, että miksi näin.

Kun tulee illalla kotiin niin en olisi voinut aloittaa aiemmin ja siihenkin perustelut edellisessä viestissä. 

Sitä vaan on joidenkin vaikea ymmärtää, että jos on yksin niin ei voi vain porailla reikiä kunnon huolehdittava monesta muustakin asiasta pienten lasten kanssa.

Jos jonkun piltti menee unille 20.00 niin ymmärrän, että se harmittaa, mutta yksittäiset pienet häiriöt sallittuina aikoina on vaan kerrostaloelämään kuuluvia asioita!

Kyllä sitä itsekin kun olin vuorotöissä ja piti nukkua aamusta niin olisin voinut nähdä vaivaa naapureiden äänistä ja aikaisista teinien huutamisesta sekä ovien paiskomisesta, mutta kun ne äänet kuuluu kerrostaloon!

Eri asia on jos joku remontoi kuukauden ajan joka ilta yhdeksältä niin se voi harmittaa ja voi tulla kysymään, että voisiko sitä mitenkään järjestää toisin kun se häiritsee kun naapureilla alkaa työt ehkä jo viideltä aamulla. Kyllä silloin on ystävällistä yrittää tulla vastaan ja huomioida muut. Tällöin laittaisinkin lapun rappuun ja pyytäisin olemaan rohkeasti yhteydessä mikäli tämä jotain perhettä haittaa. Tuollainen lappu ei toki päde jos tekee hiljaisuuden alkamisen jälkeen jotain vaan se on jo oikean valituksen paikka.

ap

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat