Kaksi tyhmää kysymystä joita en kehtaa kysyä omalla naamallani. Apua

Vierailija

1) meillä on öljylämmitys ja vesikiertoiset patterit. Kun öljy lämmittää kuitenkin pattereissa kiertävän veden tietyn lämpöiseksi niin onko öljyn kulutuksen kannalta merkitystä onko parterit, tai osa niistä, ns. täysillä, puoliteholla vai pois päältä? Eli kun se vesi lämpeää öljyllä niin kannattaako "samaan rahaan" pitää kaikki parterit täysillä vai kuluuko öljyä vähemmän jos patterin säätää pienemmälle?

2) kumpi tarvii sitä voimavirtaa vai tarviiko molemmat: uuni vai liesi?

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mimimitä, mikset kehtaa kysyä? Ei tietoakaan noista! 

Ajattelin et nää on kaikille muille itsestäänselvyyksiä ja pelkään et mieskin pitää mua ihan daijuna jos avaan suuni :D

Vierailija

Öljyä kuluu sitä enemmän mitä lämpimämmällä patterit ovat. 

Nykyliedet ovat kolmivaiheisia (voimavirta), mutta ne voidaan kytkeä yksivaiheiseksi, mutta silloin pitää olla tosi järeä (20A) syöttö. Yksivaiheisia käytetään yleensä vain vanhoissa kerrostaloissa, missä ei ole kolmivaiheisia nousukeskuksia.

Erillisuuni on yleensä yksivaiheinen.

Jänkäkoira

1. Jos patterit ovat täysillä niin sisällä on kuumempaa ja öljyä kuluu enemmän. Yhden asteen sisälämpötilan nosto lisää energiankulutusta keskimäärin 5%. Eli teillä öljynkulutus ja lasku kasvaa 5%

2. Yksinkertaistettu vastaus.Liesi ja uuni voidaan kytkeä joko ns. valovirtaan ( kytkentä yhden vaiheen ja nollajohdon välille, jolloinjännite noin 240V) tai ns. voimavirtaan (kytkentä kahden vaiheen välille jolloin jännite on noin 400V).

Sähkölaskun kannalta kytkennälä ei ole väliä. Vesilitran lämmitys molemmilla tavoilla vie saman verran energiaa. Jos koko asunto on yhdellä vaiheella, siis valovirta, niin liittymän persusmaksu on ehkä pienempi. Mutta kulutuspisteitä voi yleensä olla sitten vähemmän kuin kolmivaiheisessa liittymässä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat