Pissatulehdus? Virtsassa verta

Vierailija

Mulla alkoi eilen toodella aggressiivisesti oletettavasti pissatulehdus. Juoksin kahteen asti yöllä vessassa n. 10 min välein. Verta alkoi tulla joskus yhden ja kahden välillä. Sitten homma loppui kuin seinään, eikä nyt ole olo oikein moksiskaan. Pissatessa kirpasee ehkä hieman lopussa, mutta verta ei ole tiettävästi tullut. Minulla olisi perjantaina lääkäriaika ihan muista syistä (yleislääkäri), uskallanko odotella sinne asti? Ja voiko tuo lääkäri yleensä ottaen kommentoida tätä pissatulehdus-asiaa, vai pitääkö varata erikseen aika?

Kommentit (4)

urologiska sjukskötare

Voi olla, että sulta on tullut virtsatiekivi, tuo äkillinen loppuminen viittaa siihen. Jos oireet ovat ohittuneet, voit odotella perjantaihin mutta ehdottomasti ota puheeksi lääkärin kanssa, koska kiviä voi olla lisää ja voivat olla tulehdusriski. Toki voi olla ''vaan'' virtsatie-infektiokin.

Juo nyt 2-3 litraa päivässä! Virtsateiden sairauksissa on aina tärkeää riittävä mekaaninen huuhteli eli virtsan erittyminen, sulla kun ei ilmeisesti ole munuaisten vajaatoimintaa tai muuta nesteytystä rajoittavaa tekijää.

Jos tulee yli 38 asteen kuumetta tai kipua alavatsalle/selkään/kylkiin, mene päivystykseen.

Vierailija

Oireet voivat myös loppua kuin seinään kun tulehdus etenee munuaisiin, en siis turhaan odottelisi perjantaihin. Voi olla hetken oireeton ennenkun etenee sairaalahoitoa vaativaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat