Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siskollani todettiin diabetesriski - alkoi käyttää luontaistuotetta sen ehkäisemiseksi!

Vierailija

Siskollani todettiin kohonnut pitkäaikaissokeri. Ja mitä hän tekee? Ostaa verensokeriarvoa laskevaa luontaistuotetta (berberiiniä).  Vaikka lääkäri ohjeisti muuttamaan elintapoja – tässä vaiheessa voisi vielä säästyä taudin puhkeamiselta.

Kysyin, miten sisko kuvittelee diabetesuhkan katoavan jos pitää kuitenkin elämäntapansa samoina ja vastaus oli ympäripyöreä selitys kuinka berberiinivalmiste laskee  nopeasti vs-arvoja ja siten saman tien sairastumisen vaaraa. Ja elämäntapoja muuttaa sitten myöhemmin. Viehättävää logiikkaa.

Googlettelin tuota ainetta ja kävi ilmi että sen vaikutuksista on tehty hyvin vähän tutkimuksia, ja liekö maksamyrkyllinenkin?

Suvussamme on diabetesta ja tädiltämmekin on mm. amputoitu pari varvasta huonon hoitotasapainon vuoksi. En ymmärrä miksi siskoni turvautuu tuollaiseen kun tietää miten vakava sairaus on kyseessä!

Eikä tietenkään ole lääkärilleen maininnut tästä "lääkityksestä”.

Ja nyt sitten ei aikuisena ihmisenä vastaa puhelimeen kun yritän soittaa.

Tiedän että lääkäri ei voi keskustella kanssani asiasta ilman siskoni suostumusta, mutta mietin josko kuitenkin kertoisin asiasta ? Eihän lääkäri riko vaitiolovelvollisuutta jos keskustelu on ns. yksipuolinen.

Sisko suuttuisi entisestään, mutta se on paikallaan jos se saa hänet havahtumaan terveydentilaansa.  

Voiko kyseessä olla jokin suojautumismekanismi? Sairastumisvaaran aiheuttama shokkitila?  

Onko teillä kokemusta vastaavasta? 

Kommentit (2)

Vierailija

Voi olla suojautumismekanismi tai piittaamattomuutta/laiskuutta siinä mielessä että haluaa päästä mahdollisimman helpolla riskistä huolimat.

En näe mitään hyötyä ottaa yhteyttää lääkäriin (oletetaan tietenkin että sisko on aikuinen ja sinä et ole hänen huoltajansa).

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat