Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voi Valio, miten karpalo-kinuskiketto on sokeroimatonta?!

Vierailija

http://www.valio.fi/tuotteet/mehut-ja-marjakeitot/valio-karpalo-kinuskik...

Siis eihän kinuski ole kinuskia jos siinä ei ole sokeria. Miksi siis tällainen kikkailu ja soppa makeutettu jollain hiton aspartaamilla?! Muuten olisin voinut ostaakin.

Kommentit (15)

Vierailija

Tuo on sokeroimaton, ei sokeriton Käytetyt raaka-aineet sisältävät sokeria, mutta sokeria ei ole lisätty erikseen tuotteeseen.

"sisältää luontaisesti sokereita" lukee tuotteen lisätiedoissa.

Vierailija

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Miten se sitten on todettu epäterveelliseksi juoda light-limuja, joissa sokeri on korvattu keinotekoisemmilla makeutusaineilla ja lihottavatkin enemmän kuin sokerilliset limut? Sokeria ei tarvita makeuttamiseen 30g/100g, se on puhtaasti tottumuskysymys paljonko sokeria tarvitaan, että tuote maistuu sopivalta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Aspartaami ei nosta verensokeria kuten puhdas sokeri, joka nimenomaan aiheuttaa verensokerien nousua ja lisää haiman työtä. Puhdas sokeri ole millään lailla terveellisempää, vaikka tietämätön maallikko näin haluaa suoraviivaistaen kuvitella.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Miten se sitten on todettu epäterveelliseksi juoda light-limuja, joissa sokeri on korvattu keinotekoisemmilla makeutusaineilla ja lihottavatkin enemmän kuin sokerilliset limut? Sokeria ei tarvita makeuttamiseen 30g/100g, se on puhtaasti tottumuskysymys paljonko sokeria tarvitaan, että tuote maistuu sopivalta.

Kyllä se on huomattavasti epäterveellisempää juoda sokerilla makeutettuja limuja, joissa on pahimmillaan useita desilitroja sokeria per pullo. Aspartaami ei ole vaarallista vaan päinvastoin paljon terveellisempi vaihtoehto kuin sokerin yltiöpäinen kuluttaminen. Näin, koska aspartaamia tarvitaan sadasosa siitä mitä sokeria. Suurina määrinä mikä tahansa on haitallista.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti: 

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Aspartaami ei nosta verensokeria kuten puhdas sokeri, joka nimenomaan aiheuttaa verensokerien nousua ja lisää haiman työtä. Puhdas sokeri ole millään lailla terveellisempää, vaikka tietämätön maallikko näin haluaa suoraviivaistaen kuvitella.

Aspartaami ei nosta verensokeria, mutta aiheuttaa silti insuliinivasteen. Se on siinä se huono juttu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Miten se sitten on todettu epäterveelliseksi juoda light-limuja, joissa sokeri on korvattu keinotekoisemmilla makeutusaineilla ja lihottavatkin enemmän kuin sokerilliset limut? Sokeria ei tarvita makeuttamiseen 30g/100g, se on puhtaasti tottumuskysymys paljonko sokeria tarvitaan, että tuote maistuu sopivalta.

Itselläni on diabetes ja virallisessa terveydenhuollon oppaassa suositellaan, että sokeri korvataan makeutusaineilla. Myös diabeteshoitajani ja lääkärini suosittelevat näin. Luin jonkun lehtiartikkelin, jossa muistaakseni kerrottiin, että jostain syystä keinotekoisesti makeutetut virvoitusjuomat saavat ihmisen haluamaan rasvaista ruokaa sekä syömään enemmän. Siihen perustui niiden lihottavat vaikutukset. Jos joku muistaa kyseisen tutkimuksen paremmin, niin korjatkaa, jos muistan väärin. Makeutusaineiden haitoista ja hyödyistä eivät tutkijatkaan ole yhtä mieltä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei kyllä jaksa ymmärtää tuota keinomakeutusaineiden tunkemista joka paikkaan. Ne sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa vielä tehokkaammin kuin oikea sokeri. Paljon mieluummin ostaisin vähemmän makeita, vähäsokerisia tuotteita, kuin noita joissa sokeri on osittain korvattu keinomakeutusaineilla. Kaikenlisäksi niissä kaikissa on vielä joku tympeä sivumaku.

Insuliiniaineenvaihdunta? Et taida olla terveydenhuollin koulutuksen saanut, saati ravitsemusterapeutti. Jos perehtyisit siihen, miten ja miksi esim aspartaamia käytetään elintarvikkeissa, voisit lopettaa tuon tietämättömän mutuilun. Siinä missä sokeria tarvitaan makeuttamaan 30g/100g, riittää aspartaamia 1mikrogramma. Terveyshaittoja ei ole pystytty tieteellisesti osoittamaan ja noilla annoksilla ne olisivatkin mitättömät (vrt. esim. siihen 60g sokeria mitä syöt 2dl:ssa). Sokeri ei ole sen luonnonmukaisempaa ja esim. hedelmäsokeri on erittäin haitallista, toisin kuin maallikot luulevat.

Tulehan alas sieltä jalustaltasi. Keinomakeutusaineiden epäsuotuisasta vaikutuksesta  aineenvaihduntaan on nykyään jo ihan suht luotettavaa tutkimusta, mm. viime vuonna Naturessa julkaistu tutkimus, jossa osoitettiin, että keinomakeutusaineet vaikuttivat hiirten suolistomikrobikantaan niin, että seurauksena oli sokeria syöviin verrokkeihin verrattuna merkittävästi korkeammat verensokeritasot.  Ilmiö havaittiin myös ihmisillä, mutta koehenkilöitä oli niin vähän, että tutkijat olivat aika varovaisia tulosten suhteen ja peräänkuuluttivat lisää tutkimusta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tuo on sokeroimaton, ei sokeriton Käytetyt raaka-aineet sisältävät sokeria, mutta sokeria ei ole lisätty erikseen tuotteeseen.

"sisältää luontaisesti sokereita" lukee tuotteen lisätiedoissa.

Tämä juuri. Monilla menee ohi se, että vaikka tuote on sokeroimaton, rasvaton, säilöntäaineeton jne, tuote ei sitä ole! Jokin ainesosa yleensä sisältää sitä. Kuten tässä tapauksessa kinuski sisältää sokeria.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se on huomattavasti epäterveellisempää juoda sokerilla makeutettuja limuja, joissa on pahimmillaan useita desilitroja sokeria per pullo. Aspartaami ei ole vaarallista vaan päinvastoin paljon terveellisempi vaihtoehto kuin sokerin yltiöpäinen kuluttaminen. Näin, koska aspartaamia tarvitaan sadasosa siitä mitä sokeria. Suurina määrinä mikä tahansa on haitallista.

Mitä merkitystä sillä on, paljonki aspartaam atai sokeria tarvitaan saman maun tekemiseen? Jos botuliinilla olisi vielä aspartaamiakin tehokkaampi makeuttava vaikutus, sanoisitko että botuliini on terveellisempää kuin sokeri, koska sitä tarvitsee limppariin vähemmän, vaikka juojalta lähtisikin henki?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Aspartaami ei nosta verensokeria kuten puhdas sokeri, joka nimenomaan aiheuttaa verensokerien nousua ja lisää haiman työtä. Puhdas sokeri ole millään lailla terveellisempää, vaikka tietämätön maallikko näin haluaa suoraviivaistaen kuvitella.

Luuletko saavasi lisää uskottavuutta nimittelemällä muita tietämättömiksi, maallikoiksi? :) Sinä olet aivan samanlainen anonyymi, tietämätön maallikko kun kaikki muutkin tällä palstalla, kunnes toisin todistat ja se todistaminen tapahtuu asia-argumenteilla, eikä muita vähättelemällä. Toistaiseksi sinulla ei mene sen suhteen kovin vahvasti :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat