Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Järkyttynyt muskottipähkinän vaarallisuudesta

Vierailija

Tein pitkästä aikaa lasagnea. Netissä oli ohje jossa oli 1tl muskottipähkinää. 

Muskottipähkinää ripottelin suoraan pussista jonkin verran. 

Sitten vasta silmiin iski pussista että myrkyllinen. 

Nyt tuli pelko että myrkytin koko perheen. 

Siis kuinka iso myrkky tuo mauste on ja paljonko sitä pitää käyttää että on terveydelle haitallista.

Kommentit (11)

Vierailija

1tl on kyllä paljon muskottipähkinää.. montako litraa teit valkokastiketta?
Ei siitä vielä myrkyty, mutta pahanmakusta tulee olemaan.

Vierailija

9 dl oli ohjeessa maitoa plus juusto plu muskotti ja jauhelihaa 700g plus tölkillinen tomaattimurskaa.  Tällä ohjeella juustokastikkeesta tuli niin litkua että varmaan 4 dl jäi yli (heitin pois). 

Lasagne oli ihan hyvää eikä muskotti maistunut. 

Joten luotan että en ihan teelusikkaa laittanut ja jos laitoin niin osa meni viemäristä alas, kun en saanut kaikkea kastiketta käytettyä.

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Uusi huume, ei muva ku testailemaan.

Ei mitenkään uusi mutta ilmeisen huono kun ei sitä taida kukaan käyttää? Joistain kokeiluista olen lukenut mutta en että sitä käyttäisi. Isolta kuulostaa tuo aloittajan määrä mausteeksi. Muskottia jos on vähänkään liikaa ruuassa sitä ei syö pirukaan. En ole nähnyt lasagne ohjetta johon kuuluisi muskotti ja jos sellaisen näkisin niin jättäisin muskotin pois. Äkkiseltään ei tule kuin porkkanalaatikko mieleen mihin muskotti sopii ja siinäkään ei saa olla yhtään liikaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Uusi huume, ei muva ku testailemaan.

Ei mitenkään uusi mutta ilmeisen huono kun ei sitä taida kukaan käyttää? Joistain kokeiluista olen lukenut mutta en että sitä käyttäisi. Isolta kuulostaa tuo aloittajan määrä mausteeksi. Muskottia jos on vähänkään liikaa ruuassa sitä ei syö pirukaan. En ole nähnyt lasagne ohjetta johon kuuluisi muskotti ja jos sellaisen näkisin niin jättäisin muskotin pois. Äkkiseltään ei tule kuin porkkanalaatikko mieleen mihin muskotti sopii ja siinäkään ei saa olla yhtään liikaa.

Käytän muskottipähkinää myös lasagnessa, lisäksi pinaattikeitossa ja -letuissa. Ihan ohjeen mukaan siis.

Vierailija

Muskottipähkinää tosiaan laitetaan hyvin yleisesti valkokastikkeeseen ja varsinkin pinaattiruokiin.

Et myrkyttänyt yhtään ketään.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat