Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Käytättekö te valkosipulipuristimia vai leikkaatteko sipulin? Miksi teette milläkin tyylillä?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Raastan pieneksi.
En ymmärrä mihin ne öljyt katoavat muka? Haihtuvat ilmaan? Liukenevat puristimen metalliin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi sitten jossain kokkiohjelmissa sanotaan, että ei saa ikinä käyttää puristimia. Onko maussa jotain eroa vai mitä? Joku sanoin että öljyt säilyvät paremmin kun leikataan, mutta en oikein ymmärrä millä logiikalla, koska siinä ne sit taas jää leikkuulautaan...

Vierailija

No just hommasin uuden puristimen kyllästyttyäni silppuamaan tarpeeksi pieneksi. Aina ei kyllä kehtaa tiskata sitä puristinta joten pienelle määrälle tulee usein veistä käytettyä.

Ei se mun mielestä pahaksi muutu puristamalla, tai on jopa parempaa.

Vierailija

Ilmeisesti valkosipuli maistuu kitkerämmältä ja ne "hienot aromit" eivät pääse oikeuksiisna väkivaltaisilla puristimilla, joissa "neste" tirisee erikseen ulos. Veitsellä leikattu valkosipuli ei myöskään kärähdä niin helposti (koska nestettä/öljyä paloissa/viipaleissa on jäljellä tasaisemmin ja enemmän).

Myös tavallisen sipulin pilkkominen olisi toteuttava siten, että yhdellä kertaa saataisiin mahdollisimman pientä tai halutun kokoista silppua eikä hakattaisi veitsellä tarpeettomasti.

Tuskin nämä kotikeittiössä erityisesti haitaavat, mutta näin monet kokit toimivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla