Haluatko "tavallista" kahvia

Vierailija

Ystäväni on töissä suuren hotellin ravintolassa, jonka aamiaistarjoilussa asiakkaille tuodaan kahvi- tai teekannu pöytään. Heillä on ohjeistus, että asiakkaalta kysytään, saakko olla vaaleaa vai tummaa kahvia. Ystäväni mukaan 10:stä suomalaisesta asiakkaasta 2 tilaa vaaleaa ja 3 tummaa. Loput 5 hämmästyy ja vastaa hiukan epävarmasti: tavallista. He saavat sitten vaaleaa. Mitä sinä vastaisit tuossa tilanteessa?

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Tuossa tilanteessa vastaisin tummaa. Paahtoasteeltaan tummemmat ovat yleensä hieman tasalaatuisempia, ja kun puhutaan kuitenkin oletettavasti aika kauan sitten paahdetuista ja jauhetusta kahvista niin siinäkin tapauksessa tummempi paahto on se parempi vaihtoehto, ne  kahvin vanhentumisen huonot puolet tulevat vähemmän esiin tummassa. Puhumattakaan siitä että se kahvi on todennäköisesti jotain rupulaatusta suomalaista, jota ei todellakaan kannattaisi jättää niin vaaleapaahtoiseksi, ellei nyt erityisesti tykkää kärsimyksestä ja pahasta kahvista.

Jos tietäisin että pavut ovat tuoreita, laadukkaita ja jauhettu vasta juuri ennen kahvin valmistusta, pyytäisin saada lisätietoja, ja voisin harkita vaaleampaa paahtoa.

Vierailija

Olisin sanonut, että lurauta molemmista :)

En tykkää kultakatriinoista ja juhlamokista, sillä ne ovat jotenkin pistäviä.... mutta kunnollinen  ja "tavallinen" kahvi maistuu. Ostan kotiin aina papuja (nyt on Nordqvistin jotain, en osaa sanoa, onko tummaa vai vaaleaa...) ja jauhan niistä suodatinkarkeuteen ja moccamasterilla pihisytän sumpit. 

Vierailija

Kysyn, mistä kahvista on kysymys (siltä varalta, että jompikump olisi jotakin juotavaa). Todennäköisesti ottaisin vaaleapaahtoista, niin säästyn ainakin paahtoaromien kitkeryydeltä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tuossa tilanteessa vastaisin tummaa. Paahtoasteeltaan tummemmat ovat yleensä hieman tasalaatuisempia, ja kun puhutaan kuitenkin oletettavasti aika kauan sitten paahdetuista ja jauhetusta kahvista niin siinäkin tapauksessa tummempi paahto on se parempi vaihtoehto, ne  kahvin vanhentumisen huonot puolet tulevat vähemmän esiin tummassa. Puhumattakaan siitä että se kahvi on todennäköisesti jotain rupulaatusta suomalaista, jota ei todellakaan kannattaisi jättää niin vaaleapaahtoiseksi, ellei nyt erityisesti tykkää kärsimyksestä ja pahasta kahvista.

Jos tietäisin että pavut ovat tuoreita, laadukkaita ja jauhettu vasta juuri ennen kahvin valmistusta, pyytäisin saada lisätietoja, ja voisin harkita vaaleampaa paahtoa.

Tämä on myös hyvä strategia. -9

Vierailija

Miksei asiakkailta kysytä, vaalea- vai tummapaahtoista? Jos puolet asiakkaista on oikeasti hämillään, pitäisi asiakaspalvelussa reagoida.

Vierailija

Erään kerran eräässä hotellissa ja sain puolihoidon "ilmaiseksi" portugalissa.. minulta kysyttiin tuota samaa ja pyysin tummaa koska juon espressoa oikeastaan pelkästään. Kuitenkin kun minut havaittiin suomalaiseksi minulle yritettiin tuoda väkisin tätä "raakaa" alipaahdettua suomalais/brassi tyyppistä kahvia jota en voi sietää.

Ajattelin heti että syy kysymättömyyteen ja vaalean tuputtamiseen johtuu suomalaisuudesta. Tämä kertoo paljon että 5 kymmenestä hämmentyy kun ei ymmärrä erilaisten kahvien eroja.  Madeiralla on "bica" heidän oma kahvinsa ja sekin on mahtava kahvi mielestäni.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kysyn, mistä kahvista on kysymys (siltä varalta, että jompikump olisi jotakin juotavaa). Todennäköisesti ottaisin vaaleapaahtoista, niin säästyn ainakin paahtoaromien kitkeryydeltä.

Asia on päinvastoin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat