Haluatko "tavallista" kahvia
Ystäväni on töissä suuren hotellin ravintolassa, jonka aamiaistarjoilussa asiakkaille tuodaan kahvi- tai teekannu pöytään. Heillä on ohjeistus, että asiakkaalta kysytään, saakko olla vaaleaa vai tummaa kahvia. Ystäväni mukaan 10:stä suomalaisesta asiakkaasta 2 tilaa vaaleaa ja 3 tummaa. Loput 5 hämmästyy ja vastaa hiukan epävarmasti: tavallista. He saavat sitten vaaleaa. Mitä sinä vastaisit tuossa tilanteessa?
Kommentit (35)
Juon aamulla teetä, mutta jos kysytään otanko tummaa vai vaaleaa kahvia niin vastaan tummaa. Oletan että kyse on paahdosta.
Kotona käytän tummaa joten sitä samaa kaiketi.
Riippuu ihan mikä mieliteko silloin sattuu olemaan.
Tuossa tilanteessa vastaisin tummaa. Paahtoasteeltaan tummemmat ovat yleensä hieman tasalaatuisempia, ja kun puhutaan kuitenkin oletettavasti aika kauan sitten paahdetuista ja jauhetusta kahvista niin siinäkin tapauksessa tummempi paahto on se parempi vaihtoehto, ne kahvin vanhentumisen huonot puolet tulevat vähemmän esiin tummassa. Puhumattakaan siitä että se kahvi on todennäköisesti jotain rupulaatusta suomalaista, jota ei todellakaan kannattaisi jättää niin vaaleapaahtoiseksi, ellei nyt erityisesti tykkää kärsimyksestä ja pahasta kahvista.
Jos tietäisin että pavut ovat tuoreita, laadukkaita ja jauhettu vasta juuri ennen kahvin valmistusta, pyytäisin saada lisätietoja, ja voisin harkita vaaleampaa paahtoa.
Olisin sanonut, että lurauta molemmista :)
En tykkää kultakatriinoista ja juhlamokista, sillä ne ovat jotenkin pistäviä.... mutta kunnollinen ja "tavallinen" kahvi maistuu. Ostan kotiin aina papuja (nyt on Nordqvistin jotain, en osaa sanoa, onko tummaa vai vaaleaa...) ja jauhan niistä suodatinkarkeuteen ja moccamasterilla pihisytän sumpit.
Kysyn, mistä kahvista on kysymys (siltä varalta, että jompikump olisi jotakin juotavaa). Todennäköisesti ottaisin vaaleapaahtoista, niin säästyn ainakin paahtoaromien kitkeryydeltä.
Vierailija kirjoitti:
Tuossa tilanteessa vastaisin tummaa. Paahtoasteeltaan tummemmat ovat yleensä hieman tasalaatuisempia, ja kun puhutaan kuitenkin oletettavasti aika kauan sitten paahdetuista ja jauhetusta kahvista niin siinäkin tapauksessa tummempi paahto on se parempi vaihtoehto, ne kahvin vanhentumisen huonot puolet tulevat vähemmän esiin tummassa. Puhumattakaan siitä että se kahvi on todennäköisesti jotain rupulaatusta suomalaista, jota ei todellakaan kannattaisi jättää niin vaaleapaahtoiseksi, ellei nyt erityisesti tykkää kärsimyksestä ja pahasta kahvista.
Jos tietäisin että pavut ovat tuoreita, laadukkaita ja jauhettu vasta juuri ennen kahvin valmistusta, pyytäisin saada lisätietoja, ja voisin harkita vaaleampaa paahtoa.
Tämä on myös hyvä strategia. -9
Miksei asiakkailta kysytä, vaalea- vai tummapaahtoista? Jos puolet asiakkaista on oikeasti hämillään, pitäisi asiakaspalvelussa reagoida.
Sanoisin että "Tummaa kiitos", koska en haluaisi että pidetään junttina.
Erään kerran eräässä hotellissa ja sain puolihoidon "ilmaiseksi" portugalissa.. minulta kysyttiin tuota samaa ja pyysin tummaa koska juon espressoa oikeastaan pelkästään. Kuitenkin kun minut havaittiin suomalaiseksi minulle yritettiin tuoda väkisin tätä "raakaa" alipaahdettua suomalais/brassi tyyppistä kahvia jota en voi sietää.
Ajattelin heti että syy kysymättömyyteen ja vaalean tuputtamiseen johtuu suomalaisuudesta. Tämä kertoo paljon että 5 kymmenestä hämmentyy kun ei ymmärrä erilaisten kahvien eroja. Madeiralla on "bica" heidän oma kahvinsa ja sekin on mahtava kahvi mielestäni.
Vierailija kirjoitti:
Kysyn, mistä kahvista on kysymys (siltä varalta, että jompikump olisi jotakin juotavaa). Todennäköisesti ottaisin vaaleapaahtoista, niin säästyn ainakin paahtoaromien kitkeryydeltä.
Asia on päinvastoin.
Tummaa.
Kotona ja arjessa muutenkin juon vain espressoa. Hotelli-aamiaisilla juon sitä kahvia mitä on tarjolla. Jos hotellin aamukahvi on ihan kuraa ja aikaa on, etsin lähimmän kahvilan josta saan tuplaespresson ja sitä kautta kofeiinitasapainoni kondikseen. :)
Oma kahvikannu hotellin aamiaispöydässä on mun mielestä kiva yksityiskohta.
Tumma kahvi on mautonta ja tasapaksua litkua joka ei oikeastaan maistu miltään. Vaikka kuinka tekee vahvempaaa ja vahvempaa niin mauttomuus ei hellitä.
Vierailija kirjoitti:
Miksei asiakkailta kysytä, vaalea- vai tummapaahtoista? Jos puolet asiakkaista on oikeasti hämillään, pitäisi asiakaspalvelussa reagoida.
Mahtaisiko tuo tarkennus auttaa? Niin monelle suomalaiselle kahvi on vain kahvia ja kaikki etuliitteet epäilyttävät. Siis tavallista!
Vierailija kirjoitti:
Tumma kahvi on mautonta ja tasapaksua litkua joka ei oikeastaan maistu miltään. Vaikka kuinka tekee vahvempaaa ja vahvempaa niin mauttomuus ei hellitä.
Huomionkipeä? Olet universaalisti oikeammassa kuin muut, tämä ei ole mielipide. Kuten tummakin kahvi on vain tumma ja vaalea vaalea, ei missään nimessä satoja erilaisia tummia tai useita erilaisia vaaleita. Ei ei ja vielä kerran ei, on vain tumma joka on pahaa ja vaalea, eikö?
Oluistakin universaali totuus on että "en niin noista "tummista" oluista oikein tykkää", koska onhan vain yhdenlaista tummaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kysyn, mistä kahvista on kysymys (siltä varalta, että jompikump olisi jotakin juotavaa). Todennäköisesti ottaisin vaaleapaahtoista, niin säästyn ainakin paahtoaromien kitkeryydeltä.
Asia on päinvastoin.
Asia on juuri niin kuin sanoin. Tummaksi paahdetussa kahvissa on enemmn paahtoarmoeita kuin vaaleaksi paahdetussa. -9
Vaaleaa