Miksei Suomessa voi tulla samanlaista vaalitulosta kuin Kanadassa?

Vierailija

Liberaaleille murskavoitto.

Kommentit (7)

Vierailija

Suomessa ei ole tällä hetkellä yhtään puoluetta jota äänestäisi. Ei yhtään, joka laittaisi mamupolitiikkaan järkeä, ja ei olisi korruptoitunut. Tai ehkä joku pikkupuolue, kai se pitää niitä ruveta katselemaan.

Poliittisesti koditon

Persuihin pettyneiden kannattaa äänestää Itsenäisyyspuoluetta tai SDP:tä, riippuen onko pettyneempi EU- ja mamupolitiikan takinkäännöksiin vai palkansaajien kilpailukyky-aerobiciin. SDP:n hallitusvuorolla ei takuulla tehtäisi tällaisia heikennyksiä työehtoihin, eri asia sitten on, pitäisikö niitä kuitenkin tehdä. Joka tapauksessa persut tekevät nyt aivan muuta kuin mitä pyhästi lupasivat. Perse on myyty ja halvalla vieläpä. Täysin epäuskottava puolue, toivottavasti huuhtoutuu likaviemäriin koko valehtelijoiden klubi.

Suomessa ei ole kunnon liberaalipuoluetta, vihreät ovat lähimpänä sellaista, mutta heitä ei fundamentalistisen energia- ja ympäristöpolitiikkansa takia voi kuitenkaan pitää varsinaisena liberaalipuolueena. Kanadan liberaalit ovat oikeastaan lähinnä pohjoismaisia demareita, politiikkansa on keskustavasemmistolaista (mm. Kanadan "sosialisoitu terveydenhuolto" jne.) ja puolueen tunnusvärikin on punainen. Lisäksi Kanadassa on vahva sosialistinen vasemmistopuolue NDP.

Kanadan uusi liberaalihallitus aikoo mm. nostaa rikkaimpien verotusta ja vastaavasti laskea keskiluokan verotusta sekä lisätä huomattavasti julkisia investointeja. Kuulostaa ihan Antti Rinteeltä.

Toinen koditon.

Tämähän se on se tilanne. En persuihin ole koskenutkaan vaan olen aina ollut punavihreällä linjalla, koska jostain syystä sitä kunnollista liberaalia puoluetta ei ole. SDP on ollut jotenkin ihan hukassa linjansa kanssa niin pitkään ja on ollut enemmän se suomen oikeistoliberaali puolue kuin sos. demokraattinen puolue.

Vihreät olisi muuten hyvä, mutta se energiapolitiikka jurppii.

Vasemmistoliittoa äänestin pitkään, mutta se on turhauttavaa koska puolue nyt vaan on pieni ja pienenä pysyy. Arhinmäen populismi myöskin jurppii, vaikka onkin saanut puoluetta myös nousuun.

Jos nyt vihdoin saataisiin suomeen taas oikeasti duunarin asialla oleva puolue niin mun äänellä olisi vihdoinkin se koti taas.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat