Vuoroviikkovanhemmat, miten hoidatte lasten kulut?

Vierailija

Elatusapulaskuri antaa ihan hölmöjä summia maksettavaksi. Ns. etävanhempi kärsii selvästi, jos vuoroviikkosysteemissä kierrätetään elareita.

Jos lapset ovat vanhemmilla 50/50ja tulot suunnilleen samaa tasoa, eikö ole reilumpaa tasata lasten kulut, jakaa lapsilisät ja jättää elatusapurumba kokonaan väliin?

Kommentit (6)

joku

Kai se toimii jos kumpikaan ei oo kitupiikki ja hoitaa oman osuuden senttejä laskematta. Miten sovitte kumpi maksaa kännykät, koneet, kalliimmat talvivaatteet, harrastukset?  Voisitte harkita oman tilin perustamista lapsen omille tarpeille, johon kumpikin laittaa saman summan rahaa ja sovitte vielä tomivat pelisäännöt sen käyttöä varten. 

Vierailija

Meillä tehdään juuri noin, että lasten kulut, lapsilisät ym. jaetaan. Hyvin toimii enkä näe miksi elatusmaksuja pitäisi maksaan

Vierailija

Meillä on ainakin jätetty elatusapurumbat väliin. Ruokakulut menevät puoliksi, kun lapset ovat yhtä paljon molemmilla. Vaatteet, puhelinlaskut ja sellaiset tavalliset hankinnat maksan minä, kun olen lähivanhempi ja saan lapsilisät. Isommista hankinnoista neuvotellaan ja katsotaan jaetaanko puoliksi vai miten.

Vierailija

Meillä harrastukset ym. maksaa se jonka käteen lasku käytännössä päätyy. Vaatteet ostaa useimmiten äiti, kännykät ym. vimpaimet taas isä. Kaikki menot kirjataan jaettuun excel-taulukkoon josta toinen näkee minkä verran on toiselle velkaa. Kaikli jaetaan puokkiin lukuunottamatta ihan pikkumenoja tai ylimääräisiä "turhuuksia" jotka toinen vanhempi haluaa hankkia. Itse käyn päivittämässä taulukon tilannetta ja maksamassa velkojani noin kerran viikossa.

Vierailija

Siskollani on jo vuosia ollut lasten hankintatili, josta maksetaan harrastusmaksut, vaatteet, lääkärikulut jne. Ja sinne tilille laittavat tulojen suhteessa yhteensä 500 Euroa/kk, sisko muistaakseni 180 Euroa ja eksä 320 Euroa. (kaksi lasta) Kumpikin maksaa safkauksen omalla viikollaan ja lapsilisät menee kyllä siskolleni, mutta ne he edelleen säästävät lasten tileille kuten aiemminkin.

Ei mitään riitoja. Hyvin sujuu. Eksä ei rutise, koska näkee antamiensa rahojen menevän aidosti lasten hyväksi. Ja sisko taas tykkää, että 500 Euroa riittää mukavasti siihen, että lapset on hyvissä kuteissa ja jumppamaksut saadaan maksettua. Isommat hankinnat maksetaan sitten vielä erikseen tulojen suhteessa kuten lapsen laskettelureissu kaveriperheen kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat