Miksi asua vuokraĺla?

Vierailija

Tuttavaperhe (isä, äiti ja 2 lasta) asuu vuokralla. Isä jo lähes 60v ja äiti 45v ja lapset lähes teini-iässä.

Ovat aina asuneet vuokralla, en kyllä ymmärrä miksi. Eihän lapsillekaan jää mitään omaa sitten aikanaan. Ei voi palata maailmalta kotiin, jos ongelmia tulee. En miellä vuokrakämppää kodiksi.

Kyllähän vuokrahinnalla makselisi jo asuntolainojakin.

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Heidänkin tilanteensa kaikin puolin vakaa : isällä vakituinen työpaikka ja äitikin puolet vuodesta töissä, samoin kuin suhde on vakaalla pohjalla.

t.ap

Vierailija

Taas sama vuokrahullu täällä. Se jonka suurin huoli maailmassa on se, että mitä jätetään perinnöksi lapsille kun vanhemmat kuolee. Siinä on prioriteetit kohdillaan, että ajatellaan että elämän merkitys on saada 60 -70 -vuotiaana perinnöksi joku valesokkelitalo Kemijärveltä, ah että on loppuelämä sitten turvattua maailman tuulissa. 

Un sulle ap niin monen monta kertaa on yritetty kertoa, että elämää voi elää niin eri tavoin, niin mitäpä jos kerrankin yrittäisit ihan ajan kanssa miettiä niitä vastauksia jotka olet jo saanut. Vähän turhaa käydä sun kanssa aina uudelleen nää samat keskustelut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Minkäs teet omistusasunnossa, jos esim. jääkaappi tai liesi hajoaa? Vuokralla vuokranantaja hankkii uuden tilalle.

Jääkaappi sisältyy vuokran hintaan eli vuokralainen sen jääkaapin lopulta maksaa. 

Eivät vuokranantajat jääkappeja vuokralaisille lahjoita todellakaan.

Se että maksaa itse jääkaapin on pieni hinta siitä että saa oman omistusasunnon. Jääkaapit nyt eivät paljoa maksa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Heidänkin tilanteensa kaikin puolin vakaa : isällä vakituinen työpaikka ja äitikin puolet vuodesta töissä, samoin kuin suhde on vakaalla pohjalla.

t.ap

No otapa kuule puhelin kauniiseen käteen, soita tälle pariskunnalle ja kysy. Sillä hän se selviää.

Vierailija

Minä asun. Ei niin pienintäkään kiinnostusta omistaa seiniä joiden sisällä asun. Miksi pitäisi? Minusta on kivampi elellä ilman mitään lainoja, ja sekin on mukavaa kun isännöinti hoitaa kaikki korjaukset, ruohonleikkuut, pihatyöt. Lapsia minulla ei ole eikä tule, joten ei tarvi perinnön jättämisiäkään murehtia.

Vierailija

Meillä vuositulot yhteensä yli 100 000€ ja asutaan Asossa. Ei aiota ikinä ostaa omaa. Miksi ostaisimme. Sijoitamme mieluummin osakkeisiin kuin asuntoon. Ja rakastamme matkustelua. :) Ei ikinä isoa lainaa.

Vierailija

Eikö elämän pitäisi mennä taloudellisesti aika ajoissa ja pitkään putkeen jotta voisi ylipäätään saada mitään asuntolainaa? Pitäisi heti nuorena saada koulutuspaikka ja työpaikka, jotta voisi säästää sen 20% asunnon hinnasta samalla kun maksaa jotain vuokraa ja elämistä? 30-vuotiaana pitäisi olla summa 20 000e kasassa ihan viimeistään ja sitten siitä kun lähtee 200 000e lainaa ottamaan niin pitää olla takaajat ja pitää olla eläkeikään asti varma työpaikka, että saa sen lainan maksettua? Tod. näk. lapsille jää sitten putkiremontti ja muuta " pientä " makseltavaa tai joku homeongelma. Onneksi omilla vanhemmilla ei ole mitään omistusasuntoja. En haluaisi periä mitään taakkaa asunnon muodossa. Olen asunut koko lapsuuteni ja elämäni vuokralla kerrostalossa enkä voisi kuvitella asuvani esimerkiksi okt:ssa tai ylipäänsä miettiväni jossain asumistoimikunnan kokouksissa mitä pitää tehdä tms. Sama koti ollut jo 10v ja tuntuu kyllä kodilta.

Vierailija

vautsi kuinka upea ajatusmalli "ei lapsillekkaan jää mitään omaa sitten kun aika jättää"

toiset ihmiset haluaa antaa lapsille jo eläessään, esim. Aikaa ja lomareissuja kuin valitsisi sen että kituuttaisi asuntolainan kanssa, tai haluavat asua alueella mikä on lapsille paras mutta muutoin ei olisi varaa.

Me esim. Asumme vuokralla juuri sijainnin takia ja  teen lyhennettyä työpäivää jotta voin olla lapsien kanssa, säästöön jäävillä rahoilla matkustelemme.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat