Vierailija

Poika on nyt 1,5-vuotias ja neuvolassa oltiin huomautettu pojan painon menevän yläkäyrällä. Tuttava sitten minulle murehti, että pitääkö hänen alkaa vähentämään ruokaa lapselta. Minä siinä tilanteessa sanoin vaan, että no ei missään nimessä, kyllä se paino tasaantuu pituuskasvun mukana. Jälkeenpäin kuitenkin tajusin, että tuolla pojalla (1-vuotiaalla!!) on jatkuvasti maitopullo kädessä leikin lomassa, siis miksi ihmeessä? Ja saa kokoajan ylimääräisiä välipaloja naposteltavaksi jostain pöydiltä. Nyt jos juttelisin tuon tuttavani kanssa asiasta, neuvoisin toki, että janojuomaksi vettä ja ruokailuajat säännöllisiksi, mutta eipä siinä tullut mieleen, enkä nyt kehtaa tuohon enää palatakaan, kun aikaa on keskustelusta kulunut jokunen tovi...

  • ylös 1
  • alas 2

Kommentit (5)

Vierailija

Joku menee aina yläkäyrällä ja toinen alakäyrällä. Herranen aika, eihän mitään käyriä olisi, jos kaikki saman kokoisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä poika on mennyt vauvasta lähtien yläkäyrällä (on siis nyt kouluikäinen). Eipä tuosta olla edes neuvolassa koskaan oltu huolissaan koska kasvu on ollut tasaista niin pituudessa kuin painossakin. Lääkärinkin mukaan lapsi on vain roteva (tulee kyllä ihan isäänsä tuossa). 

Tietenkään napostelu ei ole hyväksi mutta en kyllä keksi tapaa miten huomauttaa asiasta ilman että loukkaantuu. Olettaisin kuitenkin että neuvolassa puututaan myös ruokavalioon jos  painosta oltaisiin huolissaan.

Vierailija

Jatkuvasti ja koko ajan... Olette sitten enemmän kuin vain tuttavia?! Oletko kenties isä, joka ei uskalla äidille puhua?! Sinulla on lapsen toisena huoltajana oikeus puuttua lapsesi ruokailu tottumuksiin.

Vierailija

Yleensä paino tasoittuu lapsen kasvaessa.

Tosin tuo, mitä kerroit maitopulllosta (1,5-vuotiaalla, maitopullo??) ja jatkuvista välipaloista jatkuessaan kyllä ylläpitää ylipainoa.

Mikä estää sinua ottamasta asiaa uudestaan puheeksi, vaikkapa muistuttamalla aiemmasta keskustelustanne?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla