SUKLAA = kaakaolla ja sokerilla maustettua VOITA

s. marjanen

Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?

Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.

Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Eihän se tarkkaan ottaen voita ole, vaan kaakaovoita, joka on hieman eri juttu. Mutta rasvaahan suklaa on. Mitä sinä olet luullut sen olevan?

Vierailija

Luuleeko ap nyt tehneensä suurenkin paljastuksen? Suomesta on btw saanut hyvää tummaa suklaata jo varmaan 15-20 vuotta ihan marketistakin, ei ole mikään uusi juttu. Mutta mukavaa, että sinäkin olet sen löytänyt. :) 

Ja siellä Hienoilla Ulkomailla nassutetaan maitosuklaata ihan yhtä lailla kuin Suomessakin - Milkaa ja Hersheytä ja Marabouta jne. Monesti vielä paljon muovisemman makuista kuin suomalainen suklaa. Nykyään tosin taitaa monissa suomalaisissa bulkkisuklaanameissa olla palmuöljyä, mutta niin on muunmaalaisissakin. 

Vierailija

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Mahtais olla makuelämys :D

Vierailija

Niin, suklaa on onneksi suureksi osaksi suklaavoita edelleen. Pahviako sen pitäisi olla?

Tiesitkö, että karkki on melkein pelkkää sokeria? Ja pekoni on suurelta osin possun rasvaa?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Kokeile tehdä ja raportoi, oliko hyvää. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

Oletko nähnyt montaa ylipainoista vuorikiipeilijää? Vai oliko tarkoituksesi rakentaa loppuun myönteistä kuvaa suklaan vaikutuksista?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!

Niin. Raakasuklaa. Naminami hei. Hyi hemmetti että on pahaa. Ja minä kuitenkin nautiskelen ihan antaumuksella 80-prosenttisesta tummasta suklaasta. Samoin raakakakut on ihan iljettäviä. Parempi olla kokonaan ilman kuin keksiä mukaterveellisiä, tosi pahanmakuisia korvikkeita ja niitä sitten tekohymy naamalla nassuttaa, että tässä sitä nyt herkutellaan. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?

Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.

Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

öhh.. siis ensin sanot, että suomalainen suklaa on pelkkää rasvaa, ja sitten että sitä on jatkettu maidolla. ja että ulkomaalaisten suklaa on vähemmän voista, vaikka sitä ei ole jatkettu maidolla. siis onko maito sun mielestä voita? en tajua sun logiikkaa lainkaan..

Vierailija

Niin on. Tiesittekö, että jäätelö on pääosin rasvaista kermaa ja sokeria, karkit ovat sokerisia, limuissa on myös kauheasti sokeria jne.

Ajattelin vaan kertoa, kun ette tainneet tietää. Olen varma, että yllätyitte. Jakamalla tämän tiedon paransin varmasti teidän elämäänne. Olkaa siis hyvä. Voitte kiittää minua, kun ylipainoisuus vähenee ja kansan terveys paranee.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat