Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

SUKLAA = kaakaolla ja sokerilla maustettua VOITA

s. marjanen
16.10.2015 |

Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?

Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.

Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam! Mikäs sen parempaa kuin voi, sokeri, kerma, kaakao jne. Niistähän ne kaikki herkut syntyvät. 

Vierailija
2/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se tarkkaan ottaen voita ole, vaan kaakaovoita, joka on hieman eri juttu. Mutta rasvaahan suklaa on. Mitä sinä olet luullut sen olevan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kyllä kaakaovoita. On vähän eri juttu.

Vierailija
4/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luuleeko ap nyt tehneensä suurenkin paljastuksen? Suomesta on btw saanut hyvää tummaa suklaata jo varmaan 15-20 vuotta ihan marketistakin, ei ole mikään uusi juttu. Mutta mukavaa, että sinäkin olet sen löytänyt. :) 

 

Ja siellä Hienoilla Ulkomailla nassutetaan maitosuklaata ihan yhtä lailla kuin Suomessakin - Milkaa ja Hersheytä ja Marabouta jne. Monesti vielä paljon muovisemman makuista kuin suomalainen suklaa. Nykyään tosin taitaa monissa suomalaisissa bulkkisuklaanameissa olla palmuöljyä, mutta niin on muunmaalaisissakin. 

Vierailija
5/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Vierailija
6/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Mahtais olla makuelämys :D

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, suklaa on onneksi suureksi osaksi suklaavoita edelleen. Pahviako sen pitäisi olla?

Tiesitkö, että karkki on melkein pelkkää sokeria? Ja pekoni on suurelta osin possun rasvaa?

Vierailija
8/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Kokeile tehdä ja raportoi, oliko hyvää. :)

Vierailija
10/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja toffeessa ei ole edes sitä kaakaota. Ajatella. :D Kakkosen tapaan myös ihmettelen, mitä ap on luullut makeisten olevan.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap luuli että suklaa kasvaa puussa sellaisenaan.

Vierailija
12/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

Oletko nähnyt montaa ylipainoista vuorikiipeilijää? Vai oliko tarkoituksesi rakentaa loppuun myönteistä kuvaa suklaan vaikutuksista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

 

No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!

 

Niin. Raakasuklaa. Naminami hei. Hyi hemmetti että on pahaa. Ja minä kuitenkin nautiskelen ihan antaumuksella 80-prosenttisesta tummasta suklaasta. Samoin raakakakut on ihan iljettäviä. Parempi olla kokonaan ilman kuin keksiä mukaterveellisiä, tosi pahanmakuisia korvikkeita ja niitä sitten tekohymy naamalla nassuttaa, että tässä sitä nyt herkutellaan. 

Vierailija
14/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?

Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.

Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..

Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.

öhh.. siis ensin sanot, että suomalainen suklaa on pelkkää rasvaa, ja sitten että sitä on jatkettu maidolla. ja että ulkomaalaisten suklaa on vähemmän voista, vaikka sitä ei ole jatkettu maidolla. siis onko maito sun mielestä voita? en tajua sun logiikkaa lainkaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin on. Tiesittekö, että jäätelö on pääosin rasvaista kermaa ja sokeria, karkit ovat sokerisia, limuissa on myös kauheasti sokeria jne.

 

Ajattelin vaan kertoa, kun ette tainneet tietää. Olen varma, että yllätyitte. Jakamalla tämän tiedon paransin varmasti teidän elämäänne. Olkaa siis hyvä. Voitte kiittää minua, kun ylipainoisuus vähenee ja kansan terveys paranee.

 

Vierailija
16/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

 

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!

 

 

Niin. Raakasuklaa. Naminami hei. Hyi hemmetti että on pahaa. Ja minä kuitenkin nautiskelen ihan antaumuksella 80-prosenttisesta tummasta suklaasta. Samoin raakakakut on ihan iljettäviä. Parempi olla kokonaan ilman kuin keksiä mukaterveellisiä, tosi pahanmakuisia korvikkeita ja niitä sitten tekohymy naamalla nassuttaa, että tässä sitä nyt herkutellaan. 

Samaa mieltä! Ja olen siis viljaton/maidoton/paleo-tyyppinen syöjä itse. Teen mieluummin ihan rehellisen poikkeuksen ja syön esim. jotain gluteenitonta herkkua tai maitosuklaata kuin mitään taateleista, raakakaakaosta, sahajauhoista ja sammakonkudusta kasattua mukaherkkua. Hyviä kuvia niistä kyllä saa, ei sillä.

Vierailija
17/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nam! Mikäs sen parempaa kuin voi, sokeri, kerma, kaakao jne. Niistähän ne kaikki herkut syntyvät. 

Tosta kun jättää sokerin pois, niin se vasta on herkkua.

Vierailija
18/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

valkosuklaa NAM

mitäköhän se mahtaa olla?

 

Kohtuudella kun nauttii, ei mitään väliä, ainakaan mulle.

Vierailija
19/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.

Tämä taisi olla kieli poskessa kirjoitettua irvailua terveysterrorista?

Mutta siltä varalta ettei ollutkaan, niin todettakoon, että oliiviöljy on huoneenlämmössä juoksevaa, eikä sen takia sovellu suklaan raaka-aineeksi, paitsi ehkä jos halutaan tehdä lusikalla syötävää koostumukseltaan ehk ä majoneesia muistuttavaa höttöä. Kasvirasva voidaan toki kemiallisin menetelmin kovettaa, mutta silloin lopputulos vasta epäterveellinen onkin.

Vierailija
20/25 |
16.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

valkosuklaa NAM

mitäköhän se mahtaa olla?

Kohtuudella kun nauttii, ei mitään väliä, ainakaan mulle.

Valkosuklaa on vielä "pahempaa", koska siitä puuttuu kaakao. Eli on ihan vaan rasvaa ja sokeria.

Tosin, mitä väliä? Olet ihan oikeassa, ei yhtään mitään, jos nauttii kohtuudella. Kohtuus tuntuu nykyään olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Joko mässätään ihan holtittomasti, tai sitten kieltäydytään kaikesta ja kärsitään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yksi