SUKLAA = kaakaolla ja sokerilla maustettua VOITA
Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?
Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.
Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..
Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.
Kommentit (25)
Eihän se tarkkaan ottaen voita ole, vaan kaakaovoita, joka on hieman eri juttu. Mutta rasvaahan suklaa on. Mitä sinä olet luullut sen olevan?
Se on kyllä kaakaovoita. On vähän eri juttu.
Luuleeko ap nyt tehneensä suurenkin paljastuksen? Suomesta on btw saanut hyvää tummaa suklaata jo varmaan 15-20 vuotta ihan marketistakin, ei ole mikään uusi juttu. Mutta mukavaa, että sinäkin olet sen löytänyt. :)
Ja siellä Hienoilla Ulkomailla nassutetaan maitosuklaata ihan yhtä lailla kuin Suomessakin - Milkaa ja Hersheytä ja Marabouta jne. Monesti vielä paljon muovisemman makuista kuin suomalainen suklaa. Nykyään tosin taitaa monissa suomalaisissa bulkkisuklaanameissa olla palmuöljyä, mutta niin on muunmaalaisissakin.
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
Mahtais olla makuelämys :D
Niin, suklaa on onneksi suureksi osaksi suklaavoita edelleen. Pahviako sen pitäisi olla?
Tiesitkö, että karkki on melkein pelkkää sokeria? Ja pekoni on suurelta osin possun rasvaa?
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
Kokeile tehdä ja raportoi, oliko hyvää. :)
Ja toffeessa ei ole edes sitä kaakaota. Ajatella. :D Kakkosen tapaan myös ihmettelen, mitä ap on luullut makeisten olevan.
Ap luuli että suklaa kasvaa puussa sellaisenaan.
Vierailija kirjoitti:
Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.
Oletko nähnyt montaa ylipainoista vuorikiipeilijää? Vai oliko tarkoituksesi rakentaa loppuun myönteistä kuvaa suklaan vaikutuksista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!
Niin. Raakasuklaa. Naminami hei. Hyi hemmetti että on pahaa. Ja minä kuitenkin nautiskelen ihan antaumuksella 80-prosenttisesta tummasta suklaasta. Samoin raakakakut on ihan iljettäviä. Parempi olla kokonaan ilman kuin keksiä mukaterveellisiä, tosi pahanmakuisia korvikkeita ja niitä sitten tekohymy naamalla nassuttaa, että tässä sitä nyt herkutellaan.
Vierailija kirjoitti:
Yöks, tiesittekö että suklaa on todellisuudessa voita tms. täyttä rasvaa, joka on maustettu kaakaolla ja sokerilla?
Varsinkin suomalaiset suklaat (erityisesti Fazerin sininen) ovat pelkkää rasvaa, kaakaotakin on vain nimeksi. Ulkomaalaisille tuollainen ei kelpaisi jo senkään takia, että moinen voilaatta sulaa lämpimässä.
Onneksi nykyään Suomessakin saa oikeaa tummaa suklaata eikä mitään maidolla jatkettua rasvaharkkoa..
Suklaan energiapitoisuus on järisyttävän suuri painoon nähden, siksi vuorikiipeilijät ottavat sitä evääksi.
öhh.. siis ensin sanot, että suomalainen suklaa on pelkkää rasvaa, ja sitten että sitä on jatkettu maidolla. ja että ulkomaalaisten suklaa on vähemmän voista, vaikka sitä ei ole jatkettu maidolla. siis onko maito sun mielestä voita? en tajua sun logiikkaa lainkaan..
Niin on. Tiesittekö, että jäätelö on pääosin rasvaista kermaa ja sokeria, karkit ovat sokerisia, limuissa on myös kauheasti sokeria jne.
Ajattelin vaan kertoa, kun ette tainneet tietää. Olen varma, että yllätyitte. Jakamalla tämän tiedon paransin varmasti teidän elämäänne. Olkaa siis hyvä. Voitte kiittää minua, kun ylipainoisuus vähenee ja kansan terveys paranee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
No tarkalleen ottaen raakasuklaa ei kovin kauaksi tästä jää, ja niihin laitetaan mausteeksi mm. kaakaonibsejä :) Mutta oliiviöljy suklaassa, hyi!
Niin. Raakasuklaa. Naminami hei. Hyi hemmetti että on pahaa. Ja minä kuitenkin nautiskelen ihan antaumuksella 80-prosenttisesta tummasta suklaasta. Samoin raakakakut on ihan iljettäviä. Parempi olla kokonaan ilman kuin keksiä mukaterveellisiä, tosi pahanmakuisia korvikkeita ja niitä sitten tekohymy naamalla nassuttaa, että tässä sitä nyt herkutellaan.
Samaa mieltä! Ja olen siis viljaton/maidoton/paleo-tyyppinen syöjä itse. Teen mieluummin ihan rehellisen poikkeuksen ja syön esim. jotain gluteenitonta herkkua tai maitosuklaata kuin mitään taateleista, raakakaakaosta, sahajauhoista ja sammakonkudusta kasattua mukaherkkua. Hyviä kuvia niistä kyllä saa, ei sillä.
Vierailija kirjoitti:
Nam! Mikäs sen parempaa kuin voi, sokeri, kerma, kaakao jne. Niistähän ne kaikki herkut syntyvät.
Tosta kun jättää sokerin pois, niin se vasta on herkkua.
valkosuklaa NAM
mitäköhän se mahtaa olla?
Kohtuudella kun nauttii, ei mitään väliä, ainakaan mulle.
Vierailija kirjoitti:
Niin, eikö sitä voita voisi korvata vaikka oliiviöljyllä. Ja sokeri on aivan turhaa, pieni muru jotain intiaanisokeria riittää. Kaakaopavutkin voisi laittaa vaikka kokonaisina, varmasti olisi terveellistä ja hampailla töitä, kuten kuuluu.
Tämä taisi olla kieli poskessa kirjoitettua irvailua terveysterrorista?
Mutta siltä varalta ettei ollutkaan, niin todettakoon, että oliiviöljy on huoneenlämmössä juoksevaa, eikä sen takia sovellu suklaan raaka-aineeksi, paitsi ehkä jos halutaan tehdä lusikalla syötävää koostumukseltaan ehk ä majoneesia muistuttavaa höttöä. Kasvirasva voidaan toki kemiallisin menetelmin kovettaa, mutta silloin lopputulos vasta epäterveellinen onkin.
Vierailija kirjoitti:
valkosuklaa NAM
mitäköhän se mahtaa olla?
Kohtuudella kun nauttii, ei mitään väliä, ainakaan mulle.
Valkosuklaa on vielä "pahempaa", koska siitä puuttuu kaakao. Eli on ihan vaan rasvaa ja sokeria.
Tosin, mitä väliä? Olet ihan oikeassa, ei yhtään mitään, jos nauttii kohtuudella. Kohtuus tuntuu nykyään olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Joko mässätään ihan holtittomasti, tai sitten kieltäydytään kaikesta ja kärsitään.
Nam! Mikäs sen parempaa kuin voi, sokeri, kerma, kaakao jne. Niistähän ne kaikki herkut syntyvät.