Vierailija

Meillä on 4 ja 6 vuotiaat lapset, joille siivoaminen on ihan kamalaa. Sama juttu tavaroiden paikoilleen laitto yms. Ollaan yritetty positiivisella asenteella kannustaa tekemään yhdessä kotitöitä mutta joka kerta alkaa sama narina: miks meidän pitää siivota. Ei nää oo mun. Yms. Omien huoneiden siistinä pitäminen vasta onkin hankalaa, kaikki lelut lattioilla, paperi silppua (miten lie saavatkaan kuljetettua salaa huoneisiinsa paperia). Ja on tietysti yritetty radikaalimpaa ratkaisua että lelut lähtee jäähylle kun niitä ei viitsitä siivota. Onko muilla samanlaista? Lisää keinoja otetaan vastaan.
Sitten tämä isompi lapsi, täyttää piakkoin 7 vuotta, nyt on heittäytynyt pikkulapsen tasolle, ns. Mitään ei osaa tehdä. Onko tämä vaan normaalia?

T: pikku hiljaa epätoivoinen äiti

Kommentit (8)

Vierailija

Meillä on eskarilainen 6v. Yleensä siivoaa hyvin mutta välillä kuuluu "en jaksa" "miks aina mä?" jne.

-Se ihmeellinen paperisilppu on raivostuttavaa. Pääset helpoimmalla kun hankit lasten huoneeseen roskiksen jonne paperisilppu laitetaan. Roskien vienti matka lyhynee.

-Onko kaikille leluille omat paikat? Onko lapsilla omat huoneet vai yhteinen huone/yhteiset lelut? Meillä on iltaisin tapana että lapsi siivoaa lelut pois. Jos huone on ihan hirmuinen kaaos menen auttamaan. Sanon aina että äiti voi auttaa. Lapsi on työnjohtona reippaampi :) Kesken päivänkin sanon välillä että joku leikki pois niin mahtuu paremmin leikkimään toista leikkiä.

-ulkovaatteet sisääntullessa paikoilleen, astiat koneeseen/tiskipöydälle, pyykit pyykkikoriin jne. Näistä joudun lähes päivittäin muistuttamaan. Olen tiukkana että esim. eteistä pidemmälle ei mennä ennenkuin ulkovaatteet ovat paikallaan (naulakko ja hanskalaatikko ovat lapsen korkeudella joten helppoa lapselle).

Vierailija

Kiitos vinkistä.
Omat huoneet on ja lelukorit on, mutta varsinkin tytöllä kaikki lelut on hujan hajan koreissa. Niitä on siivottu useampaan otteeseen mutta kummallisesti ne aina on jonkin ajan päästä hujan hajan. Eteisessä lapsilla on oma naulakko johon ulkovaatteet pitää laittaa. Tuo astia ja pyykki homma kuulostaa tutulle, päivittäin joutuu asiasta sanomaan.
Toisinaan tuntuu että varsinkin tuon isomman korvat häviää kun pyytää tekemään jonkin asian vaikka nyt sen astioiden laitto koneeseen. Huoh, pitkää pinnaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hujan hajan koreissa?! Olisiko jotaikin asioita joita vaisi priorisoida uudelleen tinkimällä vähän "tasosta" eli laskea esim. sitä oman huoneen siivouksen määrää. Lapsen ollessa kyseessä niin se teko on tulosta tärkeämpää, eikä häneltä voi odottaa kaikkien mattojen happujen olevan ojennuksessa. Vähemmän ja selkeämmät säännöt.

Vierailija

Siis kyse ei ole siitä että huoneen täytyisi olla tip top kunnossa :) vaan siitä että kaikki lelut kaadetaan lattialle ja sinne ne jää. Olen tyytyväinen jos lapsukaiset siivoisivat mukisematta leikin jälkeen lelut niihin koreihin. Kyse siis enempikin sellaisesta perus siisteydestä, meillä ei varaan ikinä koti tule olemaan tip top kunnossa kun kuitenkin eletään normaalia elämää.
Ap

Vierailija

Ja tarkoitin että on yritetty järjestellä niitä lelukoreja niin että olisi selkeämpää ettei tarvitsisi kaikkia leluja kaataa jotta juuri se lelu millä sillä hetkellä haluaa leikkiä löytyisi. Eli nykyään ne lelut on siellä lelukoreissa miten sattuu :)
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ja tarkoitin että on yritetty järjestellä niitä lelukoreja niin että olisi selkeämpää ettei tarvitsisi kaikkia leluja kaataa jotta juuri se lelu millä sillä hetkellä haluaa leikkiä löytyisi. Eli nykyään ne lelut on siellä lelukoreissa miten sattuu :)
Ap

Kuulostaa siltä, että teillä on aivan liikaa niitä leluja, jos korejakin pitää olla ihan useampia kappaleita per lapsi. Kannattaisi varmaan alkaa miettiä tavaran karsimista, jotta se olisi helpompi myös pitää järjestyksessä.

Vierailija

Nuoremmalla on koreja turhankin paljon, vanhemmalla on vähemmän.
Kiitos vinkeistä. Lähden siis lasten kanssa purkamaan lelu määrää :)
Ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat