Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Osoitteettomana kaksi kuukautta - miten toimin?

Ap

Eli siis. Olemme lähdössä perheeni kanssa (mies ja yksi lapsi) ensi kesänä kuukaudeksi ulkomaille. Reissu ajoittuu juuri kuun puolivälistä seuraavan kuun puoliväliin. Olemme ajatelleet, että reissaisimme asuntovaunun kanssa ensin kaksi viikkoa ja ulkomaanmatkan jälkeen taas kaksi viikkoa. Näin ollen olisimme kaksi kuukautta poissa kotoa.

Ajattelimme vaihtaa samalla asuntoa. Asumme siis vuokralla. Veisimme kaikki tavaramme maksulliseen varastoon kahdeksi kuukaudeksi ja säästäisimme näin kahden kuukauden vuokramaksut.

Olisiko tämä käytännössä mahdollista? Miten esimerkiksi osoite-asiat, sähköyhtiön kanssa käytäntö, muut postit, miten kelan kanssa toimitaan..?

Jos joku tietäväinen osaisi neuvoa! Kaikki tämä on käytännössä vain ajatuksen tasolla, lomamatka tosin varmaa ja maksettukin. Mietimme vain vaihtoehtoja miä tehdä tuon kahden kuukauden ajan kun ei huvittaisi 'turhaan' maksaa kallista vuokraa.

Kommentit (8)

Vierailija

Ääh, muuttakaa valmiiksi. Ei ne varastotkaan ilmasia ole. Säästytte monelta käytännön harmilta ja ennenkaikkea, on helppoa ja ihanaa tulla valmiiseen kotiin reissun jälkeen. Kuukauden reissun jälkeen on tosi rankkaa varsinkin lapsen kanssa lähtee vielä asuntovaunuilemaan pariksi viikoksi ja sen jälkeen tehdä muutto. Haukkaatte liian ison palan.

Vierailija

Ei taida olla edes mahdollista olla ilman osoitetta. Jos ette tee muuttoilmoitusta niin osoite pysyy vanhassa paikassa ja muuttoilmoitukseen täytyy laittaa uusi osoite. 

Vierailija

Soita huomenna maistraattiin, kyllä he neuvovat sen miten kannattaa toimia. Älkääkä nyt maksako vuokraa kämpästä jossa ette asu. Siinä nyt ei ole mitään järkeä :)

Vierailija

Olisiko mahdollista siirtää osoitetta esimerkiksi jomman kumman vanhempien luokse? Jos vanhemmat eivät saa asumistukea tms., niin tällöin tällä järjestelyllä ei ole mitään haittaakaan.

Itse muutin opiskeluiden jälkeen toiselle paikkakunnalle töihin. Annoin opiskelukauoungin asunnon pois ja siirsin kirjani ja osoitteeni vanhempien osoitteeseen, koska en ollut saanut vielä uudwsta kaupungista asuntoa ja asuin kaverin sohvalla lähes kaksi kuukautta.

Ei ollut mitään ongelmaa, paitsi postini meni vanhemmilleni eikä sekään ollut ongelma.

Vierailija

Miten te siis oikeasti ajattelitte homman hoitaa? Iso varasto pitää vuokrata 2kk ajaksi ja muuttaa 2 kertaa, eka varastoon ja sit sieltä uuteen kotiin. Menee aikaa ja rahaa. Oletko oikeasti laskenut säästön? Vai kuvittelet vaan?

Vierailija

Kiitos paljon vastauksista! Joo, ehkö tämä on vain tämmöistä hauskaa haaveilua ja vaihtoehtojen kartoittamista :)

Säästö olisi syy kaikkeen tähän. Säästäisimme vuokrassa ja sähkölaskuissa yhteensä noin 1600e. Varasto tulisi olemaan meille ilmainen, sen selvitin. Tuttavaperhe antaisi suuren lämpimän varaston käyttöömme siksi ajaksi.

Mutta ehkä ihan tosi, tulisi varmaan olemaan aika rankkaa erityisesti tuo kaksi viikkoa vaunussa loman jälkeen. Pitää nyt miettiä, miten me käytännössä teemme. Yksi vaihtoehto tietysti olisi laittaa nykyinen asunto lyhytaikaisesti vuokralle.

Luulen että loppujen lopuksi maksamme tyhjästä asunnosta ja sillä hyvä :D
Ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat