Vierailija

Onko muissa maissa perus suomalaisia keittoja kuten jauhelihakeitto tai nakkikeitto? Vai tunnetaanko muualla vain sosekeittoja?

Kommentit (8)

Vierailija

Tunnetaan toki. Ei ne ihan samoja keittoja ole, mutta sama tyyli. Esim bouillabaise, ja kaikki englanniksi broth-nimellä olevat keitot. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

joka maassa on omia "peruskeittoja" mutta ei kyllä ole tullut vastaan meidän jauheliha tai makkarakeittoa. Johtunee jo siitä että jauhelihaa ei juurikaan käytetä muualla eikä missään ole vastaavaa jauhomakkaraa kuin meillä.

Esim Puolassa on hernekeittoa ja "hapankeittoa" joissa molemmissa on makkaraa mutta lihaisaa ja mausteista. Em keitot oli mahtavia! Lihakeitot tehdään kokolihasta kuten meilläkin mun lapsuudessa.

Vierailija

Tavallisemmin keitot ainakin eteläisemmässä euroopassa ovat sellaisia, että ainekset laitetaan lautaselle ja niiden päälle kaadetaan erikseen jokin liemi. Se, että kaikki lyödään vaan samaan kattilaan ja keitetään ylikypsäksi on melko Suomalainen ilmiö.

Vierailija

Gulassi, tom kha kai, gazpacho, bouillabaise, minestrone, vichy soisse - nuo kaikki on kotimaissaan ihan taviskeittoja kuten makkarakeitto meillä. Vastaavia on tuhansia

3

Vierailija

Totta kai! Itse tunnen välimeren maiden perinnettä, ja esim. papu- ja linssikeitot, vihanneskeitot, pastaa tai riisiä sisältävät  keitot on hyvin tavallisia. 

Vierailija

Joo tiedän gaspachot bouillabaisset sun muut, mutta mietin tosiaan juuri noita perunapohjaisia keittoja.. Tai no, boillabaisse on aika paljon sen tyylinen. Mutta mietin vaan että muualla en ole noihinmakkara ja jauhelihakeiton tyyppisiin törmännyt.

-ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat