Orgasmi vaikeudet

nala

En ole koskaan saanut orgasmia toisen ihmisen avulla. Omin avuinkin se onnistuu  vaivalloisesti ja lopputulos on vaimea. Ensimmäinen orgasmini oli koko kehossa tuntuva (tapahtui teini-iässä), mutta sen ainoan kerran jälkeen vastaavaa ei ole tapahtunut. En silti kärsi haluttomuudesta ja nautin seksistä. Parisuhteessani on ihanaa seksiä: en vain silti onnistu tulemaan. Suuseksissä sama juttu. Voikohan alapäässäni olla jotain fyysisesti vikana tai erilailla kuin muilla? Olen myös miettinyt onko este orgasmille vain henkinen, tosin en ota hirvetä stressiä asiasta, koska en ole koskaan tullut ja ajattelen sen olevan varmaan mahdotonta. En haluaisi, että kumppanillani olisi asiasta paha mieli. Hän tekee kaikki asiat oikein ja ne tuntuvat hyviltä, mutta en osaa neuvoa häntä tässä asiassa. Onko sinulla jotain vinkkejä?

Kommentit (5)

Vierailija

Käsittääkseni jotkut naiset eivät vain pysty saamaan orgasmia yhdynnässä eli se on ihan normaalia. Itselläni sama tilanne kuin sinulla. Minulla on ollut seksielämää enemmän tai vähemmän n. 7 vuotta. En usko, että kyseessä on "henkinen este", ainakaan omalla kohdallani. Olen jo aika sinut asian kanssa, kunhan mieskin ymmärtää että se on fyysinen mahdottomuus eikä koe epäonnistuvansa jos et orgasmia saa. Voihan seksi olla täysin tyydyttävää ilman sitäkin ja tarvittaessa voit kuitenkin itse hoitaa homman :D

Puhu muru
Seuraa 
Liittynyt9.10.2015

Hei.

Kiitos kysymyksestäsi. Otit keskusteluun tärkeän aiheen, naisen orgasmin ja sen puutteen.  Kerroit lyhyesti seksuaalihistoriastasi ja pyysit apua, miten voisit neuvoa kumppaniasi. On hienoa, että nautit miehestäsi ja hänen hyväilyistään tai yhdynnästä. Se on hyvä pohja tutkia uteliaana, miten saisit orgasmin ja hänen kanssaan.

Mainitsit, että saat omin avuin orgasmin, joskin se on vaivalloista. Se on hyvä asia, sillä silloin et ole orgasmikyvytön. Joku muista kommentoijista mainitsikin, että osa noin 2-4 % naisista on orgasmikyvyttömiä. Osalla naisista voi olla vaikeutta saada orgasmi miehen kanssa, vaikka se onnistuu omin avuin. Naiset myös reagoivat yksilöllisesti ja toisilla on vaimeammat seksuaalireaktiot kuin toisilla. Orgasmin saamista voi kuitenkin harjoitella, koska oppiminen ja asennoituminen seksiin vaikuttavat orgasmin saamiseen. Toisaalta hyväilyistä ja yhdynnästä voi nauttia ilman orgasmia niin kuin mainitsitkin.

Orgasmin puuttumiseen voi olla monia syitä. Olet aivan oikeassa, että syy voi olla henkinen tai fyysinen. Se voi tarkoittaa esimerkiksi pelkoa, epäluuloa, häpeää tai rentoutumisvaikeutta kumppanin kanssa. Myös trauma, seksuaalinen hyväksikäyttö, vakavat sairaudet, gynelogiset leikkaukset ja mahdolliset synnytyksen aiheuttamat vauriot voivat vaikeuttaa orgasmin saamista. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa myös negatiivisesti orgasmin saamiseen. Tutkimuksissa on noussut myös esiin, että on tärkeää, että kumppani on naisen mielestä seksuaalisesti kiihottava.

Miten teillä menee miehesi kanssa? Pystytkö luottamaan häneen ja rentoutumaan, kun nautitte toisistanne? Kun puhut aiheesta miehesi kanssa uskallatko kertoa hänelle miltä sinusta oikeasti tuntuu? Onko menneisyydessäsi jotain, mikä voisi vaikuttaa nykyhytkeen? Sinun kannattaa myös rauhassa pohtia, mitä erilaista mainitsemassasi ensimmäisen orgasmin saamisessa ja tilanteessa oli. Olitko enemmän rentoutunut tai kiihottunut? Suhtauduitko seksuaalisuuteen silloin avoimemmin?

Oikeiden hyväilyjen, pitkän ja rauhallisen esileikin, ihanan miehen lisäksi olisi tärkeää tutkia sinun kiihottumistasi. Joskus nainen ei anna itselleen lupaa nauttia seksuaalisista ärsykkeistä tai koe niitä arvokkaiksi. Toisinaan oma nautinto ja seksuaalireaktiot vaativat vielä tutustumista, jotta ne voidaan siirtää parin yhteisiin hetkiin. Mielen tulisi olla myös mukana leikissä luoden kuvaa itsestä eroottisena, upeana naisena, joka antautuu nautinnolle. 

Aina nämä eivät riitä vaan voi olla tärkeää palata muutama askel taaksepäin ja harjoitella itsetyydytyksen avulla orgasmia. On hyvin tärkeää tutustua aluksi omiin seksuaalireaktioihin, asioihin mitkä kiihottaa mieltä ja kehoa sekä siihen miten haluat, että sinua kosketetaan ennen orgasmia. 

Mausteina voi käyttää myös omia ja toisen fantasioita ja kiihottavia kuvia, eroottista kirjallisuutta tai pornoa. Yhden kommentoijan mainitsemat seksilelut ovat myöskin kokeilun arvoisia, jos ne tuntuvat omilta. Omaa seksuaalisuutta kannattaa pitkässä parisuhteessakin tutkia vielä avoimin mielen ja välillä tutkia sitä aluetta seksuaalisuudesta, mitä ei vielä tunne omia rajoja kunnioittaen.

Suosittelen teitä puhumaan rauhassa asiasta, erityisesti niin että sinä kerrot mistä kiihotut ja pidät. Jos se ei riitä tai haluat tutkia asiaa lisää suosittelen sinua käymään seksuaaliterapeutin vastaanotolla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Ihanaa luovaa matkaa teille orgasmien äärelle.

nainen1984

Mulla on sama ongelma. Oon 31 vuotias nainen ja olen ollut aktiivinen seksielämässä ainakin yli 10 vuotta. Harrastan myös paljon itsetyydytystä jonka avulla saan orkun. Toisen ihmisen avulla se ei vaan kerta kaikkiaan onnistu. Toisen ihmisen seurassa se onnistuu niin että hieron sen itselleni. 

Olemme mieheni kanssa yrittäneet aivan kaikkea, en vaan pysty tulemaan. Mieheni tosin pystyy esim. hyväilemään ja suutelemaan samalla kun hieron itseäni. Nuoleminenkaan ei ole tuonut toivottua lopputulosta. Olen kyllä erittäin kiihottunut aina seksisäs ja nautin miehestäni. Mutta lopussa tulee aina se sama ongelma, olen "jumissa". Tuntuu että olen aivan lähellä tulla, mutta sitten en vaan tule vaikka mitä tehdään. Lopulta hoidan homman itse loppuun mikä on suoraan sanottuna joka kerta tylsää..

En usko että on kyseessä mikään fyysinen juttu, henkisestäkin epäilen koska nykyisen miehen kanssa olen oppinut rakastamaan itseäni eikä minua hävetä itsessäni tai menneisyydessäni mitään. Päinvastoin, mieheni kanssa olen löytänyt seksin ihan uudella tavalla, haluan sitä koko ajan hänen kanssaan. Teemme sitä usein.

Ehkä lelut voisivat tosiaan auttaa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat