Alaluomen (ehkä) herpekseen antibioottivoidetta?

Vierailija

Silmän alaluomelle ilmesty jotkut rakkulat ja alue oli punainen ja aristava ei siis silmä vasn luomi. Kövin legurissa ja heitti et vois olla herpes...lapsellani oli tosin noin 1 kk sitten märkärupi. Leguri määräs kefex 750mg antibiootit, mut en hakenu vielä. Nyt olen vsin laittanut siihen tyttärelleni märkärupeen määrättyä antibioottivoidetta.
Voiko tuon parantaa sillä ettei tarvis syödä kuuria? Pelkään että tuo " herpes" leviää silmään.

Kommentit (7)

Vierailija

Herpes on *viruksen* aiheuttama, eli siihen ei antibiootit pure.

Vaikea diagnosoida onko viruksen vai bakteerin aiheuttama, eli siksi varmaan antoi antibiootit. Jollei niilla tokene, on varmaan virus (ei valttamatta herpesvirus) ja sit vaan pitaa odottaa etta paranee.

Vierailija

Ja tekisin kylla niinkuin laakari suosittelee, ei mitaan omia virityksia. Siina lapsen rasvassakin voi olla niita bakteereja/viruksia, jos olet sita sormin ottanut, ei niita kannata ehdoin tahdoin silmiin levittaa. Eika iholle tarkoitetu rasvat sovi silmille.

Vierailija

Kefexin ei tehoa herpekseen. Jos silmän seudussa epäilläänkin herpestä, on se aina päivystyslähetteen aihe silmälääkärille. Se siinä nimenomaan on vaarana, että se leviää silmään, ja sen lääkäri voi tarkistaa värjäämällä silmä ja tarkistamalla, tuleeko sarveiskalvolle herpestyyppistä värjäytymiskuvioita. 

Vierailija

Miehelläni oli kasvojen vyöruususta saatu herpes silmässä. Ja kun yleislääkäri sitä epäili niin mentiin samana päivänä silmäpolin päivystykseen. Eli sitä ei todellakaan ihmetellä kotona paraneeko. Miehelläni oli lääkityksensä sekä suun kautta viruslääkettä, että silmätippoja. Sekä silmää seurattiin kunnes varmuus että terve. Oli useamman kuukauden projekti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat