Haluton "suurperheen" äiti umpikujassa

Seuraa 
Liittynyt9.10.2015

Meille syntyi juuri neljäs lapsi. Raskausaikana kaipasin enemmän hellyyttä ja seksiä. Seksiä sain vähän ja hellyyttä en juuri ollenkaan.

Nyt tilanne on kääntynyt toisinpäin, mies haluaisi joka ilta, mutta minua väsyttää ja seksi sattuu. Esileikki puuttuu lähes kokonaan, kaipaan enemmän kosketusta enkä pääse oikeaan tunnelmaan. Koko seksi on pakkopullaa ja mies loukkaantuu jos kieltäydyn, eikä ymmärrä vaikka yritän selittää ja kertoa mitä kaipaisin enemmän ja mikä ahdistaa.

Olemme olleet samassa tilanteessa ennenkin ja tiedän tämän helpottavan vähän vauva-ajan jälkeen, mutta varsinainen ongelma tuntuu olevan se ettei miehellä ole hajuakaan siitä mistä pidän, eikä mielenkiintoa opetella, kokeilla uutta tai kuunnella kun kerron hänelle. Itse olen kyllästynyt kaavoihin kangistuneeseen seksiin ja siihen etten itse nauti siitä yhtään. Lapset vaativat paljon ja kun saan heidät nukkumaan, on mies vaatimassa. Mikä avuksi? 

Kommentit (2)

Puhu muru
Seuraa 
Liittynyt9.10.2015

Hei.

Kiitos kysymyksestäsi. Kerrot kysymyksessäsi parisuhteenne haastavasta tilanteesta. Olet hienosti yrittänyt keskustella asiasta miehesi kanssa. Ikävää, että sinusta tuntuu ettet tule kuulluksi. Osaat hienosti purkaa tilannetta ja avata tuntemuksiasi.

Mainitsit, että teillä on ollut sama tilanne aiemminkin ja se helpottaa vauva-ajan jälkeen. Miten tilanne muuttuu siinä vaiheessa? Voisiko siitä ammentaa jotain jo nykyiseen tilanteeseenne?

Kuulen kirjoituksestasi, että teillä on vaikeuksia sovittaan yhteen halujanne ja toiveitanne. Tuot esille myös tyytymättömyyttä seksielämästänne. Voisiko miehesi kanssa yrittää puhumisen lisäksi kommunioida muilla tavoin? Kirjeellä tai näyttämällä kädestä pitäen mikä sinusta tuntuisi hyvälle? Auttaisiko sinun jaksamista, jos mies jakaisi kotitöitä ja lastenhoitoa kanssasi ja saisit hengähtää hieman? Olisi tärkeää, että tulisit kuulluksi ja miehesi huomioisi toiveesi.

Toivoisin, että pidät huolta itsestäsi vaikka elät hyvin vaativaa elämänvaihetta. Sinun ei tarvitse jaksaa kaikkea ja seksistä kieltäytyminen on ihan ok. Jos koet yhdynnän kivuliaaksi, on hyvä hidastaa vauhtia tai lopettaa. Joskus rauhallinen ja viipyilevä esileikki auttaa, jotta saat aikaa kiihottua rauhassa. Seksistä kieltäytyminen voi tuntua vaikealta, jos miehesi loukkaantuu, mutta omia rajoja kannattaa suojella.

Voit yrittää miehellesi kertoa, että synnytyksen jälkeen naisen keho toimii usein eri tavalla kuin normaalisti matalien estrogeeni – ja testeronitasojen takia. Kun pikku hiljaa munasarjojen toiminta käynnistyy seksuaaliset reaktiot taas palautuvat normaaleiksi. Siihen voi kulua ihmisestä riippuen useampi kuukausi, sillä se on täysin yksilöllistä. Sen takia sinun voi olla esimerkiksi vaikeaa tai hidasta kiihottua, kostua ja tuntea mielihyvää tai saada orgasmia.  Toki on  esisijaisen tärkeää, että sinua kosketellaan tavalla josta nautit.

Avuksi yhdyntäkipuihin voi kokeilla liukuvoidetta. Apteekista on myös saatavilla emätinvoiteita, jotka voivat auttaa paikallisesti emättimen kiputiloihin, arkuuteen tai yhdyntäkipuun. 

On hyvä muistaa myös, että yhdyntä ei ole ainoa tapa nauttia seksuaalisuudesta kumppanin kanssa. Koskettelu, hieronta, helliminen ja suu- ja käsinhyväilyt mieltymyksienne mukaan voivat olla vaihtoehto teille.

Jos sinusta tuntuu, että tilanne ei helpota edes vauva-ajan jälkeen ja asia vaivaa sinua suosittelen ottamaan yhteyttä omalla paikkakunnallasi perheneuvolaan, yksityisenä toimivaan pari- ja seksuaaliterapeuttiin tai järjestöihin kuten Sexpoon tai Väestöliittoon.  Joskus ulkopuolinen keskusteluapu voi helpottaa tällaisessa tilanteessa.

Toivon sinulle rohkeutta ja kärsivällisyyttä. Se on jo paljon kun uskaltaa kysyä apua.

Kylläarvaat

Vastaan vaimolleni: Yritetään yhdessä keskusteluhan on tie moneen jossei siitä tule mitään mistä sitten tulee? Avitetetaan toisiamme ja tehdään enemmän toistemme  eteen ja perheen eteen. Kerro aina tunteistasi ja miten haluat minun menettelevän ja palkitse joskus minut yllätyksillä. Etääntyminen etäännyttää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat