Miksi puuroni palaa aina pohjaan?
Vaikka hämmennän koko keittämisen ajan kattilaa, niin lopputuloksena on kuitenkin se, että maitoa on tarttunut kattilan pohjaan. Missä vika?
Kommentit (9)
Käytän kylläkin sitä rasvatonta vaaleansinisessä purkissa olevaa maitoa. Pitäisikö se olla muuta maitoa?
Täällä kattiloiden ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/73EB18FDDB5FF4C7C2256F31003DD0…
Punaista maitoa kun ostat niin ei pala, ei haittaa vaikka on vanhaki kattila. Minäkin ennen käytin ruuanlaitossa rasvatonta maitoa (vaaleansininen purkki), mutta nyt käytän ruokiin vain punaista maitoa, eipähän mee hermot kun pesee astioita. Keventää sitten jossain muualla...
pohja peittyy. Lisää sitten maito ja muut aineet normaalissa järjestyksessä. Älä pistä levyä täysille ja sekoita koko ajan. Tää voi vähän auttaa pohjaanpalamis-ongelmassa. Rasvaton maito kyllä on vähän sellaista, että palaa pohjaan. Ykkösmaitokin on jo keitto-ominaisuuksiltaan parempaa.
Laita muutama pieni kolikko levylle kattilan alle että jää rakoa, se auttaa ihmeesti. Tai hanki puuron haudutus kattila, johon laitetaan vesi kiehumaan alimmaiseen kerrokseen ja päälle se varsinainen puuron keitto kattila. Tai keitä puurosi vedestä ettei ole ongelmia.
Itelläni on sellanen, enkä tavallisessa enää tekisi.
Minä teen puuron siten, että mittaan maidon kattilaan ja levyn täysille (6). Maidon lämmitessä lisään muut ainekset ja puulastalla hämmentelen kattilan pohjaa kauttaltaan. Heti välittömästi, kun maito alkaa pulpahdella laitan tehon minimille (1). Tämän jälkeen hämentelen koko ajan niin kauan, kun pulpahtelu vaimenee. Sit voi jo antaa puuron olla rauhassa ja käyn hämmentelee silloin tällöin. Teen puuron monestikin rasvattomaan eikä ole palanut.
Eli levy max. 4:lle ja kun koko ajan sekoittelet, niin ei pitäisi palaa pohjaan.