Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

löytyiskö keneltäkään porkkanakakun tai sen pellillisen ohjetta?

Vierailija
13.01.2006 |

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
13.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

4dl sokeria

4munaa

vatkaa keskenään vaahdoksi



4dl vehnäjauhoja

2tl soodaa

2tl kanelia

1tl vaniliinisokeria

sekoita ja lisää vaahtoon



100g sulatettua voita/margariinia

lisää seokseen



lisää lopuksi8dl porkkanaraastetta



200 astetta ja n40min.



kuorrutus:

6dl tomusokeria

120 pehmeää voita/margariinia

250g sulatejuustoa

4tl vaniliinisokeria

Vierailija
2/3 |
13.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 munaa

2 ½ dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl Ohrakasta

½ tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

150 g voita tai margariinia sulatettuna

4 dl hienoa porkkanaraastetta

1 dl ananasmurskaa

Kuorrutus:

100 g pehmeää sulatejuustoa

(esim. Mesikämmen)

1 prk maitorahkaa

2 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria



Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne jäähtyneen voisulan, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus: Sekoita sulatejuusto notkeaksi. Lisää sen joukkoon rahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Leikkaa annospaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
13.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minttuinen porkkanakakku



(20 annosta, á 60 g)

3-4 (200 g) porkkanaa

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl kuivattua minttua

1 tl vanilliinisokeria

1/2 ps (à 120g) pecanpähkinöitä

3 munaa

1 dl öljyä

Kuorrutus:

1 prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl kirkasta minttulikööriä tai sitruunamehua

1 1/2 dl tomusokeria

Koristeeksi:

pecanpähkinöitä



Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.



Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.



Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, minttu ja vanilliinisokeri keskenään.



Hienonna pecanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouhe kuivien aineiden joukkoon.



Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste.



Lisää munaseokseen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.



Kaada taikina irtopohjavuokaan.



Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.



Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, vanilliinisokeri ja minttulikööri.



Lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.



Koristele rouhituilla tai kokonaisilla pecanpähkinöillä.



Porkkanakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi kaksi