löytyiskö keneltäkään porkkanakakun tai sen pellillisen ohjetta?
Kommentit (3)
3 munaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Ohrakasta
½ tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
150 g voita tai margariinia sulatettuna
4 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa
Kuorrutus:
100 g pehmeää sulatejuustoa
(esim. Mesikämmen)
1 prk maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne jäähtyneen voisulan, porkkanaraasteen ja ananasmurskan kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Sekoita sulatejuusto notkeaksi. Lisää sen joukkoon rahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Leikkaa annospaloiksi.
Minttuinen porkkanakakku
(20 annosta, á 60 g)
3-4 (200 g) porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kuivattua minttua
1 tl vanilliinisokeria
1/2 ps (à 120g) pecanpähkinöitä
3 munaa
1 dl öljyä
Kuorrutus:
1 prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl kirkasta minttulikööriä tai sitruunamehua
1 1/2 dl tomusokeria
Koristeeksi:
pecanpähkinöitä
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, minttu ja vanilliinisokeri keskenään.
Hienonna pecanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouhe kuivien aineiden joukkoon.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste.
Lisää munaseokseen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.
Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, vanilliinisokeri ja minttulikööri.
Lisää lopuksi tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
Koristele rouhituilla tai kokonaisilla pecanpähkinöillä.
Porkkanakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.
4dl sokeria
4munaa
vatkaa keskenään vaahdoksi
4dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2tl kanelia
1tl vaniliinisokeria
sekoita ja lisää vaahtoon
100g sulatettua voita/margariinia
lisää seokseen
lisää lopuksi8dl porkkanaraastetta
200 astetta ja n40min.
kuorrutus:
6dl tomusokeria
120 pehmeää voita/margariinia
250g sulatejuustoa
4tl vaniliinisokeria