Karjalanpaistiin ohjetta
Siis ohje, missä tarpeeksi suolaa ja makua.Ja kuinka kauan uunissa ja missä asteessa, että liha mureaa.
Kommentit (3)
Karjalanpaisti
800 g karjalanpaistilihaa
2 sipulia
(2-3 porkkanaa)
1 tl suolaa (tai juhlavaan karjalanpaistiin reilu tl)
10 maustepippuria
vettä
Kuori ja lohko sipulit. (Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi.) Pane voideltuun pataan tai vuokaan kerroksittain lihaa, sipulia (ja porkkanoita), suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä niin kauan, kunnes lihat haloaa eli ainakin 4 tuntia. Itse pidän usein 120 asteessä yönkin yli. Vettä voit lisätä välillä hieman mikäli näyttää, että kuivuu. Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella.
Pidin karjalanpaistia uunissa n. 5 tuntia ja hyvää oli. Suolaa tosin laitoin 700g lihamäärään 2 tl ja laakerinlehden. Mielestäni suolaton on mautonta.
minä teen niin että joko paistan lihat uunissa tai pannulla valmiiksi ja maustan reilulla suolalla,paprikajauheella ja aromisuolalla sekä grillausmausteella.Sitten uunikippoon johon lihat,vettä,pippureita,laakerinlehti ja sipuli puolikkaina osina.Saa olla 3-4 tuntia uunissa.Hyvää tulee.Vettä saattaa jotua lisäämään.Mieheni mukaan kyllä oikeessa paistissa ei ole kuin suolaa pippureiden ja laakerinlehden kanssa.Kumpikin on hyvää mutta itse pidän mausteisemmasta.