JOULUSINAPPI OHJEET PINOON
Laittakaapa parhaat sinappi ohjeet tulemaan, ja kertokaa samalla kauanko itsetehty säilyy hyvänä?
Kommentit (2)
Aurajuustosinappiresepti
1 1/4 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
1 pss (150 gr.) Aura-muruja
1 muna
2 dl ruokakermaa
1/2 dl omenamehua
1 tl omenaviinietikkaa (joku muukin viinietikka käy)
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Lisää muut, paitsi etikka.
3. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja murut vähän sulavat (tämä kuuluukin sitten kyllä jäädä vähän " kokkareiseksi" ).
4. Lisää lopuksi etikka ja jos mössö tuntuu liian tönköltä, laita vielä vähän omppumehua sekaan.
Tämä siis lainattu Jaanuskan lähettämistä resepteistä, mutta oli pakko liittää tännne sinappiresepteihin...Tein nimittäin tätä, ja onkin aivan älyttömän hyvää, nam! Suosittelen, ja kiitos Jaanuskalle :)
50 g sinappijauhetta (se keltainen peltipurkki, koko 100g)
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 muna
1/2 tl suolaa
Sekoitetaan kattilassa ennen levylle laittamista. Kiehautetaan kokoajan sekoittaen. Jäähtyneeseen sinappiin lisätään 1 tl konjakkia.
Säilymisestä en osaa sanoa, kun meillä tuo pieni annos hupenee parissa kuukaudessa, eli sen ainakin jääkaapissa säilyy.
Konjakin voi korvata etikalla, mutta itse en sinapin mausta enää sen jälkeen pidä.