Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyvää perunalaatikko-ohjetta kaipaileisin...

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
15.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hämäläinen perunatuuvinki eli imelletty perunalaatikko



2,5 kg hyvin soseutuvia perunoita

vettä

50-100g voita tai margariinia

3 rkl vehnäjauhoja

7-10 dl maitoa

noin 3 tl suolaa



1. Pese perunat ja keitä suolattomassa vedessä kuorineen.

2. Kun kypsiä, kaada vesi pois ja pidä kattilaa vielä sen verran liedellä, että kosteus haihtuu perunoiden pinnalta pois.

3. Kuori höyryävän kuuman perunat vikkelästi kulhoon.

4. Survo perunat kuumina soseeksi.

5. Sekoita soseeseen välillä voi- tai margariinikimpaleita.

6. Kun sose vähän jäähtynyt, sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja ja pari lusikallista myöhemmin. Anna survoksen imeltyä muutaman tunnin ajan tai illalla keitetyn aamuun.

7. Lisää maitoa niin paljon, että survos on löysähköä puuroa.

8. Mausta suolalla.

9. Kaada seos voideltuun vähintään 3 litran vetoiseen vuokaan tai pariin pienempään (kiehuu helposti yli).

10. Pakasta raakana

11. Kypsennä 150 asteessa noin 3 tuntia.



Liha-perunasoselaatikko

(4 annosta)



6 dl perunasosetta

400 g jauhelihaa

1 kpl sipulia

1 tl basilikaa

0,75 tl suolaa

0,25 tl pippurisekoitusta

2,5 dl Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä



Voiteluun:

1,5 rkl Flora Culinessea



1. Valmista perunasose kätevästi pakastetusta perunasoseaineksesta tai käytä tähteeksi jäänyt valmis perunasose hyväksesi.

2. Ruskista jauheliha paistinpannulla.

3. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka paistamista vielä hetki.

4. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurisekoituksella.

5. Sulata joukkoon Crème Bonjour Cuisine.

6. Sekoita perunasose ja jauhelihaseos keskenään.

7. Kaada voideltuun uunivuokaan.

8. Paista uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.

9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

a. Halutessasi voit ripotella vuoan pinnalle korppujauhoja tai juustoraastetta.



Perunalaatikko



6-7 isoa perunaa.

150 g pekoniviipaleita

2 keskikokoista sipulia

400 g jauhelihaa

3 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 munaa

1 lihaliemikuutio

4-5 valkosipulinkynttä

mausteita (pippurisekoitusta, cayannepippuri, chiliä, suolaa)



1. Kuori ja viipaloi perunat.

2. Pilko kaksi keskikokoista sipulia.

3. Paloittele pekonit pienemmäksi.

4. Ruskista sipulit ja pekonit kevyesti paistinpannulla.

5. Ruskista ja mausta jauheliha (suola+pippurisekoitus+chili+cayannepippuri).

6. Pilko valkosipulit pieneksi.

7. Sekoita jauhelihat, sipulit, pekonit ja valkosipulit.

8. Laita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa-sipuli-pekoni-sekoitusta.

9. Alimmainen ja päällimmäinen kerros perunaa.

10. Liuota lihaliemikuutio veteen, lisää kerma ja munat.

11. Kaada seos vuokaan.

12. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puolentoista tunnin ajan.



Vierailija
2/2 |
15.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteinen perunalaatikko



2 pkt (à 120 g) fileepekonia tai 250 g siankylkeä

2 sipulia viipaleina

12 perunaa viipaleina

1/2 tl mustapippuria

1 1/2 tl paprikajauhetta

2 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 munaa

1 lihaliemikuutio



1. Ruskista liha ja sipulit kevyesti teflonpannulla.

2. Laita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain peruna-, sipuli- ja pekoniviipaleita sekä mausteita.

3. Alimmaisen ja päällimmäisen kerroksen tulee olla perunaa.

4. Sekoita vesi, kerma, munat ja murennettu lihaliemikuutio keskenään ja kaada vuokaan.

5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puolentoista tunnin ajan.



Perinteinen perunalaatikko 2



2 1/2 kg perunoita

50 g voita 3/4 dl vehnäjauhoja

noin 1/2 l maitoa

1 rkl suolaa

2 rkl siirappia



1. Valitse perunoiksi hyvin soseutuvaa lajiketta.

2. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne suolattomassa vedessä kuorineen.

3. Kaada vesi pois, kuori kuumat perunat.

4. Soseuta ne tasaiseksi soseeksi voinokareen kera, mieluiten perunasurvimella.

5. Ripota hieman jäähtyneen soseen joukkoon ensin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.

6. Anna soseen imeltyä peitettynä tunnin verran.

7. Sekoita joukkoon loput jauhot.

8. Anna soseen imeltyä lämpimässä paikassa (ei yli 50 asteessa) vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

9. Sekoita sosetta muutaman kerran.

10. Imeltyessään sose löystyy ja saa makean maun.

11. Lisää soseeseen maitoa sen verran, että saat löysähkön, puuromaisen seoksen.

12. Mausta seos suolalla ja siirapilla.

13. Kaada seosta voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen,

14. sillä laatikko kuohuu ja kuplii kypsentämisen aikana.

15. Paista laatikkoa 150 asteessa pari kolme tuntia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kolme