Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

hyviä jouluisia salaatteja kaipailisin, vihersalaattia, makaronisalattia, suolaisiakin...kiiitooos!

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
15.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä salaatti menee meillä yhdessä illassa, nam hyvää on :)



1 pss kinkkukuutioita/suikaleita

1 tuore kurkku

2-3 reilun kokoista suolakurkkua

1 pss rakettispagettia

1 pss herne-maissi-paprika

1-2 vihreää omenaa (ei kauhean kirpeää)

edam juustoa

1 tuubi majoneesia (olen käyttänyt Rainbow- kevyt majoneesia)



Spagetti veteen kiehumaan (suolaa ei välttämättä tarvii, kun tulee tota suolakurkkua)

Kaikki ainekset kuutioiksi

Sotke ja anna maustua vuorokausi (jos millään raskit)

Ja herkuttele!

Tosi täyttävää ja hyvää ja kelpaa vieraillekin

Vierailija
2/3 |
15.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalisalaatti

8 annosta



600 g valkokaalia

2 kpl porkkanaa

1 kpl omenaa

1 prk ananasmurskaa



Kastike:

2,5 dl Flora Fraichea

1 dl Becel majoneesia

1 rkl valkoviini etikkaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria



1. Raasta kaali, porkkanat ja omena karkeaksi raasteeksi.

2. Lisää purkillinen ananasmurskaa liemineen.

3. Sekoita tasaiseksi.

4. Sekoita Flora Fraichen joukkoon majoneesi, viinietikka, suola ja pippuri.

5. Kaada kastike salaatin joukkoon.

6. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.



Kaalisalaatti 2



1 pieni varhaiskaalin kerä

1-2 happoista omenaa

1 punainen paprika

1 varhaissipuli varsineen



Kastike:

1 dl majoneesia

1 dl ranskankermaa

½ rkl sinappia

½ rkl sitruunamehua

1 tl hunajaa

½ tl yrttisuolaa

¼ tl mustapippuria



1. Suikaloi kaali, omenat ja paprika.

2. Silppua sipuli.

3. Sekoita keskenään kastikkeen aineet.

4. Sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa.

5. Anna maustua viileässä jonkin aikaa.



Kaalisalaatti 3



1 pienehkö keräkaali

1 paprika

1 pienehkö sipuli



liemi:

1 3/4 dl sokeria

1 3/4 dl valkoviinietikkaa

runsas 1 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl sellerisuolaa

1 tl vaaleaa siirappia

ripaus mustapippuria



1. Raasta keräkaali.

2. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi.

3. Pane kasvikset kulhoon, sekoita ja ripottele sokeri päälle.

4. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia.

5. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle.

6. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä.

7. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin.



Venäläinen suolakurkku



5 kiloa avomaankurkkuja

5 litraa suolavettä, jossa

2,5 desilitraa suolaa

valkosipulinkynsiä

tavallista sipulia

maustepippuria

tillin varsia ja kukintoja

mustaherukanlehtiä



1. Jos säilöt kurkkuja esim. muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti.

2. Lado sitten kerros puhtaaksipestyjä kurkkuja.

3. Pane niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria.

4. Jatka näin kunnes astia on täynnä.

5. Päällimmäiseksi astiaan tulee maustekerros.

Suolavesi keitetään ja kaadetaan jäähdytettynä kurkkujen päälle.

6. Pane astiaan esim. porsliinilautanen ja sen päälle vielä laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä.

7. Kansi luonnollisesti vielä astiaan.

8. Säilytä mielellään kellarissa.

9. Kurkkujen valmistuminen vie aikaa runsaan kuukauden.

10. Kurkuista tulee todella maukkaita ja kiinteitä ja ne säilyvät jopa seuraavaan kevääseen.



Värikäs kurkkupikkelsi



1 kg kurkkua tms.

300 g paprikaa

200 g sipulia



Liemi:

1,5 dl säilöntälientä

1,5 dl vettä

3 tl suolaa



1. Kuutioi kurkut ja paprikat ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna liemen ainekset kiehumispisteeseen.

3. Lisää kasvikset liemeen.

4. Keitä noin 5 minuuttia.

5. Tölkitä pikkelsi puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin.



Kaalikääryleet

n. 2 kg:n keräkaali



Täyte:

1,5 dl ohrasuurimoita

2 - 3 sipulia

1 - 5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)

3 dl soijarouhetta

70 g tomaattipuretta

meiramia

soijakastiketta

(oreganoa), timjamia

valkopippuria

1 - 2 rkl siirappia

2 onnellisen kanan munaa

öljyä



1. Liota ohrasuurimoita pari tuntia vedessä.

2. Keitä tai höyrytä kaalia, että lehdet pehmenevät ja saat ne irrotettua.

3. Leikkaa paksut ruotiosat pois ja silppua ne täytettä varten.



Täyte:

1. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla, lisää 2 - 3 tl paprikajauhetta.

2. Lisää soijarouhe ja vettä sen verran kuin rouhe imee.

3. Sekoita tomaattipyre ja silputut kaalin kantaosat joukkoon.

4. Yhdistä valutettuihin ohrasuurimoihin.

5. Mausta meiramilla, soijakastikkeella, oreganolla, timjamilla ja pippurilla.

6. Lisää vielä seokseen kaksi raakaa kananmunaa ja sekoita hyvin.

7. Täytä kaalinlehdet täytteellä normaalien kaalikääryleiden tapaan.

8. Kääryleet ladotaan öljyttyyn uunipannuun, vedellä laimennettua siirappia valellaan pinnalle ja annetaan hiljalleen paistua uunissa (175 C).

9. Kääryleitä käännellään silloin tällöin ja valellaan vedellä, jota silloin tällöin lisätään pannuun.

10. Kääryleet voi myös ruskistaa paistinpannussa ja panna sitten pataan liedelle kannen alle kypsymään.



Rosolli

10 annosta



5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta

2 keitettyä porkkanaa

2 keitettyä perunaa

1 maustekurkku

1 sipuli

1 omena

persiljaa



Kastike:

2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä

1 tl valkoviinietikkaa

suolaa

valkopippuria

etikkapunajuurien lientä



1. Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan.

2. Koristele persiljalla.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

4. Mausta ja värjää etikkapunajuuren liemellä haalean vaaleanpunaiseksi.

5. Laita kastike omaan tarjoiluastiaan.

6. Tarjoa sillifileiden kera.



Hedelmä-kinkkusalaatti

(4 annosta)



1 hunajameloni

2 omenaa

3 appelsiinia

500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä)

100 g salaattia

100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa

150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita

Tuoretta basilikaa



1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne.

2. Kuori ja lohko appelsiinit.

3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet.

4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa.

5. Lisää vihreä salaatti.

6. Koristele basilikalla.

7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon.



Kevyt perunasalaatti

4 annosta



4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä

1 maustekurkku

1 punainen paprika

1 tlk ananaspaloja

1 prk (200 g) Valio raejuustoa



kastike:

1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia

1 rkl sinappia

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippurirouhetta



1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika.

2. Valuta ananaspalat.

3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon.

4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa.

5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon.

6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa.



Italiansalaatti



1 kuorineen keitetty peruna

1 kuorineen keitetty porkkana

1 pieni omena

8 cm:n pala tuoretta kurkkua

100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita

1 maustekurkku

1dl pieniä pakasteherneitä



kastike :

1 dl kuohukermaa

1½ dl majoneesia

½ tl suolaa

2-3 tl viinietikkaa

1 maustemitta valkopippuria



1. Kuori peruna, porkkana ja omena.

2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi.

3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.

4. Sulata herneet.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa.

6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.

7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen.

8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia.

9. Tarjoa kylmänä.



Katkissalaatti



250 g pussi pakastekatkarapuja

kaksi keitettyä kananmunaa

kerä jäävuorisalaattia

200 g purkki raejuustoa

kaksi tomaattia

puolikas kurkkua

pala purjoa

nippu tuoretta tilliä

sitruunapippuria



koristeeksi

basilikaa ja limettiä



1. Sekoita paloitellut ainekset.

2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla.

3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera.



Mango-katkissalaatti



1-2 kypsää mangoa (noin 750 g)

2 dl katkarapuja

2 valkosipulinkynttä

4 rkl limemehua

4 rkl kalakastiketta

2 rkl ruokosokeria

2 rkl makeaa chilikastiketta

kevätsipuleita koristeeksi



1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi.

2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta.

3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon.

4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta.

5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike.

6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan.

7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla.



Ruokaisa katkarapusalaatti

(8 annosta)



250 g katkarapuja

1 kpl jäävuorisalaattia

1 kpl kurkkua

2 kpl omenaa

0,5 kpl cantaloupe-melonia

200 g pakasteherneitä

4 rkl tillisilppua



Kastike:

100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä

0,5 dl maitoa

1 rkl ketsuppia

1 rkl sitruunanmehua



1. Sulata ja valuta katkaravut.

2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat.

3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi.

4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut.

5. Sekoita salaatti.

6. Notkista tuorejuusto kulhossa.

7. Lisää maito ja mausteet.

8. Sekoita tasaiseksi.



Katkissalaatti itämaiseen tapaan

(4 annosta)



Keitetty riisi:

2 dl puuroriisiä

4 1/2 dl vettä

500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä)

1/2 tl suolaa

1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

1-2 valkosipulinkynttä

kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia

1 tuore kurkku

sitruunapippuria

salaatinlehtiä



Koristeluun:

sitruunaa



1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan.

2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia.

3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella.

4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää.

5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi.

6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla.

7. Silppua sekaan hiukan sipulia.

8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.

9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle.

10. Koristele ravunpyrstöillä.

11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.



Katkissalaatti salaatinkastikkeella



kerä jäävuorisalaattia

3 tomaattia

½ kurkkua

4 säilykepersikan puolikasta

500 g katkarapuja

10 viinirypälettä

salaatinkastiketta

patonkia tai paahtoleipää



1. Pese ja paloittele kasvikset.

2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet.

3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin.

4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille.

5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa.



Katkarapu- spagettisalaatti



Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä.



Majoneesikastike:

n 1 dl majoneesia

vähän kermaa ja sitruunan mehua

sitruunapippuria



1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin.

2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja.

3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan.



Mansikka-katkissalaatti



1 salaatinkerä

1 l mansikoita

n. 300 g kuorittuja katkarapuja

kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa



Kastike:

1¿2 sipulia varsineen

2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa

0,25 tl rouhittua mustapippuria

2 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia

(n. 2 rkl kevytmajoneesia)



1. Irrota salaatinkerästä lehdet.

2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi.

3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille.

4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan.

5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.

6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.

7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille.

8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.

9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.

10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille.



Sekoita kastike.

11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.

13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa.

14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.



Riisi-hedelmäsalaatti

(2 annosta)



4 ananasrengasta (1 pieni purkki)

½ dl ananasmehua

½ banaani

½ greippi tai appelsiini

1 dl kypsää puuroriisiä



Kastike

½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

2 rkl ananasmehua

2 rkl sokeria

½ tl vanilliinisokeria



Koristeeksi

appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti



1. Paloittele kaikki hedelmät.

2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen.

3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään.

4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos.

6. Tarjoa salaatti jälkiruokana.



Appelsiini- omenasalaatti



3 kpl appelsiinia

3 kpl omenaa

1 dl sokeria

kanelia

mantelirouhetta



1. Kuori appelsiinit ja omenat ja viipaloi ne.

2. Asettele viipaleet jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin.

3. Ripota pinnalle kanelisokeriseosta ja mahdollisesti myös manteliruohetta.

4. Keitä sokerista ja vedestä (n.3 dl) uusi liemi, johon laitat omenanlohkot, kun vesi kiehuu.

5. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.

6. Laita tarjolle ja ripottele pinnalle kanelia ja mantelirouhetta.



Keltainen salaatti



3 appelsiiniä

3 salaattisipulia

200 g fetajuustoa

yrttisuolaa

sokeria

balsamiviinietikkaa

mustapippuria

suolaheinää



1. Viipaloi appelsiinit ja sipulit kulhoon.

2. Lisää kuutioitu fetajuusto.

3. Mausta ja anna makujen syventyä hetken aikaa vaikkapa jääkaapissa.



Kinkku-pastasalaatti



6 dl keitettyä pastaa

1 tlk ananasrenkaita

4 rkl kuutioituja suolakurkkua

4 tomaattia

tölkki kinkkusäilykettä



1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa.

3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita.



Meetwursti-perunasalaatti



6-7 keitettyä perunaa

1 pieni punasipuli

100-150 g meetvurstia

1 lehtisellerin varsi

3-4 tomaattia

1/2 tl yrttisuolaa



Kastike:

1 keltuainen

1-2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunamehua

2 maustemitallista suolaa

1 dl öljyä

1 dl kermaviiliä

2tl tomaattisosetta tai ketsuppia

1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön)



1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli.

2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi.

3. Laita aineet kulhoon.

4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola).

5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen.

6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä.

7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.

8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.



Porkkanaa ja purjoa liemikermassa

2 annosta



10 pientä tai 5 isoa porkkanaa

liemi, jossa on 1,5 dl vettä ja ½ vihannesliemikuutiota

1 dl ruoanvalmistuskermaa tai 2 rkl kuohukermaa ja ½ dl vettä

½ nippua tai ½ ruukullista silputtua persiljaa

2 purjoa

(pieni purkillinen, 165 g kalapullia liemessä, mikäli haluat)



1. Kuori porkkanat, halkaise ne pituussuunnassa ja leikkaa 5 cm:n paloiksi.

2. Keitä ne pehmeiksi liemessä, noin 10 minuuttia.

3. Nosta pois ja valuta.

4. Kaada kerma liemeen ja kiehauta nestettä keskilämmössä, niin että siitä jää puolet jäljelle.

5. Huuhtele ja puhdista purjot ja leikkaa ne noin 5 cm:n paloiksi.

6. Pane purjot liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä (lisää kalapullat ja lämmitä ne samanaikaisesti.

7. Lisää porkkanat ja persilja.

8. Lämmitä keitto.

9. Tarjoa pääruokana leivän kanssa, jolla voit imeä maukkaan liemen.

10. Lisäkkeenä sopii myös hyvin liha tai broileri.



Fetajuusto-tomaattisalaatti

2 annosta



½ ruukkusalaattia tai ½ salaatinkerää

2 keitettyä, viipaloitua perunaa, mielellään lämpimänä

2 lohkottua tomaattia

½ ohuiksi siivuiksi leikattua puna- tai keltasipulia

½ kuutioitua punaista paprikaa

50-100 g fetajuustoa



1. Huuhtele salaatti ja jaa lehdet pienimmiksi.

2. Pane salaatti, perunat, tomaatit, sipuli ja paprika salaattikulhoon.

3. Murusta fetajuusto.

4. Kaada päälle hieman öljyä.

5. Tarjoa leivän kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
16.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


1/2 kerää rapeaa keräsalaattia TAI 1/2 kiinankaalia

2 - 3 varsisellerin vartta

2 omenaa

3 - 4 Eldorado-ananasrengasta

n. 50 g Eldorado-hasselpähkinöitä



Kastike:

2 dl kermaviiliä TAI 1 dl kermaviiliä + 1 dl kevytmajoneesia

1 rkl sitruunamehua

suolaa, McCormickin

valkopippuria



Koristeluun:

varsisellerin lehtiä

hasselpähkinärouhetta





Valmistus:



Huuhdo ja suikaloi salaatti. Viipaloi sellerinvarret, paloittele ananasrenkaat, kuori ja suikaloi omenat tai raasta ne karkeaksi raasteeksi. Rouhi pähkinät.



Yhdistä ainekset salaatiksi.



Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike kulhoon salaatin päälle.



Koristele pähkinärouheella ja varsisellerin lehdillä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä viisi