Milloin mokkapalat leikataan?
Kannattaako ne leikata heti kun kuorrute on levitetty vai vasta vähän myöhemmin -vai vasta seuraavana päivänä kun ne on ollu jääkaapissa? Ja sama kysymys koskee myös porkkanakakkua (tai siis niitä leivoksia) :)
Auttaakaa av-leipurit :)
Kommentit (11)
kuumalla puukolla, kun kuorrutus on jähmettynyt.
Tuntuu että tosi helposti sössii sen kauniin tasaisen kuorrutuksen siinä leikkaamisvaiheessa
Minullakin juuri pohja uunissa tulossa. Minä leikkaan jäähtyneenä.
Leivonnainen litistyy ja menettää muotonsa, jos kuumana alkaa nirhiä.
numero 3, kauanko annat jähmettyä ennen leikkaamista? Siis suunnilleen, vartin vai pari tuntia?
pitkäteräisimmällä puukollani niin, että painan vain terän suoraan alas. Terän kuumennan kiehuvalla vedellä ensin. Oikein terävällä puukolla onnistuu myös vetämällä veitsen kärjellä, mutta tässä on suurempi riski, että kuorrutetta tarttuu veitseen ja jälki ei ole siistiä.
3
En osaa sanoa tarkkaa jäähtymisaikaa, leikkaan niin myöhään kuin mahdollista. Jos nyt leipoisin, laittaisin varmaan ulos jäähtymään, että kuorrutus olisi varmasti jähmettynyt ennen kuin leikkaan.
Mokkapalat
Levitä kuorrute juuri uunista otettua, anna jäähtyä puolisen tuntia. Voin määrä kuorrutteessa 100 g uunipellilliseen niin voi siististi leikata.
Mokkapaloja ei kannata säilyttää jääkaapissa, laita pelti jäähtyneeseen uuniin. Tuote pysyy suutuntumaltaan miellyttävämmältä ja on maukkaampaa huoneenlämpöisenä.
Mokkapaloja ei kannata säilyttää jääkaapissa, laita pelti jäähtyneeseen uuniin. Tuote pysyy suutuntumaltaan miellyttävämmältä ja on maukkaampaa huoneenlämpöisenä.
Siis säilyykö ne huoneenlämmössä (seuraavaan päivään)?Ettei se rasva mene pilalle?terkuin avuton mokkapalafani :)
Ei kyllä juuri uunista otettuun kuorrutetta levitetä. Se imeytyy pohjaan ja pinta jää kraattereille.
Kai joku osaa kertoa?