g: miten keität riisin ?
Kommentit (8)
paistan sitä hetken öljyssä, usein sipulin ja valkosipulin kanssa, sitten alan lisätä nestettä vähän kerrallaan sitä mukaa kun riisi sitä imee, kunnes riisi on kypsää.
runsaassa vedesssä niin, että kaadan loput pois, tai
1:2 niin, että keitinvesi imeytyy riisiin, tai
kuullottamalla riisin ensin voi-öljyseoksessa ja lisäämällä vettä vähitellen, kunnes on kypsää.
heitän joukkoon liha- tai-kasvisliemikuution. Siinä se.
Ensin vedessä, jos teen esim kahdelle hengelle, laitan 4 desiä riisiä 12 desiin kiehuvaan veteen, kun riisi on melkein valmis mutta ei vielä tarpeeksi pehmeää, kaadan riisit siivilään ja vedet pois, hiukan öljyä pohjalle ja kaadan riisit sinne ja annan hautua valmiiksi kannen alla höyryssä.
Näin tulee parasta riisiä, opittu irakilaiselta anopilta :)
Laitan kattilaan summan mutikassa vettä ja suolaa. Sitten kun kiehuu, niin riisiä sen verran mikä näyttää hyvältä määrältä.
Jos alkaa vesi kadota ennen kuin riisi on kypsää, niin lisään vähän vettä. Jos kaikki vesi ei ole imeytynyt/haihtunut, kun riisi on kypsää, niin kaadan ylimääräiset lävikön läpi lavuaariin. Jos taas on tullut juuri oikea määrä vettä, niin eikun syömään. :)
Helppoa kuin mikä!
Keitän veden, riisit joukkoon, kansi päälle ja levy pois päältä.
Kaikenlaisia versioita tällä sivulla on näemmä pukannut, mikään ei kuitenkaan ole kovinkaan hyvä. Älä missään nimessä sekoile sipulien tai valkosipulien kaa, mikäli haluat tehdä hyvän riisin liha-, kala- tai kana-aterialle jossa jokin kastike.
Näin se oikeasti menee:
1) kattilaan pikku nokare voita ja tilkka öljyä
2) kun yllä mainittu seos on kuumaa, lisää teekupillinen (4-5 henkilölle)pitkäjyvällistä riisiä ja sekoita rasvaseoksessa about puoli minuuttia
3) lisää 3 teekupillista kuuma vettä ja 2 rkl suolaa.( Sel de Guerande on maailman paras) Kun suola on sulannut, maista keitinvettä jotta maku on ok.( saa maistua hieman reilusuolaiselta tässä vaiheessa, sillä hyvä lopputulos vaatii sitä)
4) anna kiehua lähes täysillä ilman kantta, kunnes vesi alkaa haihtunut niin että pinnalle alkaa muodostua pieniä "kraatereita".
5) sitten levy/kaasu minimille ja kansi päälle.
6) anna muhia hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää.
sitten joko riisin keittimeen tai kattilaan kiehuvaan veteen.
huuhtelen, jotta tärkkelykset lähtee ja riisi ei jää kovaksi.