Hyvän pastasalaatin ohje?
En ole mikään mestarikokki, mutta uskoisin saavani tehtyä ihan hyvää pastasalaattia johan vain saan hyvän ohjeen.
Hieman kuitenkin rajoittavia seikkoja:
- Ei kapriksia
- Lihana kana, tonnikala, savulohi tai katkarapu
- Saa olla majoneesia, mutta sitäkään en osaa tehdä itse
Kommentit (3)
- Keitettyä spiraali- tai perhospastaa - Hyvää vuohen tai lampaan salaattijuustoa -(fetatyyppinen, Kolatun kuttujuusto erinomaista) - 1 punainen paprika - Hyviä mustia oliiveja viipaleina (Kalamata) - puoli desiä pinjansiemeniä, jotka paahdetaan kuivalla pannulla pari minuuttia kunnes aavistuksen ruskeita - ruukku tai pari (villi)rucolaa - punasipulia - tuoretta basilikaa revittynä KASTIKE: oliiviöljyä, 1/3 öljyn määrästä sitruunamehua, suolaa, mustapippuria, 2-4 puristettua valkosipulinkynttä (4 hengen annokseen) Valmistus: Keitä pasta. Pilko kasvikset ja lisää pastan sekaan, samoin paahdetut pinjansiement ja juustokuutot. Lisää revittyä basilikaa runsaasti. Sekoita riittävästi kastiketta j alisää salaattiin, sekoita hyvin. Anna mielellään seisoa kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua ja sekoita vielä ennen tarjoamista.
mutta sulaako se juusto sinne sekaan, vai jääkö kuutioiksi?
Ja kiitos ohjeesta!
- Keitettyä spiraali- tai perhospastaa - Hyvää vuohen tai lampaan salaattijuustoa -(fetatyyppinen, Kolatun kuttujuusto erinomaista) - 1 punainen paprika - Hyviä mustia oliiveja viipaleina (Kalamata) - puoli desiä pinjansiemeniä, jotka paahdetaan kuivalla pannulla pari minuuttia kunnes aavistuksen ruskeita - ruukku tai pari (villi)rucolaa - punasipulia - tuoretta basilikaa revittynä KASTIKE: oliiviöljyä, 1/3 öljyn määrästä sitruunamehua, suolaa, mustapippuria, 2-4 puristettua valkosipulinkynttä (4 hengen annokseen) Valmistus: Keitä pasta. Pilko kasvikset ja lisää pastan sekaan, samoin paahdetut pinjansiement ja juustokuutot. Lisää revittyä basilikaa runsaasti. Sekoita riittävästi kastiketta j alisää salaattiin, sekoita hyvin. Anna mielellään seisoa kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua ja sekoita vielä ennen tarjoamista.
mutta sulaako se juusto sinne sekaan, vai jääkö kuutioiksi?
Ja kiitos ohjeesta!
Sitä juustoa ei lämmitetä mitenkään, ja pastankin voi jäähdyttää kylmällä vedellä huuhtelemalla ennen salaattikulhoon laittamista, ei tosin ole välttämätöntä.
t. 2
- Keitettyä spiraali- tai perhospastaa
- Hyvää vuohen tai lampaan salaattijuustoa -(fetatyyppinen, Kolatun kuttujuusto erinomaista)
- 1 punainen paprika
- Hyviä mustia oliiveja viipaleina (Kalamata)
- puoli desiä pinjansiemeniä, jotka paahdetaan kuivalla pannulla pari minuuttia kunnes aavistuksen ruskeita
- ruukku tai pari (villi)rucolaa
- punasipulia
- tuoretta basilikaa revittynä
KASTIKE: oliiviöljyä, 1/3 öljyn määrästä sitruunamehua, suolaa, mustapippuria, 2-4 puristettua valkosipulinkynttä (4 hengen annokseen)
Valmistus: Keitä pasta. Pilko kasvikset ja lisää pastan sekaan, samoin paahdetut pinjansiement ja juustokuutot. Lisää revittyä basilikaa runsaasti. Sekoita riittävästi kastiketta j alisää salaattiin, sekoita hyvin. Anna mielellään seisoa kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua ja sekoita vielä ennen tarjoamista.