Maitoallergiset! Mistä saa kovan "kermavaahdon" ?
Eli ihan tuotemerkkejä kaipailisin. Mun pitäisi pyytää meidän kauppiasta tilaamaan kauppaan jotakin.
Mikä olisi paras vaahtoutuva kaurakerma tai soijakerma? Millä saisi vielä kestävät pursotuksetkin täytekakkuun, ja pysyy kakun välissä.
Kommentit (16)
siitä saa kovan pursottamista kestävän vaahdon.
Tuote on kuin voipala aluksi, mutta muuttuu vaahtomaiseksi vatkatessa.
Gogreeniä en ole kokeillutkaan, pitää ottaa testiin.
Minä käytin kaurakermaa ja lisäsin vähän liivatetta ennen vaahdotusta. Tosin levittelin sen vain lusikalla kakun pintaan, pursotus voi olla hankalaa.
GoGreen vispi on kyllä hyvä.
Mutta siinä on sokeria, jos ei sokeri käy niin kookoskermastakin saa hyvän vaahdon.
tulee täällä ääni. Etenkin jos lisää sokerit valmiiseen vaahtoo, tulee aika tönkköä. Itse laitan puolet tomu- ja puolet tavallista sokeria. Ja ripauksen suolaa vanilliinisokerin kanssa. Näin saa vetisen maun pois. Ei kuohukermasta erota.
tulee täällä ääni. Etenkin jos lisää sokerit valmiiseen vaahtoo, tulee aika tönkköä. Itse laitan puolet tomu- ja puolet tavallista sokeria. Ja ripauksen suolaa vanilliinisokerin kanssa. Näin saa vetisen maun pois. Ei kuohukermasta erota.
Pursotettava maidoton vanilijakreemi
1,5dl vettä, mehua tai riisimaitoa (tms.)
1rkl perunajauhoja
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g maidotonta margariinia
Mittaa kattilaan kylmä neste, perunajauho ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta, lisää vaniljasokeri.
Vaahdota margariini ja lisää jäähtynyttä kiisseliä pieninä erinä samalla vatkaten.
200g maidotonta margariinia
6-7dl tomusokeria
2rkl nestettä (vettä, sitruunamehua, appelsiinimehua, riisi/soijamaitoa yms)
vanilijasokeria
Vatkaa maidotonta margariinia kunnes se on vaalentunut. Lisää vähitellen tomusokeria koko ajan vatkaten. Lisää nestettä tarpeen mukaan, niin että saat oikean koostumuksen. Kuorrutus kovettuu pursottamisen jälkeen jääkaapissa ja maistuu paljon paremmalta vielä parinkin päivän päästä kuin kerma. Olen käyttänyt tuota sitruunamehulla maustettua versiota gluteenittomien porkkanamuffinssien päällä ja "normaalitkin" ihmiset (siis ei ruokarajoitteiset) pitivät niistä kovasti.
Jos haluat suklaapursotuksen, lisää maidotonta kaakaojauhetta.
Kookoskerma, jos tykkää kokookoksen mausta
alpron vanilja- tai suklaavanukas Kookoskerma, jos tykkää kokookoksen mausta
mitää pursotuksia saa! Suosittelen, että teet muullaisen kakun. Esim. prinsessakakku on helppo tehdä maidottomana, Väliin tuota Alpro sojan vaniljavanukasta.
Mun mielestä sellaista vaahtoa, josta sais kestäviä pursotuksia, ei saa mistään kasvispohjaisesta tuotteesta.
joka saattasi toimia pursotuksissakin. Gogreenin vaahtoutuvalla kaurakermalla tuli myös ihan ok vaahto.
Makua saa vaniljalla taitettua mukavammaksi. siis AIDOLLA vaniljalla, ei vanilliinilla.
En ole ihan varma tuotteen nimestä, runsaudensarvesta tai ruohonjuuresta ostin tuotetta jonka nimeksi muistelen Sure Whip. Oli isohko purkki (litran muistaakseni, lila purkki). Vaahtoutui hyvin ja maku oli ok.
en oo maitoallerginen, joskus tehnyt jotain
Mascarpone!
Maitoallergiselle? Toivottavasti et ruoki allergisia työksesi.
Molemmista saa kuohkean ja hyvänmakuinen vaahdon kakun päälle :)
Kiitti kannattipa kysyä täältä.