Vierailija

1) Syö omega kolme rasvahappoja 1000 mg päivässä. nämä ovat välttämätön raaka-aine testosteronin tuotannossa2) Syö kalaöljyn kanssa D-vitamiinia noin 80 mikrogrammaa päivässä, (imeytyy kalaöljyn kanssa paremmin)3) Syö paljon kaalia, alentaa estrogeenitasoja => kohottaa testo-tasoja4) Syö säännöllisesti pähkinöitä. Saat hyviä rasvoja jotka välttämättömiä teston tuotannon kannalta5) Syö sinkkiä päivittäin 30-40 mg6) Nuku hyvin ja säännöllisesti! Testosteroni syntyy syvän unen aikana. Tästä johtuu ns. aamu-seisokitkin7) Älä missään tapauksessa juo alkoholia yhtään, se alentaa testo-tasoja ja paljon!8) syö monipuolisesti jotta saat kaikki vitamiinit, ota tarvittaessa monivitamiini tabletti9) Tee raskaita lihaskuntoliikkeitä kovilla painoilla, älä kuitenkaan väsytä itseäsi kohtuuttomasti vaan tee napakoita lyhytkestoisia ja raskaita treenejä10) Älä runkkaa liikaa! maks. 1 kerta viikossa11) Lopeta kahvin juonti kokonaan! Kofeiini rasittaa lisämunuaisia ja sitä kautta lisäävät kortisolin eritystä mikä edelleen saa aikaan testotuotannon alenemisen

Sivut

Kommentit (44)

Ylipainosta ja tupakoinnista olisi tietenkin hyvä mainita myös. Lisäksi kannattaa siirtää syntymävuottaan parikymmentä vuotta eteen päin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Lisään tähän pari tutkimusta jotka liittyy testosteronin nostamiseen:

 

NAC (N-asetyylikysteiini, 600mg) + seleeni (200mg) yhdistelmän on todetty nostavan testosteronitasoa n. puolen vuoden aikajänteellä. Tuollaista määrää seleeniä ei toki kannata välttämättä käyttää (50mg:kin riittää) ja kokeessa jo pelkkä NAC nosti tutkittavien testosteronitasoja. Nousu johti kuitenkin mm. luteinisoivan hormonin laskuun.

 

Hieman sama efekti on ollut Q10 lisällä joissakin tutkimuksissa. Q10 ravinlisää voi käyttää yhdessä L-karnitiinin kanssa, sillä joitakin yhteisvaikutuksia voi olla ja molemmilla on positiivinen vaikutus kiveksiin ja siemennesteeseen. Luteinisoivan ja follikkelia stimuloivan hormonin on todettu laskevan (nimenomaan Q10:n kohdalla).

 

Jos haluaa pitää huolta siitä ettei luteinisoivan hormonin yms. tuotanto laske aivoissa liiaksi, voi käyttää esim. inkivääriä. Lukuisat eläinkokeet ovat osoittaneet (suhteellisen isojen inkivääriannosten) tuottavan positiivisia efektejä siemennestetuotantoon. Joissakin ihmiskokeissa inkiväärin on todettu nostavan luteinisoivaa hormonia ja (ilmeisesti tätä kautta?) myös testosteronia.

 

Shilajitin (intialainen mineraaliseos) on todetty nostavan pienenä määränä (250mg) testosteronia usean kuukauden aikana, laskematta luteinisoivaa hormonia.

 

Hyvin pienen määrän (25mg-50mg päivässä) mehiläisen emomaitoa (royal jelly) on myös todettu vaikuttavan positiivisesti sekä testosteroniin että luteinisoivaan hormoniin. Tästä ylimenevät annostukset kääntyvätkin sitten helposti itseään vastaan ja muutoinkin tutkimustietoa aiheesta ei ole vielä tarpeeksi.

 

Mucuna pruriens vaikuttaa dopamiinitasoon ja voi tätä kautta nostaa testosteronia ja laskea stressihormoni kortisolia. Netissä liikkuu varoituksia mucunan käytöstä, mutta suhteellisen isojakin annoksia (5g kuivattua mucunajauhetta) on käytetty (onnistuneesti) lisääntymiskyvyttömyyden hoitoon. En kuitenkaan itse suosittele kikkailemaan tuon kanssa, vaan aloittamaan pienellä annostuksella. Pitkäaikainen käyttö voi myös "turruttaa" ja siksi tauot ovat paikallaan.

 

D-asparagiinihappo nostaa testosteronia, luteinisoivaa hormonia jne. joissakin tutkimuksissa jopa suhteellisen lyhyessä ajassa, mutta vaikutus ei välttämättä kestä kovin pitkään. Ainetta suositellaankin käytettäväksi esim. kuukausi kerrallaan, jonka jälkeen viikon tauko on paikallaan. D-asparagiinihappo voi kuitenkin olla mainio aine jos hormoniarvot ovat alhaalla ja niitä pyrkii nostamaan esimerkiksi salitreenillä (jolloin aine voi antaa tarvittavan alkusysäyksen).

 

Joidenkin eläinkokeiden perusteella ouleropeinin (oliiviöljyssä ja oliivinlehtiuutteessa) ja valkosipulin voi arvella (suurina määrinä) nostavan testosteronintuotantoa kiveksissä, varsinkin jos proteiinin määrä ruokavaliossa on suhteellisen suuri. Toisaalta varsinkin valkosipuli voi liian suurina määrinä aiheuttaa erinäisiä muita ongelmia, haitata kivesten toimintaa ja eläinkokeita on muutenkin vaikea kääntää suoraan ihmistodellisuuteen. Ainakin oliiviöljyn voi kuitenkin arvella avustavan testosteronintuotantoa, jos ravinnossa on riittävästi rasvaa ja proteiinia.

 

Tongkat Ali voi nostaa libidoa ja tarjota buustia painonnostoon/muuhun urheiluun (ja sitä kautta testosteronituotantoon). Myös levävalmiste spirulina voi vaikuttaa tehostamalla harjoittelua, vaikkei tiettävästi hormoneihin vaikutakaan. 

 

Ashwagandha voi rauhoittaa ainakin kroonisesta stressistä kärsiviä, vaikka sen tulokset testosteronin suhteen ovatkin osin epämääräiset. Ainakin näissä stressitapauksissa testosteronin selkeää nousua on ilmennyt. Ashwagandhalla on myös fyysistä harjoittelua jossain määrin tehostava vaikutus.

 

Perusvitamiineista d-vitamiini ja sinkki ovat keskeisimmät. Sinkkiä ei toki kannata ylikäyttää (40mg on yleensä max, 15mg:kin riittää hyvin jos sinkkiä saa ravinnosta riittävästi).

 

Testosteronituotannon kannalta tärkeää on varmistaa riittävä rasvansaanti. Pelkästään hyvää rasvaa ei kannata syödä, vaan tasapainon pitää olla oikea. Munakas ja pekoniviipaleet joka aamu eivät välttämättä ole mitenkään pahasta. Myös muu rasvainen liha on jees (luomu varsinkin). Avocadot, pinaatinlehdet, vihreät kasvikset ja (pieninä määrinä) erilaiset kaalit voivat myös olla tärkeitä. Hedelmistä saa tärkeää c-vitamiinia (esim. kiiwit nostavat jonkin uuden tutkimuksen mukaan vireystilaa). Joissakin tutkimuksissa goji-marjojen on todettu suojaavan kiveksiä ylikuumentumiselta, mutta niitäkään tuskin kannattaa ylinapostella. Kourallinen manteleita päivässä voi parantaa kehon koostumusta ja tarjota tarvittavia hyviä rasvoja.

 

Liikunnan suhteen kannattaa olla järkevä. Jos olet huonossa kunnossa, aloita kevyesti. Suosi pitkien juoksulenkkien sijaan lyhyitä pyrähdyksiä (intervalli-harjoittelu). Jos salille lähtemisen kynnys on liian suuri, hanki painot, netistä tai kirjastosta ohjeita ja aloita kotona. Askel kerrallaan voit siirtyä raskaampaan harjoitteluun. Kovaa treeniä tarvitaan testosteronin nostoon, mutta ylikuntoa kannattaa välttää. Tärkeintä on että levon ja rasituksen suhde on oikea. Kymmenen tunnin unetkaan eivät ole mitenkään liikaa, jos niihin on mahdollisuus. Unen laadun varmistamiseksi melatoniinilisä voi olla avuksi. "Kansanperinne" huhuilee lisäksi kylmien suihkujen/kylpyjen olevan hyväksi testosteronituotannolle. Kannattaa myös kokeilla meditaatiota ja suggestioharjoituksia, jotka voivat (jos eivät muuta) ainakin tehostaa liikuntaharjoitteiden laatua.

 

Testosteronin suhteen ei kannata tehdä kompromisseja. Jos olet tähän saakka identifioitunut lähinnä "konttorirotaksi", ei se välttämättä kerro sisäisistä valmiuksistasi mitään. Testosteroni ei ole vain seksihormoni, vaan vaikuttaa monipuolisesti miehen (ja myös naisen) terveyteen. Oikean hormonitasapainon ylläpitäminen on siksi yleisterveydellisesti tärkeää. Oikeanlainen liikunta ja ruokavalio ovat tässä keskeisiä, mutta mikä tahansa oikeanlaista "buustia" tarjoava asia voi olla avuksi. Muista ettei liikunnankaan aina tarvitse olla juoksua tai salilla käyntiä, vaan esim. joukkuelajit voivat (sopivassa suhteessa) tarjota ihan vastaavankaltaisen nousukunnon kilpailuyllykkeen ja kamppailun tuoman hyvänolontunteen kautta.

Toki saa, tosin vaatiihan se vähän muutakin ku pillereiden popsintaa ja salia. 

 

Monilla tuossa mainituilla aineilla on muuten verta ohentava vaikutus, se kannattaa huomioida ettei mene yli. 

Vierailija

1) Syö omega kolme rasvahappoja 1000 mg päivässä. nämä ovat välttämätön raaka-aine testosteronin tuotannossa

2) Syö kalaöljyn kanssa D-vitamiinia noin 80 mikrogrammaa päivässä, (imeytyy kalaöljyn kanssa paremmin)

3) Syö paljon kaalia, alentaa estrogeenitasoja => kohottaa testo-tasoja

4) Syö säännöllisesti pähkinöitä. Saat hyviä rasvoja jotka välttämättömiä teston tuotannon kannalta

5) Syö sinkkiä päivittäin 30-40 mg

6) Nuku hyvin ja säännöllisesti! Testosteroni syntyy syvän unen aikana. Tästä johtuu ns. aamu-seisokitkin

7) Älä missään tapauksessa juo alkoholia yhtään, se alentaa testo-tasoja ja paljon!

8) syö monipuolisesti jotta saat kaikki vitamiinit, ota tarvittaessa monivitamiini tabletti

9) Tee raskaita lihaskuntoliikkeitä kovilla painoilla, älä kuitenkaan väsytä itseäsi kohtuuttomasti vaan tee napakoita lyhytkestoisia ja raskaita treenejä

10) Älä runkkaa liikaa! maks. 1 kerta viikossa

11) Lopeta kahvin juonti kokonaan! Kofeiini rasittaa lisämunuaisia ja sitä kautta lisäävät kortisolin eritystä mikä edelleen saa aikaan testotuotannon alenemisen

 

Muuten hyvä mutta miehillä runkkaus lisää hetkellisesti testosteroni tasoa joten bodarin kannattaa runkata ahkerasti.

Voi olla ihan hyviä vinkkejä, en tiedä, mutta parrankasvu ja testosteroni eivät ole suoraan verrannollisia. Testosteroni toki vaikuttaa parrankasvun taustalla, mutta parrankasvusta ei voi tehdä johtopäätöksiä miehen testosteronitasoista. Se ei ole niin yksinkertaista. Parrankasvun voimakkuuteen vaikuttaa geneettiset seikat, eli heikon parrankasvun omaavalla miehellä voi ihan hyvin olla korkeammat testosteronitasot, kuin parrakkaalla miehellä.

Vierailija

Miksi annat mammoille parrankasvatusohjeita?

 

No eihän se ole mamma eikä mikään jos ei parta vähän kasva.

 

Onko siis runkkaus jotenkin parrankasvua vähentävä tekijä, mutta seksillä toisen osapuolen kanssa ei ole vastaavaa vaikutusta? Mielenkiintoista... 

Voihan se olla että ns. "saavutuksentunne" tuottaa testosteronin nousuja, seksi naisen kanssa voi olla tuollainen biologinen tekijä, runkkailu taas yksinäisenä simulaationa ei välttämättä tuota samaa kehollista responssia... 

 

Laitoin aiemmin noista yrteistä sun muista pitkän viestin. Lisätään vielä se että noista kannattaa valita korkeintaan joitakin aineita, joita käyttää + tutkitusti testosteroniin vaikuttavat perusvitamiinilisät. Paljolti kannattaa panostaa hyvään ravintoon ja liikuntasuorituksiin. Yrtit sun muut toimii lähinnä apukeinona, jolla pääsee niin sanotusti vauhtiin tai alkukankeuksien yli. Tuskinpa noista hirveää haittaakaan on, jos pysyy suositusrajoissa, mutta jatkuva lisäravinteiden käyttö voi myös rasittaa aivolisäkettä jne...

 

Periaatteessa nämä samat neuvot voi päteä myös esim. masennustapauksiin ja sen sellaisiin, joissa hoito on yleensä kovin mentaalista...

Jos tuota lihaskuntopuolta aikoo kehittää pitkäjänteisemmin, niin voi harkita beeta-alaniinia (ennen suoritusta) ja kreatiinia (suorituksen jälkeen). Heraproteiinista ennen/jälkeen/suorituksen aikana lienee myös hyötyä. 

 

Näillä nyt varmaan pääsee alkuun. Foorumi ei varmaan ole oikea, mutta menköön.  

Toki jos kroppa jo lähtökohtaisesti on kovin rasvapitoinen ja "estrogeenistynyt", niin oikein jaksotettu kestävyyskuntoilu ei välttämättä ole pahasta. Kestävyyskuntoiluhan auttaa verenkiertoon, sydämeen jne. ja voi sitä kautta lisätä erektioiden määrää. Kannattaa kuunnella kehoaan.

 

Jostakin sivustolta luin myös että kasvissyöjillä voisi jopa olla paremmat hormoniarvot. Se voi liittyä painon pysymiseen alhaalla ja laadukkaisiin superfoodeihin. 

 

Eri tilanteissa erilaiset jutut voivat toimia. 

 

Vierailija

1) Syö omega kolme rasvahappoja 1000 mg päivässä. nämä ovat välttämätön raaka-aine testosteronin tuotannossa

2) Syö kalaöljyn kanssa D-vitamiinia noin 80 mikrogrammaa päivässä, (imeytyy kalaöljyn kanssa paremmin)

3) Syö paljon kaalia, alentaa estrogeenitasoja => kohottaa testo-tasoja

4) Syö säännöllisesti pähkinöitä. Saat hyviä rasvoja jotka välttämättömiä teston tuotannon kannalta

5) Syö sinkkiä päivittäin 30-40 mg

6) Nuku hyvin ja säännöllisesti! Testosteroni syntyy syvän unen aikana. Tästä johtuu ns. aamu-seisokitkin

7) Älä missään tapauksessa juo alkoholia yhtään, se alentaa testo-tasoja ja paljon!

8) syö monipuolisesti jotta saat kaikki vitamiinit, ota tarvittaessa monivitamiini tabletti

9) Tee raskaita lihaskuntoliikkeitä kovilla painoilla, älä kuitenkaan väsytä itseäsi kohtuuttomasti vaan tee napakoita lyhytkestoisia ja raskaita treenejä

10) Älä runkkaa liikaa! maks. 1 kerta viikossa

11) Lopeta kahvin juonti kokonaan! Kofeiini rasittaa lisämunuaisia ja sitä kautta lisäävät kortisolin eritystä mikä edelleen saa aikaan testotuotannon alenemisen

 

Miksei listalla ole kananmunia? Keho tuottaa testosteronia kolesterolista, joten eikö sen raaka-ainettakin olisi hyvä saada?

 

Ei taida olla hirveästi tutkimuksia spirulinasta kilpirauhasen vajaatoiminnassa?

 

Lähinnä itse olen lukenut spirulinan hyödyistä maksan puhdistamisessa ja kestävyyden lisäämisessä. 

 

Sen verran noista yrteistä ja lisäravinteista on pakko laittaa (pelkään että joku voi intoutua käyttämään niitä liikaa), että en esim. itse suosisi NAC:in käyttöä jos siihen ei ole lääketieteellistä syytä, Q10:ntä käyttäisin lähinnä stressijaksoina, Inkiväärin isoista annoksista ei ole käytännössä tutkimuksia ihmisillä, D-asparagiinihapon väittävät jotkut (salifoorumeilla) tuottavan myös estrogeenistä vaikutusta jne. Kannattaa lueskella aiheesta. 

 

Jos tekisin itse noista jonkinlaisen (jokseenkin säännöllisen) rutiinin itselleni, käyttäisin ehkä aamuisin Tongkat Alia tai Ruusunjuurta (Ruusunjuuri on myös yksi tuollainen kestävyyttä ja virkeyttä lisäävä ja stressiä laskeva aine), päivällä ehkä aavistuksen mehiläisen emomaitoa ja iltaisin rauhoittumiseen Ashwagandhaa. Siinä olisi jo suht hyvä kolmikko. Ennen treeniä käyttäisin Beeta-Alaniinia ja ehkä Spirulinaa (sen GLA pitoisuus voi tosin olla ongelma, se voi lisätä estrogeenin tuotantoa, mutta Spirulina toisaalta puhdistaa maksaa ja joidenkin tutkimusten mukaan lisää niin sanotusti "vääntöä") ja treenin jälkeen Kreatiinia. 

 

Vitamiineista käyttäisin d:tä, ehkä sinkkiä ja magnesiumia (riippuen ravinnosta tai puutoksista) ja omega 3:a, jos kalaa tai muita vedeneläviä ei tulisi syötyä tarpeeksi. 

 

 

 

Ruusunjuurta ei kannata käyttää kuin ihan pientä määrää, 400-700mg. Jauhemuodossa teelusikan kärjellinenkin voi riittää. Aina se lisämäärä ei, kumma kyllä, tuota lisävaikutusta, vaan pikemminkin vaikutus häviää. 

 

Gamma-linolihapon liikasaanti on tosiaan toinen ongelmallinen juttu. Sitä on joissain luonnontuotteissa, taitaa olla hamppuproteiinissakin, jota voi käyttää treeniproteiinina. Pienet määrät on ok, mutta itse välttäisin. 

Minä olen perheemme ainoa nainen ja käytän aika paljon hamppuproteiinia ruoanlaitossa koska olen kasvissyöjä. Mies ja teinit ovat pescovegetaareja. Pitäisikö minun nyt jatkaa samaan malliin vaiko rajoittaa hamppuproteiinin syömistä? 

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla