Paistetut nuudelit - miten valmistan?
Lähinnä se askarruttaa, että minkälaisista nuudeleista tulisi parhaat, ja mitä kaikkea kannattaa valmistuksessa käyttää valkosipulin lisäksi.
Tiedustelee tumpelo.
Kommentit (6)
Esim. useimmissa kaupoissa on Blue Dragon tms merkkisiä nuudeleita valmiissa "annospesissä". Itse ostan yleensä niitä. Ne on helppo tehdä: keitetään ensin vettä, otetaan pois levyltä ja laitetaan nuudelit pariksi minuutiksi sinne veteen (3 minuutiksi jos niitä ei wokata jälkeen).
Tämän jälkeen yleensä käytän ne itse wokkiin seuraavasti. Ensin paistan seesamiöljyssä (tulee aito aasialainen maku tästä) valkosipulinkynsiä ja raastettua tuoretta inkivääriä hetken. Jos wokkiin tulee lihaa tai tofua, paistan sitä hetken yksin öljyssä. Sitten wokattavia vihanneksi muutamaa lajia. Sitten sekaan nuo nuudelit. Päälle soijakastiketta, sitruunan mehua ja chilikastiketta. Sekoitellaan pari minuuttia kuumalla levyllä. Tarjotaan.
Esim. useimmissa kaupoissa on Blue Dragon tms merkkisiä nuudeleita valmiissa "annospesissä". Itse ostan yleensä niitä. Ne on helppo tehdä: keitetään ensin vettä, otetaan pois levyltä ja laitetaan nuudelit pariksi minuutiksi sinne veteen (3 minuutiksi jos niitä ei wokata jälkeen).
Tämän jälkeen yleensä käytän ne itse wokkiin seuraavasti. Ensin paistan seesamiöljyssä (tulee aito aasialainen maku tästä) valkosipulinkynsiä ja raastettua tuoretta inkivääriä hetken. Jos wokkiin tulee lihaa tai tofua, paistan sitä hetken yksin öljyssä. Sitten wokattavia vihanneksi muutamaa lajia. Sitten sekaan nuo nuudelit. Päälle soijakastiketta, sitruunan mehua ja chilikastiketta. Sekoitellaan pari minuuttia kuumalla levyllä. Tarjotaan.
siis pitää wokata muutama minuutti ennen nuudelin lisäämistä, kunnes ne on käytännössä valmiita.
Yksi sovellus jota tässä hiljattain tein oli sellainen johon alkuun lisättäväksi proteiinilähteeksi tuli valmismarinoitua tofua, ja vihanneksiksi purjoa, hienonnettua kiinankaalia, porkkanaraastetta sekä päälle vielä lopuksi mungpavun ituja. Muita hyviä yhdistelmiä on esim. naudanlihasuikaleet + vihanneksiksi paprika, punasipuli, herkkusienet (+ ehkä esikeitetyt parsakaalin nuput).
Ne valkosipuli -ja inkivääritahnat voi tehdä itse.
Ne valkosipuli -ja inkivääritahnat voi tehdä itse.
voi tehdä kuten tuossa yllä ohjeissa, valkosipuli pilkottuina kynsinä pannulle ja inkivääri raastettuna.
Reseptejä on netti täynnä. Googlaa "stirfried noodles" tai "bami goreng".
Itse käytän lähes aina vehnänuudeleita. Keitän ne, jäähdytän nopeasti vedessä ja jätän kylmään veteen odottamaan. Kun muut aineet ovat wokissa kypsiä, huuhtelen nuudelit lävikössä ja lisään wokkiin. Ja lämpöä pitää olla niin paljon kuin vain levystä lähtee, muuten tulee mössöä.