Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jihuu, kerrankin selviän puhtailla papereilla, yleensä en.

Vierailija
15.10.2012 |

Näitä ei kannata syödä ikinä:

1. Keinotekoiset makeuttajat



Aito sokeri on pieninä määrinä nautittuna ihan ok. Keinotekoisia makeuttajia kannattaisi kuitenkin välttää. Ne ovat sokeria huomattavasti makeampia ja voivat saada makunystyräsi himoitsemaan makeaa vielä enemmän. Makeakoukusta vapautuneet ovat raportoineet olevansa energisempiä ja himoitsevansa vähemmän herkkuja.



2. Margariini



Sitä luulisi, että margariini on terveellisempi vaihtoehto voille. Margariinissa on kuitenkin paljon pahoja transrasvoja, jotka nostavat kolesterolia. Kalorimäärä on aika sama kuin voissa, mutta saatamme helposti sivellä margariinia enemmän leivän päälle, koska kuvittelemme sen olevan terveellistä.



3. Eristetty soijaproteiini



Kaikki soijatuotteet eivät ole pahasta. Kuitenkin eristetty soijaproteiini, jota on useissa soijapohjaisissa tuotteissa, lisää joidenkin tutkimusten mukaan syöpäriskiä ja hedelmättömyysriskiä naisilla. Soija ei ole myöskään se ekologisin vaihtoehto. Jos haluat noudattaa kasvisruokavaliota, kokeile soijan sijaan quinoaa, papuja ja pähkinöitä tai luonnollisia soijan lähteitä, kuten tofua tai tempehia.



4. Kevyttuotteet



Kevyt ei välttämättä tarkoita vähäkalorista tai ainakaan terveellistä. Monesti rasva on dieettituotteissa korvattu suuremmilla määrillä suolaa, sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita, jotta ne maistuisivat joltain. Tämän lisäksi saatamme helposti syödä kevyttuotteita enemmän, koska pidämme niitä terveellisinä.



5. Pakasteateriat



Einekset ovat usein pitkälle prosessoituja ja täynnä rasvaa ja suolaa. Terveellisemmän ja monessa tapauksessa myös halvemman pakasteaterian saat, kun teet hiljaisena hetkenä isomman määrän vaikka pata- tai laatikkoruokia ja pakastat ne annoksittain. Pakastevihannekset ovat ok, jos niihin ei ole lisätty suolaa tai kastiketta.



Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla