Eikö vaaleaa leipää voi leipoa ilman vehnää
Esim kaurasta, joka terveellistä.
Tiesitkö että 2 palaa vehnäleipää nostaa verensokeria enemmän kuin 6 tl sokeria
http://www.iltalehti.fi/elintavat/2012100216152225_el.shtml
Kommentit (7)
Ohrasta leivottu leipä on kohtuullisen vaaleaa. Tosin siinäkään ei ole sitkoa enempää kuin kaurassakaan.
Ohrasta leivottu leipä on kohtuullisen vaaleaa. Tosin siinäkään ei ole sitkoa enempää kuin kaurassakaan.
Harvoin näkee ruiskauraohraleipää
Voi leipoa, mutta vehnässä on viljoista eniten sitkoa (=gluteenia), joten lopputulos ei ole yhtä hyvä muilla viljoilla. Sitkon takiahan moniin leipiin oikein erikseen lisätään vehnägluteenia vehnäjauhojen lisäksikin. Saadaan sitten helposti tosi kuohkeaa leipää.
Terv. keliaakikko
Mutta senhän voi korvata jollain, kuten gluteenittomassa ruuassa tehdään. Oliko psylliumjauhe tähän tarkoitukseen, vai mikä se oli?
Tuosta lehtijutusta sen verran, että Suomessa vehnä ei ole geenimanipuloitua, joten sen verran tuosta jutusta voi vaikutuksia vähentää täällä maailmankolkassa. Mutta kyllähän se vehnä muuten on kuorittua jauhoissa, mitä tuolla teollisella prosessoinnilla kai tarkoitetaan.
Voi leipoa, mutta vehnässä on viljoista eniten sitkoa (=gluteenia), joten lopputulos ei ole yhtä hyvä muilla viljoilla. Sitkon takiahan moniin leipiin oikein erikseen lisätään vehnägluteenia vehnäjauhojen lisäksikin. Saadaan sitten helposti tosi kuohkeaa leipää.
Terv. keliaakikko
Sellaista hötoä
speltti eli alkuvehnä tai graham joka on kuorineen jauhettua vehnää
Kaurahan on terveysvaikutteinen kun taasen Vehnä on pahinta myrkkyä, jopa sokeria pahempaa
http://www.vaasan.com/portal/fi/tuoreet_leipomotuotteet/tuotteet/vaalea…