Kuinka kallis harrastus on ratsastus?

Vierailija

Mitä kaikkea pitää hankkia itse?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Vaikkävijöille vähän vähemmän. Kypärä noin 30-50 euroa. Alkuun pärjää esim kumisaappailla. Turvaliivin voi ostaa käytettynä, niitä kiertää paljon ja jopa vitosella saa.

Vierailija

Espoon Ratsastustalli.

Yksi kerroista oli teoriatuntikypärä ja raippa piti hommata itse, lainausmahdollisuutta ei käytännössä ollut

Raippaa tarvittiin kerranKumma kun esim. laskettelukeskuksissa vuokraus on enemmän poikkeus kuin sääntö

Vierailija

siellä kävi oma tyttöni alkeiskurssin. Ostin kylläkin kypärän, tarjouksesta 40 euroa, koska en halua täitä lapselleni. Prismasta saa kohtuuhintaisia ratsastustarvikkeita ja käytettynäkin niitä saa.

Vierailija

Tampereen seudulla tunti n. 30€.Itse aloitin juuri alkeiskurssin ja ostin sitä varten kypärän (70€ - on kätevä säädettävä) ja housut (n. 50€). Vanhoilla kumppareilla olen pärjännyt tähän asti, mutta ehkä kunnon ratsastussaappaat/kengät helpottaisivat hommaa; olisivat napakammat.

Vierailija

on siis alkeistalutus tunnilla. Tunti (tai taitaa olla sen 45min.?)maksaa vakiotuntina 22e.

Kypärän saisi lainata tallilta,me ostettiin agrimarketista kypärä 27e ja saappaat 38e.Kumppareilla aika moni ratsastaa.Liiviä ei vielä ole sen jos ostaa niin kannattaa kulemma ostaa kunnollinen ja näissä kuulema hinta ja laatu kohtaavat. Väärän kokoisesta ja huonosta liivistä on vain haittaa!

Vierailija

Lehdessä oli joskus listattu nuorten kalleimmat harrastukset...

Maastohiihto oli kuitenkin kallein, jääkiekkoa, tennistä yms. oli ja sitten ratsastus.

Vierailija

On kallis. Osalla ei tietenkään ole mitään ongelmia maksaa, mutta maksapa kaksi tai kolme lasta tunneille, niin äkkiä se 30 e viikossa onkin 100 e viikossa - 5000 e vuodessa. Ei kaikilla ole sellaiseen varaa.

Paras oli kun yksi tuttu osti oman hevosen siksi, kun "kaksi lasta kerran viikossa tunnilla, samalla hinnalla saa jo oman hevosen ylläpidon!" Eipä sitten äiti osannut ohjata riittävästi lapsiaan itsenäisesti ja tunteihin ei hevosen ylläpidon päälle enää ollutkaan varaa... Plus että lapset eivät pysyneet täyttämään hevosen liikuntatarvetta.

Vierailija

Tunti yleensä maksaa sen noin 25e, riippuen tietenkin missä asuu ym.. Varusteita ei kannatta mennä ensimmäiseksi hankkimaan, kysyt tallilla saako kypärää lainaan. Raippaa et edes tarvitse alkutunneille, keskityt kuitenkin siihen että pysyt selässä. Hevonen kyllä kulkee ihan ilma nkin, jos ei ole aivan turrutettu. Farkut on ihan hyvät ensimmäisille tunnille + kumpparit. 

 

Jos haluat jatkaa, ensimmäiseksi suosittelen hankkimaan ratsastushousut ja niillä pelkästään pärjää pitkään, jos tallilta saa lainaan kypärän ja raipan.. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat