Käyttääkö oikeasti leipurit ja kondiittorit lämmintä hanavettä leivontaan?
Kommentit (31)
Käyttävät ammattilaisten kuivahiivaa ym. konsteja, kuuma vesi ei sovi tarkoitukseen.
Sanoi mieheni just.
Mieheni on siis leipuri-kondiittori
Mikä siinä veisi liikaa aikaa, jos hellankulmalla olisi jatkuvasti vesikattila? Siitä kattila vaan jäähtymään sopivasti ennen leipomaan aloittamista. Siinä se kai menis kuten muutkin valmistelut, kun vaan tavaksi ottais.
Ei ole koskaan tullut mieleenkään pohtia tällaista asiaa.
Täällä liikkuu nyt joku trollaaja, joka esiintyy leipurina toisensa jälkeen ja väittää, että vesi otetaan kuumavesihanasta.
Ei oteta.
Trollaajalla lienee joku fiksaatio asiaan - tai todennäköisimmin huono omatunto siitä, että on itse käyttänyt lämmintä hanavettä. Ei tahdo myöntää mokaansa ja yrittää siis tehdä siitä "pienemmän" väittämällä, että ammattilaisetkin tekevät näin.
joka kirjoitti, että laboratoriossa on ehdottoman kiellettyä käyttää lämmintä hanavettä, koska siinä on niin paljon epäpuhtauksia, että hankaloittaa mikroskooppityöskentelyä. Ottavat siis aina kylmää vettä.
Sitä voitte sitten miettiä kun juotte sitä lämmintä vettä...
Käyttävät ammattilaisten kuivahiivaa ym. konsteja, kuuma vesi ei sovi tarkoitukseen.
Sanoi mieheni just.
sitä tarvitse keittää.
Mutta täysi idiootti käyttää kuumaa hanavettä ruoanlaittoon ja leivontaan. Tämän nyt hitto jo 2 vuotiaskin tietää.
Jokainen idiootti tavallaan..
joka kirjoitti, että laboratoriossa on ehdottoman kiellettyä käyttää lämmintä hanavettä, koska siinä on niin paljon epäpuhtauksia, että hankaloittaa mikroskooppityöskentelyä. Ottavat siis aina kylmää vettä.
Sitä voitte sitten miettiä kun juotte sitä lämmintä vettä...
Kyllä jos on oikeasti laborantti, joka käyttää vettä mikroskooppityöskentelyyn, on vesi silloin tasan tarkkaan tislattua vettä, eli ei normaali vesijohtovettä laisinkaan.
Ja mitä noihin vesijohtoveden epäpuhtauksiin tulee. Jos tutkit mikroskoopilla esimerkiksi yksittäistä bakteeria ja käyttämäsi vesijohtovesi toisi epäpuhtautena preparaattiin 10 bakteeria (näin yksinkertaistetusti), se on ongelma. Todennäköisesti ihmiselle haitallinen määrä on kuitenkin satoja bakteereita, joten juomavetenä käyttö täysin ongelmatonta.
mutta kyllä meillä aihetta sivuavassa koulussa sanottiin että täytyy aina tehdä kylmään veteen. Kuumaan veteen tosiaan liukenee raskasmetalleja yms. Kyllähän sen haistaakin kun vanhassa talossa kuumaa vettä laskee.
No kyllä yleensä käyttää. Uskallatteko te edes juoda hanavettä? Voi hyvä jumala.
T: Leipuri-kondiittori
Älä heikkohermo osta ja syö leipomon tuotteita. Tee leipäsi ja herkkusi itse, saat mielenrauhan.
Huomaat itsekkin, ehkä jossain vaiheessa, kaikki tuotteet paistetaan.
Leipomoissa oikeasti kaikki leivonta tapahtuu ns. kylmäleivontana. Tarkoettaen sitä, että edellisenä päivänä tehdään KYLNISTÄ aineista taikina, muotoillaan se ja heti aamuvarhaisella tapahtuu kohotus/koristelu + paisto.
Jotkut asiakkat ovat taas niin tyhmiä, etteivät älyä tilata tarvitseviaan tuotteita ajoissa. Tällaisissa tapauksissa ei auta muu kun tehdä taikina lämpimänä, tarkoittaen tietenkin lämminleivontaa, että saataisii valmiiksi samana päivänä (silloin käytetään lämmintä hanavettä), jotta hiiva kohoaisi /prosessi tapahtuisi nopeasti.
Kondiittorit käyttävät paljonkin lämmintä hanavettä. Tuotteiden valmistamiseen ei, mutta pintakoristelussa se on ehdoton. Lämmitetty paletti tekee uskomattoman hyvää jälkeä.
Paletiilahan pelkästään koristellaan/muotoillaan tuotteita.
T. Lerituri/kondiittori, ollut joskus....
Ja niin on äitinikin käyttänyt, niin minäkin, enkä ole yhtään sen kummoisempi ihmisenä. Mutta jos me nyt kuollaan niihin teidän varoittamiin raskasmetalleihin, pyydän anteeksi perheeltäni taivaan porteilla...
Et varmaan syö sieniäkään, koska niihin tulee maaperästä raskasmetallia? Vinkvink, suklaaseen tulee muuten kanssa ;)
Uusissa rakennuksissa on muoviputket, joista ei irtoa raskasmetalleja. Mua huvittaa nää vouhottajat, tyyliin polttavat tupakkaa, syövät karkkia ja keittävät sen vetensä muoviasiassa mikrossa tai rikkinäisessä teflon kattilassa (irtoaa vielä enemän) Ja sitten vouhottavat, jos joku leipomo on käyttänyt kumaa vettä leivontaan. Siitä saa raskasmentalleja....
tervemenoa melkeinpä Mihin tahansa ravintolaan syömään, pääosin käytetään alumiinikattiloita, joita ei saisi normaaleilla pesuaineilla koneellisesti pestä. Mutta kylläpä vaan pestään. Harvassa paikassa kattilat tiskataan käsin. Ja kyllä, kokit syövät näitä ruokia. Kokit myös maistavat joka ikisen ruoan, vaikka tietävät, missä ovat ruoan valmistaneet. t. ravintolakokki
uuniinhan ne menee kuitenkin
tällainen välkky, joka ei kaikkien näiden keskusteluiden jälkeenkään vielä ymmärrä, että kyse ei ole pelkästään pöpöistä.
Ja ei silloin aleta kiehuttelemaan vesiä erikseen.
hiivataikinoihin
yhtäkään leipomoa ei ole tullut vastaan missä vesi kuumennettaisiin ei siihen ole edes mahdollisuutta
veisi liikaa aikaa
Kyllä leipomoissa lämmintä hanavettä käytetään, mutta syövätkö leipurit itse niitä leipomuksia?
Entä kuinka moni tietää putkista ja säiliöistä liukenevista raskasmetalleista?
Täälläkin moni vänkään vaan mikrobeista.
Moni asuu sellaisessa talossa, jonka säiliöissä ja putkissa on ties mitä elämää, ja bakteerit ovat vähintä, mitä niistä lämpimään veteen irtoaa.