Leipurimestarit auttakaa!
Mistä johtuu, että sokerikakku uunista pois otettaessa kutistuu? Silleen, että hieman jäähdyttyään se kakku vetäytyy reunoista eli sinne irtopohjavuoan reunoille jää joka puolella sentin rako.
Kommentit (4)
Minun käsittääkseni aina käy niin, kun kakku on kypsä. Ei välttämättä puolen sentin rako, vaan voi olla pienempikin. Mitä enemmän kakkutaikinasta haihtuu nestettä, kun kakku kypsyy, niin sitä enemmän se kutistuu ja irtoaa reunoista. Eipä pitäisi ainakaan olla ongelmia irrottaa kakku vuoasta :)
Ehkä noin kymmenen minuutti ainaskin. Se vaahto ei vaan meinannut vaahtoutua. Olen saanut parempiakin vaahtoja aikaiseksi. Voisiko siis tuo olla syynä kutistumiseen? Voiko sitä ylivatkata?
Vatkasit huoneenlämpöisiä munia ja sokeria kuivilla välineillä KAUAN! Kauan tarkoittaa käsivatkaimella vähintään 10 minuuttia. Varttikin helposti.