Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pitsataikina ei kohoa :/

Vierailija
22.08.2012 |

Aina sama kun leivon jotain pullaa tai pitsaa, taikina ei kohoa! Siksi mies on yleens hoitanut nää hommat, mut nyt mies ei oo kotona...



Mikähän tossa meni pieeleen? Laitoin hiivat haaleeseen veteen ja suolat ja öljyt ja sitten jauhot...Nyt on kohoamassa pyyhkeen alla vesihauteessa....ollu jo 20min...mitään ei tapahdu

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei kohota myöskään jos on vanhaa.

Vierailija
2/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. kädenlämpöinen vesi tai maito

2. hiiva

3. sokeri, suola (sokeria hitusen jopa pitsa taikinaan niin hiiva käy paremmin)

4. osa jauhoista

5. mahd. kanan muna jos käyttää



olet nyt juuri taikina osastossa jossa voit jo antaa taikinan nousta puoli tuntia ettei pohjasta tule kovaa tai



6. rasva

7. laittaa loput jauhot että saat nätin pehmeän kulhosta irtoavan taikina pallon

8. peittele liinalla ja anna kohota lämpöisessä suositellun ajan, tai vähän pitempäänkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. kädenlämpöinen vesi tai maito

2. hiiva

3. sokeri, suola (sokeria hitusen jopa pitsa taikinaan niin hiiva käy paremmin)

4. osa jauhoista

5. mahd. kanan muna jos käyttää

olet nyt juuri taikina osastossa jossa voit jo antaa taikinan nousta puoli tuntia ettei pohjasta tule kovaa tai

6. rasva

7. laittaa loput jauhot että saat nätin pehmeän kulhosta irtoavan taikina pallon

8. peittele liinalla ja anna kohota lämpöisessä suositellun ajan, tai vähän pitempäänkin

ja kuiva hiivaa käyttäessäsi, sekoita se osaan jauhoista ennen kuin laitat nesteeseen!

Vierailija
4/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli n 37 astetta, mutta alle 40 astetta.

Vierailija
5/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teitkö kuivahiivalla? siinähän vesi täytyy olla reilusti lämmintä ei haaleaa. Ja jos teit tuorehiivalla niin tuorehiiva myös oikeasti lämpimään veteen tai maitoon. Ei haaleella nesteellä tule niin hyvää tulosta. Tuorehiivan todellakin laitan napakasti kädenlämpöiseen veteen. Toivottavasti leipomukset alkavat onnistumaan=)

Vierailija
6/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

todennäköisimmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mut en tiedä näistä sit...



voiko siitä tehdä pohjan vaikka se ei kohoa?

Vierailija
8/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää odotella vielä vähän :) Ehkä tää onnistuu vihdoinkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse puljata liinojen ja vesien kanssa, kun lykkää kulhon ihan sellaisenaan mikroaaltouuniin ja laittaa oven kiinni. Ei vedä, on eristetty ja taikina nousee nopeasti.



En itsekään uskonut ennen kuin kokeilin.

Vierailija
10/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis lämpimämpi kuin käsi. Ei toki liian kuumaa, ettei hiiva kuole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorehiivalla leipominen on helppoa kun ymmärtää että se vain ottaa oman aikansa. Taikinan voi kohottaa vaikka jääkaapissa ja kylmistä aineista, mutta silloin kohotusaika on yli 12 tuntia.



Sokeri ja lämpimät aineet nopeuttavat leivontaa, mutta maukkaampaa tulee kun tekee hitaammin. Googlaapa vaikka "taikinajuuri" näin aluksi.

Vierailija
12/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tarvii tosiaan reilusti kättä lämpimämmän nesteen "käynnistyäkseen." Tuorehiivalla kyllä onnistuu vaikka haaleallakin, nousemisen startti on vaan vähän hitaampi jos vesi on alle 37-asteista. Mutta kyllä mullla yleensä pizzataikina huoneenlämmössä kestää semmoiset 40 minuuttia vähintään kohota, että tulee kaksinkertaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei kohota myöskään jos on vanhaa.

Vierailija
14/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liesituuletin pois päältä. Jos koneellinen ilmanvaihto niin toi mikroon laitto on hyvä vinkki tai miksei uuniinkin. Äitini aina kohotti ekat pullat lämpenevässä uunissa( ei saa olla liian kauan eikä kuumassa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
22.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

teelusikallisen sokeria. Nopeuttaa sitä nousemista kuitenkin kummasti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän yhdeksän