Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten te saatte murekkeen pysymään kiinni?

Vierailija
30.07.2012 |

niin että juustot ei tursua sieltä välistä pihalle paistettaessa.. Olen nyt muotoillut ensin pohjan, latonut sisään juustoa ja muotoillut kannen päälle. Ja olen tehnyt vaikka mitkä temput ja tampannut sitä tiiviiksi ja aina se sula juusto valu pihalle jostain kolosta!!

Äitillä se pysyi aina niin nätisti siellä sisällä:D



Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

,ä en mitenkään erityisti muotoile sitä kantta, vaan vaan lusikoin lopun taikinan pohjan ja täytteiden päälle ja siloittelen taputellen siihen. Hyvin pysyy.



Ehkä sulla on liikaa sitä juustoa? S on aika rasvainen täyte ja muuttaa siis muotoaan uunissa, mikä voisi johtaa tuohon? Mä en yleensä käytä juustoa täytteenä tai josnkäytän niin vain vähän joåhonkin muuhhun täytteeseen sekoitettuna raasteena.

Vierailija
2/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

on liikaa, viimeksi oli tosi pieni kerros kun lykkäsin vaan juustonjämät sinne ja silti lopputulos oli että kun otin murekkeen uunista niin sisus oli tyhjä ja juustot oli murekkeen ympärillä:D



Mietin että vaikuttaako paistolämpötila tähän mitenkään? Olisiko parempi paistaa pitkään miedolla lämmöllä vai nopeammin isossa lämmössä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on ihan jauhelihaa vain, siihen tulee helposti reikiä. Jos tilkitset laittamalla taikinaan kananmunaa, kermaviiliä ja korppujauhoa niin siitä tulee tiiviimpi.

Vierailija
4/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siis tarvi jäädä koloa tai aukkoa, vaan se tulee ihan tiiviin taikinan läpi, lun se sulaa rasvaksi.

Vierailija
5/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole kyllä kokeillut taikinaan sekoittaa, korppujauhoja ja munia kyllä (tiedä sitten onko korppujauhoja ollut tarpeeksi?).



Mutta kyllä sen juuston siellä jollain konstilla pitäisi pysyä, kun äitilläkin pysyi ja sitä oli siellä sentään paljon:D Ja sitten kun murekkeen leikkasi niin siellä se oli nätisti sulaneena sisällä, ai että oli hyvää!

Vierailija
6/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pyöreään uunivuokaan, eli ei voi valua minnekään. Ja tosiaan kermaviiliä joukkoon, samoin sipulikeittoa (kuivana). Ja juustona käytämme patros-fetaa.



Hyvin pysyy mallissaan, murekkeet ja juustot. EPäilen siis että sulla on väärä juusto :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

murekemassasta levy öljytylle leivinpaperille ja juusto reunaan ja kierrät rullalle, jätä pari senttiä vapaaksi juustosta. Kierrä rullaksi niin kuin kääretorttu ja kierrä päädyt kiinni niin kuin paperikarkissa on. Tiukota.



Mureke pitkään kakkuvuokaan paperin sisällä.



Johan pkele jos ei onnistu.



keittiömestari

Vierailija
8/8 |
30.07.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

murekemassasta levy öljytylle leivinpaperille ja juusto reunaan ja kierrät rullalle, jätä pari senttiä vapaaksi juustosta. Kierrä rullaksi niin kuin kääretorttu ja kierrä päädyt kiinni niin kuin paperikarkissa on. Tiukota.

Mureke pitkään kakkuvuokaan paperin sisällä.

Johan pkele jos ei onnistu.

keittiömestari


minä olisin tehnyt levyn, täytteen keskelle ja reunat ylös tiiviiksi ja koko komeus ylösalaisin vuokaan.