Onko armeijassa tosiaan tämmöinen käytös (=kiroilu) sallittua...

Vierailija

http://www.raumalainen.fi/luettavaa/kaupunki/komppaniassa-heratys-katso-...tuosta videosta kun katsoo ihan viimeiset sekunnit, niin joku komentaa mattimyöhäisiä. Minusta kielenkäyttö ei ole oikein asiallista. Onkohan tuomoinen ihan yleinen käytäntö...?

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Tämä "Vauhdilla, jumalauta!" siellä jäi hämmästyttämään?Intissä ei moni muukaan asia ole kovin asiallista ja tuo on kyllä ihan leppoisammasta päästä käskytystä.

Vierailija

Lainaus:

Tämä "Vauhdilla, jumalauta!" siellä jäi hämmästyttämään? Intissä ei moni muukaan asia ole kovin asiallista ja tuo on kyllä ihan leppoisammasta päästä käskytystä.
Mielestäni kiroilu ei sovi edes tuollaiseen tilanteeseen. Käskytystä tottakai saa ja pitää olla, mutta kiroilu ei mielestäni kuulu armeijaan. Joo, ja olen uskovainen. En mielestäni kukkahattutäti.

Vierailija

...tuosta voidaan sanoa että käytös on epäsotilaallista, mutta en kyllä muista mitään ongelmia tuollaisesta seuranneen alipäälystölle.Sitäpaitsi se kielenkäyttö ihan varusmiesten kesken on sitten aika paljon rujompaa.

Vierailija

Meno videolla vaikutti alkuun aika löysältä ruotsalaiselta menolta. Aamun herätyskailotus oli melkein hinttimäisen melodinen, verrattuna omiin armeijaherätyksiin. Lopun karjunnat oli enemmän sitä mitä armeijan kuuluu ollakin.

Vierailija

Lainaus:

Kaipa......tuosta voidaan sanoa että käytös on epäsotilaallista, mutta en kyllä muista mitään ongelmia tuollaisesta seuranneen alipäälystölle. Sitäpaitsi se kielenkäyttö ihan varusmiesten kesken on sitten aika paljon rujompaa.
Sen tiedän, että varusmiesten kesken kielenkäyttö varmasti on mitä on. Onhan se sitä siviilissäkin. Esimiesasemassa olevien kielenkäytön pitäisi kuitenkin olla mielestäni asiallista joka tilanteessa. Ja jos ei ole, niin mielestäni siihen tulisi puuttua.

ap

Vierailija

Lainaus:

Meno videolla vaikutti alkuun aika löysältä ruotsalaiselta menolta. Aamun herätyskailotus oli melkein hinttimäisen melodinen, verrattuna omiin armeijaherätyksiin. Lopun karjunnat oli enemmän sitä mitä armeijan kuuluu ollakin.
mutta kirosanat pois. Siinä mennään mun mielestä jo sen rajan yli, että loukataan kenties jonkun vakaumusta.

ap

Vierailija

Lainaus:

oli ainakin muinoin armeijassa kielletty.Samoin anteeksipyytely.


Jep. Muistan elävästi sen tunteen kun meille sanottiin tyyliin "Täällä ei sitten pyydellä anteeksi tai kiitellä puhuteltaessa". Eli esim. "Kiitos hra kersantti" on kielletty lause. Olen soveltanut tuota ohjetta läpi elämän ja oppinut olemaan hiljaa kiitollinen ja pahoillani eri tilanteissa, ja osoittanut kiitollisuutta ja katumusta konkreettisesti jälkeenpäin.Se on oma haasteensa jo ihan yksinkertaisesti välttää sanomasta sanoja "kiitos" ja "anteeksi". Sinänsä jännä että ensin meidät opetetaan pienestä pitäen käyttämään noita sanoja, sitten niiden käyttö kielletään totaalisesti. Kiitollisuuden ja katumuksen tunteet näinollen patoutuvat sisään, enkä pidä sitä yhtään huonona asiana.

Vierailija

Lainaus:

Suomessa on puolustusvoimat

Lainaus:

Ihan uskomaton aloitus armeijassa opetetaan TAPPAMAAN vihollinen.
sanoisin, että siellä opetetaan puolustautumaan.

ap
Armeijassa alokkaista tehdään miehiä.Mutta edelleenkin on tavoite elimonoida/voittaa vihollinen sotilaallisesti sotimalla.Sodissa ihan oikeesti ammutaan ja tapetaan ihmisiä.

Ja vielä tuhotaan voitetun osapuolen moraali raiskaamalla naiset.

Kun homma menee pahimmilleen jossain afrikassa.Sodissa tosiaan mennään vahvemman oikeuksin.AP Kukkahatulle tiedoksi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat