Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko termisoitu maito pastoroitua maitoa??? Mustaleimaemmental

Vierailija
27.06.2012 |

Näkyy tuossa mustaleimaemmentalissa olevan termisoitua maitoa - saako tälläistä juustoa syödä?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Termisointi on pastörointia lievempi lämpökäsittely, jossa maito kuumennetaan vähintään 15 sekunnin ajaksi +57 – +68 asteeseen. Termisointia käytetään Suomessa vain emmentaljuuston raaka-ainemaidon käsittelyyn.

Korkeassa lämpötilassa pastörointi on pastörointia hiukan voimakkaampi lämpökäsittely. Siinä maito kuumennetaan +85 – +95 asteeseen. Mm. voin valmistukseen käytettävä kerma korkeapastöroidaan voin säilyvyyden parantamiseksi.



ESC (Extended Self Life) tuotteet, kuten maitojuomat, kuumennetaan

+125 – +145 asteeseen noin yhdeksi sekunniksi. Näin valmistettujen tuotteiden säilyvyys paranee ja saadaan pidempi säilyvyysaika kuin pastöroidulla tuotteilla.

Sterilointi on erittäin voimakas kuumennuskäsittely. Steriloitaessa lasi- tai metallipakkaukseen suljettu maito tai kerma kuumennetaan autoklaavissa. Steriloinnin avulla saadaan maitosäilykkeitä, jotka säilyvät huoneenlämmössä yli vuoden. Sterilointi muuttaa maidon keitetyn makuiseksi, jonkin verran ruskeaksi ja heikentää selvästi maidon

ravintoarvoa. Suomessa ei valmisteta steriloituja maitotuotteita. Sen sijaan useissa Euroopan maissa valmistetaan steriloitua kermaa ja kaakaomaitojuomia, joita voidaan tuoda myös Suomeen.

-------------------------------

Kai teoriassa tuon perusteella listeriavaara on olemassa... Soita juuston valmistajan asiakaspalveluun huomenna ja kysy!

Vierailija
2/2 |
27.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuli syötyä - olivatko raskaana turvallisia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kuusi