Voiko oikeaoppiseen risottoon käyttää
Kommentit (10)
Olisi varmaan ainakin aika sottaisen ja ruman näköistä kun se viini värjäisi riisit punertaviksi...
Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.
Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.
laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.
Googlaa "risotto al barolo"
Tero
Kyllä Italiassa toisinaan tehdään punaviinirisottoja, Risotto al vino rosso. Ne ovat huomattavasti harvinaisempia kuin valkoviiniversiot mutta niitä on. Esim. Metsäsienirisottoon sopii hyvin punaviini varsinkin jos siihen laitetaan myös vuohenjuustoa.
T.4
mä käytän jatkuvasti kuivaa siideriä risottoihini, ja hyviä niistä tulee.
En valitse voimakkaan omenaisia siidereitä ettei tule liian omenainen maku, esim. Crowmoor Extra Dry on sen verran neutraali että toimii mielestäni hyvin.
Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.
laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.Googlaa "risotto al barolo"
Tero
Tero
Ootko sä Tero oikeesti Jyrki Sukula?
Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.
laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.Googlaa "risotto al barolo"
Tero
Kai niissä ohjeissa sitten olisi, että "lisätään omenamehua"
Valkoviinin pitää olla italialaista.
Sillä ei voi korvata kuivaa valkoviiniä.
Risotossa valkoviiniä ei voi korvata millään.Voit jättää viinin kokonaan pois, ei yhtä hyvää mutta menettelee.
Tai käypä naapurissa lainaamassa. Jos asuisit meidän naapurissa voisin lainata sinulle hyvää italialaista valkkaria risottoosi.
Riippuu risotosta, mutta usein paras korvike jos viiniä ei ole, on sekoittaa ruokalusikallinen sitruunan mehua veteen niin että tulee desi tätä vesi-sitruunaseosta, ja käyttää sen viinin tilalla.
Sen sijaan valkoista kuivaa vermuttia käytetään Italiassa aika yleisestikin tiettyihin risottoihin, mutta sen pitää tosiaan olla kuivaa, makea vermutti pilaa risoton.