Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko oikeaoppiseen risottoon käyttää

Vierailija
24.06.2012 |

omenamehua valkoviinin sijaan?



Tai kuivaa siideriä?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu risotosta, mutta usein paras korvike jos viiniä ei ole, on sekoittaa ruokalusikallinen sitruunan mehua veteen niin että tulee desi tätä vesi-sitruunaseosta, ja käyttää sen viinin tilalla.



Sen sijaan valkoista kuivaa vermuttia käytetään Italiassa aika yleisestikin tiettyihin risottoihin, mutta sen pitää tosiaan olla kuivaa, makea vermutti pilaa risoton.

Vierailija
2/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisi varmaan ainakin aika sottaisen ja ruman näköistä kun se viini värjäisi riisit punertaviksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.

Vierailija
4/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.


laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.

Googlaa "risotto al barolo"

Tero

Vierailija
5/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä Italiassa toisinaan tehdään punaviinirisottoja, Risotto al vino rosso. Ne ovat huomattavasti harvinaisempia kuin valkoviiniversiot mutta niitä on. Esim. Metsäsienirisottoon sopii hyvin punaviini varsinkin jos siihen laitetaan myös vuohenjuustoa.



T.4

Vierailija
6/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä käytän jatkuvasti kuivaa siideriä risottoihini, ja hyviä niistä tulee.



En valitse voimakkaan omenaisia siidereitä ettei tule liian omenainen maku, esim. Crowmoor Extra Dry on sen verran neutraali että toimii mielestäni hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.


laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.

Googlaa "risotto al barolo"

Tero

Vierailija
8/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tero

Ootko sä Tero oikeesti Jyrki Sukula?

Se oli jokin paikallinen erikoisuus ja sopi siihen tiettyyn ruokaan. Maku oli kyllä hyvä.


laittavat omaan risottoonsa punaviiniä eikä mitä tahansa punkkua vaan Baroloa.

Googlaa "risotto al barolo"

Tero

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai niissä ohjeissa sitten olisi, että "lisätään omenamehua"



Valkoviinin pitää olla italialaista.

Vierailija
10/10 |
24.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä ei voi korvata kuivaa valkoviiniä.

Risotossa valkoviiniä ei voi korvata millään.Voit jättää viinin kokonaan pois, ei yhtä hyvää mutta menettelee.

Tai käypä naapurissa lainaamassa. Jos asuisit meidän naapurissa voisin lainata sinulle hyvää italialaista valkkaria risottoosi.