G: JUHANNUSMENU 2012
Nyt vinkkejä kehiin yhtä auliisti kuin joulun alla. Mielellään jotain muuta kuin grillimakkaraa, kiitos!
Kommentit (17)
grillimakkaraa ja pottuja olutta ja viinaa.
Lapsille jotain limukkaa.
Meillä ei hienostella :D Ollaan kunnon juntti porukkaa.
grilliin: Possunkyljykset (tuoretta salviaa, hunajaa, valkosipulia) + pihvit entrecote (inkivääriä, pun. chili, lime, korianteri) + lohta (kevätsipulia, sitruunaa, pun.chili, fenkolin siemeniä, soijaa, 5-pippuria maustetta) + tiikerikatkarapuja (kuorellisia) tinjamia, valkosipulia, pun. chili, sitruuna + herkkusieniä pekonikääreessä + maissia (luomu)
uusia perunoita (voi-sipuli kastike) paljon!
salaattia: tuoresalaatti tomaatilla, avokadolla ja toinen fetalla, oliiveilla. Sekä punasipuli-vesikrassi salaatti. + meloni, pähkinä salaatti. + yrttisalaatti (persiljaa, rakuunaa, tilliä, minttua ja basilikaa rucolan kanssa)
lisukkeeksi: piparjuuritahnaa, konjakkisinappia, oliiviöljyä suolaa + pippuria, kaupan valkosipulipikkelsiä
Lapset syövät saman menun. + muurinpohjalättyjä kanadan siirapin, mansikoiden ja sokerin kanssa.
Aikuisille jälkiruokadrinkit "icewine". Ruokajuomana vesi (puristettua sitruunaa joukossa+ mintunlehtiä) + samppanjaa lasit / nenä, + punaviiniä lasit/ nenä lapsille vesi/maito/ cocis (limsaa lasi/ nenä myös). Kun kerrotaan etukäteen, "tiukka" juomapolitiikka, niin vieraat osaavat nauttia lasillisistaan.
Aterioiden jälkeen perinteisiä lautapelejä, sulkapalloturnaus ennen saunaa ja saunan jälkeen kokon poltto.
Rauhallista ja kaunista juhannusta kaikille!
- karitsan kareita grillattuna
- jättikatkarapun pyrstöjä
- uusia perunoita
- sipuligraavattua siikaa
- paria kolmea lajia silakkaa / silliä
- fetasalaatti
- mansikka-aurasalaatti
- hölskykurkut
- tomaattisipulisalaatti
PS. enkä aio luetella lihan ja rapujen marinadeja =)
från Larsmo. The best!
Terveisiä Kokkolasta!
Itse savustettua kalaa, silliä, sipuli-voisoosia. Juhannuspäivänä grillataan jotain oikein hyvää lihaa, esim. lampaankyljyksiä.
Puhtaasti grillauslinjalla mennään kuten perinteisesti aina juhannuksena.
Tarjolla erilaisia salaatteja, marinoitua punasipulia, uunituoretta patonkia, keitettyjä uusia perunoita ja sitten ne grilliherkut:
- broilerin filettä, vuohenjuustoa ja paholaisenhilloa
- maustevoilla siveltyjä maissin tähkiä
- hunajaiseksi marinoitua lohifilettä
- täytettyjä herkkusieniä
- jotakin punaista lihaa (vielä auki mitä)
- halloumijuustoa
- erilaisia makkaroita vinopino (täyslihaisia, ns. "jauhomakkaroita" ja kalkkuna).
Pidättekö isojakin juhlia kun on noin hienot ja monipuoliset tarjoilut?
Salaatti
Pekoni-aurajuustoherkkusienet
Valkosipuliperunat
Rosvopaisti
Veikee nimi :D
Moussaka
Srifado
Perunaa
lammaspataa
kreikkalaisia lihapullia
perunaa
pekonia
paistettua kalaa
pihvejä
monelaisia salaatteja
tsatsiki
paistettua kanaa/broileria
olutta, vettä, viiniä
vinkkejä kuulisin mielelläni minäkin.
harrastuksena järjestää teema-juhlia, koska tykkäämme kokkailla.
Juhannuksena meillä on yhdistetty 20-luku ja Venäjäteema.
Alustavasti on suunniteltu:
Vodka ja alkupalapöytä:
Siinä tarjolla savu- ja suolakalaa, sienisalaattia, punajuuria ja paahtopaistia
Retiisiä, kurkkua ja hunajaa-
Lampaanpaistia piparjuuren kera.
Munia ja kaviaaria.
Perunalettuja ja rahkakääryleitä.
Pääruokana, kinkkua ja Stroganoffia.
jotain erilaista kerrankin. Jauhelihapihvit tehdään itse sitten kasviksia, juustoa ja hyvää kastiketta josta jokainen saa koota oman hampurilaisensa. Mökillä siis meinattiin nämä tehdä.
grilliin: Possunkyljykset (tuoretta salviaa, hunajaa, valkosipulia) + pihvit entrecote (inkivääriä, pun. chili, lime, korianteri) + lohta (kevätsipulia, sitruunaa, pun.chili, fenkolin siemeniä, soijaa, 5-pippuria maustetta) + tiikerikatkarapuja (kuorellisia) tinjamia, valkosipulia, pun. chili, sitruuna + herkkusieniä pekonikääreessä + maissia (luomu)
uusia perunoita (voi-sipuli kastike) paljon!
salaattia: tuoresalaatti tomaatilla, avokadolla ja toinen fetalla, oliiveilla. Sekä punasipuli-vesikrassi salaatti. + meloni, pähkinä salaatti. + yrttisalaatti (persiljaa, rakuunaa, tilliä, minttua ja basilikaa rucolan kanssa)
lisukkeeksi: piparjuuritahnaa, konjakkisinappia, oliiviöljyä suolaa + pippuria, kaupan valkosipulipikkelsiä
Lapset syövät saman menun. + muurinpohjalättyjä kanadan siirapin, mansikoiden ja sokerin kanssa.
Aikuisille jälkiruokadrinkit "icewine". Ruokajuomana vesi (puristettua sitruunaa joukossa+ mintunlehtiä) + samppanjaa lasit / nenä, + punaviiniä lasit/ nenä lapsille vesi/maito/ cocis (limsaa lasi/ nenä myös). Kun kerrotaan etukäteen, "tiukka" juomapolitiikka, niin vieraat osaavat nauttia lasillisistaan.
Aterioiden jälkeen perinteisiä lautapelejä, sulkapalloturnaus ennen saunaa ja saunan jälkeen kokon poltto.
Rauhallista ja kaunista juhannusta kaikille!